onsdag 31 augusti 2011

kupa



Ja, den här var alltså den födelsedagspresent som inte kom med på bild. Än så länge har den inte fått nån bestämd plats, men vi testar oss fram...


tisdag 30 augusti 2011

brudklänningsprovning

Då kom då den dagen jag väntat på i nästan en månad. Som sällskap hade jag T med mig. Jag provade lite olika modeller, och det var två st som blev favoriter bland dem. Men....jag kan fortfarande inte sluta tänka på den klänning jag provade när jag var hemma. Så jag ringde dit för en stund sen för att höra om den fanns kvar.

Tycker att min beskrivning till kvinnan i luren var ganska tydlig (strl M, knyt där bak, dragkedja i sidan,drapering,Nixa,Ivory, 3200 kr, inget släp, tyll och en ros i sidan). Så det borde väl ändå vara ett tydligt tecken på att jag haft den i huvudet? Till min glädje fanns den fortfarande kvar.

Måste alltså hitta en lämplig helg att åka hem på...

måndag 29 augusti 2011

Planeringslådan





Sakta men säkert fylls lådan med saker som har med bröllopet att göra. Och bilden ovan är gästboken som jag köpte för presentkortet jag fick i födelsedagspresent. Fyndade idag en sak, men vad det är får vara osagt, då vissa saker ska vara hemliga.

Kommer att dela med mig en hel del, men lite ska få bli en överraskning för de inbjudna!!

söndag 28 augusti 2011

B- day





Jahaja, då kan man officiellt säga att jag är en 27 årig, och tror jag ska stanna vid den siffran :p
Har haft besök av sambon föräldrar så det har bjudits på tårta (smakade mycket bra), kladdkaksmuffins & snickerskakor. Brukar ju alltid gör mycket men den här gången insåg jag att mindre är bäst då gästerna aldrig tar för sig så mycket.

Men är någon sugen på tårta är det bara att kika förbi. Den ska ju ätas upp snarast!

Av min syster som bor i huvudstaden fick jag smink, hudlotion från Victorias Secret och en kupa att ha blommor/ljus eller vad man nu kan vilja ha det i. Kom på nu då jag ser bilden att jag glömt fota den så jag får visa den vid ett annat tillfälle helt enkelt.

Av min andra syster fick jag presentkort och av det har jag köpt en gästbok (hittar man så ska man ju slå till), och den får jag också visa en annan gång.

Och av våra föräldrar fick jag pengar som direkt åker till sparkontot.
Nu väntar vi besök igen och dom lär komma närsom helst så jag får avrunda och ladda upp för en omgång tårtbit till!!

lördag 27 augusti 2011

Besök

Här var det minsann tyst. Men vi fick besök igår, och i eftermiddags åkte dom hem. Vi har fått hjälp med Publisher så jag har mest bara suttit och fixat med det sen vi blev ensam. Fick ett ryck och ville helt enkelt göra klart det jag planerat. Och ja, det har med bröllop att göra, så nu lär jag drömma mardrömmar efter att ha fått jäklas lite.

Stundtals tycker jag att planeringen är jätterolig men andra stunder längtar jag tills det är över och jag vill aldrig mer göra något sånt här. För tillfället är det det senare som jag känner. Trots att man ligger bra till är det ändå en miljon saker som måste planeras in i den minsta detalj. Vi vill ju bara få gifta oss och inte bry oss om det saker som kanske inte är "korrekt".

Har inte haft någon att beklaga mig hos heller eftersom sambon somnade i soffan. Det blir tidig kväll för oss, eller i alla fall för min del, då det är min födelsedag imorgon.
Och den dagen lär bli jättelång så då behöver man all ork man kan få.

torsdag 25 augusti 2011

True Talent

Är jag den enda som nästan lipar av det programmet? Shit vilka talanger det finns. Var har dom gömt sig, liksom?? Håret reser sig i nacken för i princip varje deltagare.

Lite besviken är jag dock att publiken valt bort de lite äldre som sjungit svenska låtar, bara för att låtarna inte vart "inne", så man tycker ju synd om de som inte går vidare.

Annars har jag hälsat på gudsonen idag. Lekt på gården och gårdens ungar ville vara med också, så jag fick jaga dem, fläta håret och busa. Sen chansade jag att tvättstugan var ledig, har städat, ätit middag och håller nu på att baka. Så om nån timme lär man stupa i säng, igår gick jag o la mig strax innan kl 22, och risken för en repris idag är ganska stor!!

Tur det är fredag imorrn!

onsdag 24 augusti 2011

I en riktig butik

Om 6 dagar är det dags att prova klänning på riktigt. Har gjort min läxa och kollat upp de klänningar jag är intresserad av i just den butiken, men nu får man hoppas att dom faktiskt har just de klänningarna inne.

Har räknat ut att vi hitintills spenderat 460 kronor på bröllopet. Men den summan kommer snart att skena iväg.Kul att så många kollade bloggen igår, men en liten kommentar om klänningarna skulle ju faktiskt vara roligt att få :-), ok??

tisdag 23 augusti 2011

Playing dress up del 2


Tänk bara inte på axelbanden jag har på mig, hade ingen bild på mig då jag är naken och tydligen har jag väldigt få bilder då jag står rakt fram och har helkroppsbild, men men, man ser ju vad det ska föreställa.









Playing dressup


Det lönar sig att googla. Hittade nämligen en sida där man kan klä sig i brudklänningar. Mycket nyttigt och nu får man se vad man absolut inte passar i och det är ju jättebra. Sidan hittar ni HÄR









måndag 22 augusti 2011

Bröllops skrock

- Provar du någon annans bröllopsring blir du ogift
Det har man väl gjort nångång och det verkar ju gå bra ändå.

-Syr du din egen klänning får du gråta lika många tårar i äktenskapet som antal stygn du syr.
Jag syr inte mina egna kläder som tur är.

- Enligt traditionen ska bruden bära "något gammalt, något nytt, något lånat,något blått" Får se vad man hinner skrapa ihop.

- För ett lyckligt äktenskap ska brudparet stå så nära varandra som möjligt under vigseln. Det ska man väl kunna ordna!

-Den som svarar "ja" högst blir den som bestämmer i äktenskapet.
Man får helt enkelt öva på tonfallet då.

- Brudgummen ska bära sin brud över tröskeln till hemmet som nygifta, vilket ska skydda bruden mot farligheter. Gubben får se till att inte ha ont i ryggen på dagen D.

söndag 21 augusti 2011

Photoshoot

Efter sjukdom och en massa annat som kommit i vägen så blev det äntligen lördag och jag skulle hälsa på grannfrun (trots att vi inte är grannar längre får hon heta så ändå). Hade lovat henne att ta lite bilder på henne i skogen (kan ju dock inte visa alla här och det blev ju en hel del bilder), så vi tog med oss lite rekvisita och begav oss till skogen bakom hennes lägenhet.

Det var väl egentligen inte planerat något mer, men det slutade med att vi var hos dem i 9 timmar och kom hem ganska sent igår. Sen har man redigerat bilder så att det nästan blöder i ögonen, men grannfrun blev nöjd och det är ju huvudsaken!

När alla bilderna från gårdagens plåtning var färdiga var jag ändå inte klar, för då skulle jag redigera bilder som min syster ska få. Gick nämligen in i en butik som inriktat sig på Shabby chic och frågade om jag fick fota och som skulle läggas upp i en blogg, och det fick jag som tur var.

Trots att det är jag som fotat ska det bli spännande att se vad syrran ska göra. Blir ju publicitet för affären i alla fall!







fredag 19 augusti 2011

inspirationsbilder- Frisyrer




Sen var det där med frisyren. Jag har ju tur som har en syster som kan det där, så nu får jag leta efter något som faller mig i smaken. Har bla kikat på Project wedding , men eftersom det är över 17.500 bilder så behöver jag ju inte nämna att man blir lätt trött i ögonen. Har hunnit kika på ett par sidor och jag har ju några kvar så jag har det jag gör!!

torsdag 18 augusti 2011

Lugna gatan

Förutom att det luktar surströmming i lägenheten (för att någon granne verkar tycka om denna hemska maträtt) så är det lugna gatan här hemma. Så därför frågar jag er om det är något särskillt ni vill att jag ska skriva om??

onsdag 17 augusti 2011

En ny tronarvinge

Vissa dagar har man massor man kan tänkas skriva om och andra dagar står det still, som idag.Men så går jag in på Aftonbladets hemsida och får läsa detta. Kronprinsessan är äntligen gravid och det är nog inte bara kronprinsessparet som jublar. De har ju haft påtryckningar från allmänheten om att föra generna vidare och spekulationerna om ofrivillig barnlöshet har varit många.

Hoppas att allt går vägen och man får nya nyheter i mars 2012. Och nu har man äntligen tystat Flashbacks medlemmar!!

tisdag 16 augusti 2011

Fotograf

De senaste veckorna har jag letat efter en fotograf. Och efter lite letande hittade jag en som verkade vara något för oss. Den här killen väljer att inte fota så många bröllop per år då han bor på en annan ort, men kommer från samma stad som oss, så han gör oftas dessa uppdrag då han är hemma en sväng. Och nu har vi preliminär bokat honom och det känns jättebra.

Han kommer då att fota när man gör iordning sig, i hans studio innan man åker till kyrkan, alternativt att man är ute, själva vigseln och när man kommit ut och står på trappan. Sen fotar han efter när gästerna har åkt till festplatsen och följer sen efter för att fota festlokalen. 10 bilder får man välja ut att ha i ett album och resten skulle man få på cd skiva. En annons i tidningen ingick också i priset. Tycker att det låter rätt vettigt.

Nog kan man välja säkra alternativ hos en fotograf som endast fotar hos sig, men då får man inte bilder digitalt, och vi vill själv kunna välja vad vi vill göra med dem.

Men nu kan vi bocka av ännu en sak på listan. Sweet!!

måndag 15 augusti 2011

Behandling nr 12

Trots den hemska fökylningen och slemhostan jag dragits med i snart 2 veckor
fick jag ändå göra behandlingen. Kändes lika bra då jag ändå tagit mig dit. Jag fick även prata med kuratorn en sväng och det gjorde att behandlingen var över väldigt snabbt eftersom man inte tänker på tiden.

Kom hem för ett par timmar sen och har slappat sen dess. Råkade visst somna en stund, så nu får man hoppas att man kan lägga sig i tid. Men eftersom det är måndag får jag roa mig och se de amerikanska hemmafruarna. Dom kan verkligen spendera pengar och skrika!

söndag 14 augusti 2011

inspirationsbilder- Blommor









bilder: från google, nedersta är en bild på syrrans kompis bukett

Snacka om I-lands problem när man inte kan bestämma sig huruvida droppformade eller runda buketter är snyggast? Har ju lång tid på mig att bestämma mig, men som sagt, bra att vara ute i god tid ;)

Både jag och sambon älskar vita prärieklockor, men har hört att de sloknar lätt i en bukett, kan det stämma tro? Sen snöade jag in mig ett tag på fresia. Ja utbudet är stort och det jag vet är att jag vill ha rosor och daggkåpa.

So far, so good!

lördag 13 augusti 2011

Raise your glass



I kväll lämnar jag gubben hemma och åker på personalfest för de som jobbat under sommaren. Blir roligt att få lära känna dem på ett mer personligt plan. Man hinner ju inte prata så mycket förutom när man sitter i personalrummet. Så det lär säkert bli en intressant och trevlig kväll!!

Skål!!

fredag 12 augusti 2011

Planering

Såhär långt har vi kommit med vår planering;

[X] Bokat kyrkan

[X] Bokat festlokal

[X] Planerat gästlistan

[X] Färgtema vald

[X] Ringen är uttittad

[X] Solist i kyrkan fixad

[/] Toastmaster tillfrågad men väntar på ett definitivt svar

[X ] Buffé är bestämd och en bekant är tillfrågad att hjälpa oss med maten

[X] smink & hår hjälper mina systrar med

Vi valde mellan två kyrkor, för mig spelade det ingen roll men några tyckte att vi skulle välja "min" kyrka och då fick det bli så. Festlokalen blir i min gamla skolas matsal, man får mycket yta för lite pengar. Gästlistan var lite knepigare, det är så många man _kan_ bjuda, men det är inte många man har råd med att bjuda, så vi har kommit ner till 56 personer. Vi kan tyvärr inte bjuda alla, skulle vi det så skulle vi inte ha råd att gifta oss på mycket länge, och så länge vill vi inte vänta helt enkelt.

Färgtemat var väldigt enkelt, vitt rosa & grönt. Härliga färger som funkar bra tillsammans!! Ringen hittade jag redan när jag letade efter förlovningsringen, och har den som favorit fortfarande. Den kommer dock vara bland de dyraste posterna men den ska ju sitta på fingret i många år framöver.

Den självklara för mig att sjunga på bröllopet var min kusin A, och hon tackade gladeligen ja till det, och det är vi väldigt tacksamma över. De som kommer att få lyssna på henne kommer inte att bli besviken!! Vem vi ville ha som toastmaster var även det en självklarhet för oss. Nu hoppas vi bara att han vill, för han är helt enkelt bäst med att ta täten och handskas med stora folkgrupper. Och sen till sist var det självklara valet av hjälpen med maten min gamla dagmamma, som även hon är bjuden.

Hår & smink gör mina systrar och dom är som klippt och skurna för den uppgiften. Herregud vad vi har duktiga släktingar & vänner. Snacka om att vi har tur!!

torsdag 11 augusti 2011

besök

Det blev en bloggfri dag igår då vi fick besök av mina föräldrar. Hann med att gå på mässan en sväng med mamma innan det blev dag för middag. Sen åkte vi till arenan för att se Björklöven möta Icebreakers (Iceb är ett hockeylag bildat av en massa ishockeystjärnor för att samla in pengar till sjuka barn, spelar alltså endast uppvisningsmatcher för välgörande ändamål).

Förkylningen fortsätter och det känns inte som om att det ska bli bättre. Men ack den som ger sig. På fötterna står jag ju så man är ju inte alldeles däckad.

Tack snälla mamma för det goda brödet du lämnade kvar!!

tisdag 9 augusti 2011

Vet du vem Camilla Westin är.....?

Den frågan fick jag när jag satt i klassrummet när jag gick på gymnasiet. Jag vände mig om till hon som frågade mig, hon fortsatte: Det är du i framtiden.

Och ja, visst blir det så. Nästa sommar blir det bröllop och vi ska äntligen bli man och hustru!
En ny kategori har tillkommit till denna blogg och det kommer säkert bli många inlägg under den.Var så säker på det!!

måndag 8 augusti 2011

måndag.

Lite huvudvärk och desperata husfruar i Hollywood, det är min måndag det!

söndag 7 augusti 2011

sick not sick

Från att ha haft torrhosta i några dagar fick jag en förkylning på mig, nu har det resulterat i slemhosta. Har ett litet pity-party här hemma för mig själv, kanske lika bra att sambon är på jobbet, så han slipper lyssna. Men det borde han eftersom det är han som smittat mig.

Har en vecka på mig att bli frisk, så man får hoppas att det vänder snart!

lördag 6 augusti 2011

Snabbt och smidigt

Kom ganska precis hem efter att ha besökt mässan som är här i stan. Vartannat år kommer den hit och för mig är det ett måste att göra ett besök eller två.

Det blev två köp, den ena var en grönsaksskärare som halverar jobbet i köket (ja man sparar nog väldigt mycket tid iaf) och det andra var en flaska med fläckborttagning som var dryg,miljövänlig och tar bort de fläckar man aldrig trodde skulle försvinna. Mannen som stod i montern och demonstrerade geggade in blåbär i handdukar och med lite av det där medlet var handduken som ny igen. Det är värt ett försök och det är ju aldrig dumt att ha när olyckan är framme. Till veckan kommer föräldrarna så då ska jag dit igen. Man måste ju passa på för det dröjer länge tills näsa gång

fredag 5 augusti 2011

TGIF

Inte för att det har varit jobbigt under veckan, men de senaste dagarna har jag haft en jobbig hosta och till och från under hela dagen har jag varit hes. Ett under att kunderna hörde vad jag sa idag så det är rätt skönt att nu kunna få vila upp batterierna så man orkar med ett besök till Nolia Mässan imorgon. Men först blir det fredagsmys med sambon.

torsdag 4 augusti 2011

sugar and choccolate


Är grymt sugen att baka, men till vilken nytta. Kommer ju inte få nått besök de närmaste dagarna så det är lika bra att låta bli. Får nöjja mig med att kika på bilden från senaste bakningen.

tisdag 2 augusti 2011

the look



...och såhär såg jag ut dagen till ära.

måndag 1 augusti 2011