torsdag 28 mars 2013

Tillväxt ultraljud nr 2

Vi var 20 minuter tidiga till SMVC men fick ändå komma in på en gång. Upp på britsen och på med kladdet på magen. För 3 veckor sen vägde den uppskattningsvis 999 gram och låg -19% på skalan. Godkänd men på den lägre strecket. Så vi hade hoppats att den tagit igen sig lite till denna gång åtminstone.

Själva undersökningen gick lite väl snabbt över (vill ju se mer hehe)! Hon som gjorde undersökningen sa att det viktigaste dom kollar efter vid TUL är hur tjock bebisens mage är och att siffrorna inte får avvika för mycket.

Innan vi kom dit frågade jag Andreas hur mycket han trodde vikten låg på nu, själv sa jag 1500 gram och han trodde då 1700 gram. Jag gissade väldigt bra då vikten uppskattades till 1512 gram och denna gång var det -16% på skalan (alltså godkänt).

Navelsträngens flöde var jättefin så näring får bebis bra av. Men det som först oroade oss var att förra fostervattensvärde som låg på 82 nu låg på 55. Men som tur var så var bebisens kissblåsa sprängfylld så bara den kissade så skulle det bli normala värden där också.

Vi fick sen träffa en läkare, och han lugnade oss och sa att fostervattensmängden inte var något att oroa sig för.Vi fick även kika på siffrorna från ultraljudet och den var alldeles proportionerlig, att ingen del på kroppen var oroväckande stor eller liten.

Eftersom bebis följer sin kurva fint så blir det ett nytt besök först vid vecka 36 och då ska vi även prata om förlossningen, så nu börjar allt kännas så nära :)

Inga kommentarer: