onsdag 8 maj 2013

v 38

 
92,9% av graviditeten har passerat
260 av 280 dagar
Du är i gravidvecka 38
37 veckor + 0 dagar
Du är i kalendermånad 9
Du är i graviditetsmånad 10
Du är i trimester 3
Du har 20 dagar kvar till BF
 
Barnet:
 
Barnets totala längd är nu ca 48 cm och väger ca 3 kilo i början av veckan och ca 3,17 kg vid veckans slut. Graviditeten beräknas nu som fullgången. Barnet ökar nu snabbt i vikt. Alla inre organ är nu färdigbildade. Om barnet ligger med stjärten eller fötterna först erbjuds du nu en yttre vändning. Får du värkar i denna vecka förhindrar man inte förlossningen från att starta.
 
Mamman:
 
Den första mjölken som kommer ur dina bröst kallas råmjölk och är rik på näring och antikroppar. Den egentliga modersmjölken kommer igång 2-3 dagar efter förlossningen med hjälp av barnets aktiva sugande på brösten...[]...Förbered väskan som ska med till förlossningen.
 
Egna anteckningar:
 
De senaste dagarna har minst sagt varit intressanta. Förkylningen jag kände av för 2 veckor sen men som inte ville bryta ut och istället gav mig feber bröt ut häromdagen, när jag äntligen började må bra. Så nu ligger jag däckad i det. Alla ärenden som skulle göras idag får skjutas upp till imorgon.
 
BB väskan ska packas klart och saker ska inhandlas för att göra den komplett. Men mer om det en annan gång!!
 
 
 
Idag v 37+0 räknas graviditeten som fullgången och bebisens alla organ är nu färdigutvecklade. Men nu ska vi göra vårt bästa så att den lägger på sig lite vikt inför födseln. Men snart är vi redo att träffas :)!

Inga kommentarer: