onsdag 23 januari 2013

v 23

        55,4 % av graviditeten har passerat
        155 av 280 dagar.
         Du är gravid i v 23
         22 veckor + 0 dagar har gått
         Du är i kalendermånad: 5
         Du är i graviditetsmånad: 6
         Du är i trimester: 2
         Du har 125 dagar kvar


Barnet:

Ditt barn är ca 20 cm lång mellan huvud och stjärt och väger ca 600 gram. Man kan fortfarande ana skelett och organ genom barnets hud. Barnets hörsel förbättras och det kan nu urskilja olika ljud både inifrån och utanför din kropp. När ditt barn föds kommer det att känna igen din både på tonläge och rytm. Du kan stimulera ditt barns utveckling av nervsystemet genom att prata och sjunga med ditt barn redan nu.

Mamman: 

Allteftersom magen växer så påverkas din matsmältning. Du an uppleva förstoppningsproblem eller halsbränna. Halsbränna kan lindras om du äter många små mellanmål istället för färre rejäla måltider. En promenad efter måltiden hjälper matsmältningen. Man kan nu känna barnets olika delar genom bukväggen. Ligamenten som håller upp livmodern töjer sig när barnet rör sig, det kan ibland orsaka smärta i sidan av magen. Smärtan ska försvinna om du vilar.

Egna anteckningar:

Denna vecka har varit lugn. Bebisen har ganska nyss börjat ge sig till känna, men de senaste dagarna har det varit lugnt i magen, även fast man petat i magen efter en reaktion. För ca 2 dagar sen började jag även känna av lite halsbränna, och jag hoppas verkligen att det inte blir värre.Häromdagen nr jag satt vid datorn fick jag plötsligt ont i magen, och det enda som hjälpte var att ligga på rygg på soffan och efter en stund släppte det. Vi hade besök under helgen och jag jobbade även då, men i övrigt har det inte hänt så mycket. 
   

Inga kommentarer: