onsdag 27 februari 2013

v 28


67,9% av graviditeten har passerat
190 av 280 dagar
27 veckor + 0 dagar har gått
Du är i kalendermånad: 6
Du är i graviditetsmånad: 7
Du är i trimester: 2
Du har 90 dagar kvar till BF

Barnet:

Ditt barn är nu 25 cm långt mellan huvud och stjärt och vikten är runt 1,2 kg. Barnets tillväxt och utveckling är mycket snabb nu. Lungorna är i princip färdigutvecklade. Barnet är van vid din röst, fortsätt att prata och sjunga för barnet.

Mamman:

Det är nu en tredjedel av graviditeten kvar. Du kanske känner dig helt slut eller så mår du helt fantastiskt, det är mycket olika. Livmodern fortsätter att växa och du kan känna tryck upp mot bröstkorgen. Det kan vara en lite obehaglig känsla. Det är en kraftig tillväxtperiod mellan v 28-32. Barnet är livlig i magen och kan ibland hindra dig i din nattsömn. Nu är det dags att gå på föräldrautbildning, prata med din barnmorska.

Egna anteckningar:

Jag hör till dem som mår fantastiskt (hoppas det håller i sig). Är fortfarande inte riktigt frisk från förkylning/hosta men i graviditetsväg finns det inget att klaga på. Magen är fortfarande lätt och sömnen är okej. Visst, jag känner ett mer tryck mot urinblåsan, bebisen växer och tar större plats, men jag behöver fortfarande inte kliva upp mer en än gång per natt, och ibland får jag sova hela natten igenom.


Inga kommentarer: