lördag 29 september 2012

Tråkiga dagar

De senaste dagarna har dagarna sett likadana ut. Vakna, äta frukost, åka och jobba, komma hem, hoppa i säng och sen blev det en ny dag igen. Var så trött imorse att jag nästan somnade på bussen, och det var inte långt ifrån när jag åkte hem.

Man behöver nog inte säga att det kommer bli en väldigt lugn lördagskväll.

torsdag 27 september 2012

Mmmm



Nu önskar jag att man  hade sånt här hemma. Jag är fortfarande inte helt frisk (fortfarande förkyld men nu är det slem hosta också), men jobbade idag ändå. Men pengarna måste ju in, och vila får jag göra på lördag eftermiddag.

Veckan har gått supersnabbt och idag är det dags för ännu ett avsnitt av Hela Sverige bakar, och jag kommer sitta bänkad framför tvn och sukta efter alla goda cupcakes som kommer bakas i kvällens avsnitt.Mmmm......

onsdag 26 september 2012

Min dag


Såhär har min dag sett ut, och kommer fortsätta vara. Har legat under täcket och bara sett på tv.
Morgondagen blir en lång dag, men pengar måste in så om det är likadant imorrn får man helt enkelt ta med detta till jobbet.

Har sovit med dubbla kuddar under huvudet så jag kunde sova hela natten utan avbrott.
Hoppas på en repris denna natt också!

tisdag 25 september 2012

Ännu en...

Häromdagen kom jag i kontakt med en kvinna med samma sjukdom som jag. Det visar sig att hon bor några kilometer från mig och fick sin diagnos i sommar. Så där hon är nu var jag under våren 2009, och för min del har jag kommit långt i min sjukdomshistoria.

Så fort jag blivit piggare (det rinner ur ögonen och näsan är snart sårig av allt snytande), så ska vi träffas och prata. Så det blir nog trevligt. Men först ska jag kurera mig så jag blir frisk tills på fredag.
Man kan ju alltid hoppas att det blivit bättre tills dess!!

måndag 24 september 2012

Kaninlampa



Denna lilla söting är så bra. Ett lagomt sken och den fick användas inatt när jag vaknade 04 av att jag var helt igentäppt i näsan. Så utan att störa Andreas kunde jag se vad jag skulle göra, för man var ju inte direkt jättepigg.

Nåväl, det går väl över om ett par dagar, bara att härda ut!

söndag 23 september 2012

promenad







Jag trotsade tröttheten och begav mig ut på promenad för en stund sen. Det saknades bara Andreas som sällskap, men han jobbar så då fick kameran följa med istället :p
Nu ska jag lägga mig i soffan och kanske sova en stund, har en envis förkylning och halsen har börjat tjockna till så sömnen är inte den bästa för tillfället.
Vad gör ni en söndag som denna?

fredag 21 september 2012

Fredagssocial...

Om ett tag ska jag ner på stan och träffa Natalie. Vi kommer sakna Elin, vår fikakompis, men det ska nog gå bra utan henne :p. Sen får jag skynda mig hem för att fixa till här hemma innan vi får nattgäster. As bror med fru kommer upp och kanske stannar dom hela helgen, vi får se hur pass bra Viktors lag är :)

Ha en trevlig fredagväll :)

torsdag 20 september 2012

Hela Sverige bakar

När jag och Andreas såg Top Chef- Just desserts sa jag flera gånger till honom

"Det borde finnas en svensk motsvarighet.Pronto"

Och för någon vecka sedan såg jag reklamen för just det. Ikväll kl 21 på 7an börjar nu äntligen "Hela Sverige bakar" och jag kommer sitta fastklistrad.Äntligen!!

onsdag 19 september 2012

Dinner and a movie


Idag blev det middag på en indisk restaurang, och tanken var ju att vi skulle gå hem, men Andreas hittade en gratis biobiljett i hans plånbok som han glömt bort så istället för att gå raka vägen hem gick vi på bio och såg Rivalerna. Hur mysigt som helst, spontant och en del skratt.

En mycket bra onsdag helt enkelt!

tisdag 18 september 2012

goda äpplen

 
På loppisen kunde man även köpa äppelträds-äpplen för 10 kronor i en påse och eftersom vi inte har ett äppelträd passade jag på. De passar så bra i Jelly Bean skålen som vi fick av As föräldrar i bröllopspresent :)

måndag 17 september 2012

IKEA

 
 
Det här skulle ju sitta ganska fint. Gardinerna köpte mamma o syrran åt mig på IKEA, som jag hoppas att jag snart kan hämta, men resten kvarstår. En ny fåtölj skulle vi gärna vilja ha, men man måste ju provsitta och välja rätt tyg, så det är ju inte "bara".
 
Tids nog kanske....
 
 

söndag 16 september 2012

Blått och vitt







 
Vi var ganska less på de gröna sittdynorna, då vi hade haft dom i flera år, så planen var att köpa nytt tyg, men så hittade jag de ljusblå istället, och totalt blev det billigare med att köpa nya än att köpa tyget till 4 stolar. Men det blev bra tycker vi :)
 
Hyllan som vi har i köket var i ek, men den målade jag nyss om, som med så mycket annat här hemma ;-)

Annars har jag åkt på en förkylning och väl inte helt alert. Så ikväll blir det vila, ja det är nästan så att soffan kallar på en nu, så trött och slut som jag är. Ha en bra söndag!!

lördag 15 september 2012

Loppis


 
Megaloppis idag, och som tur var hade jag sällskap av Linda. Vi var väl där i 2½ timme och strosade runt. Jag hittade iaf denna och jag tycker den var så charmig. Den här loppisen var faktiskt en av de bättre, då utbudet av bra saker var mycket större än den som var i våras.
 
Ikväll är vi bortbjudna på middag, förhoppningsvis orkar man vara där ett tag då jag känner av förkylning. Men det blir säkert trevligt :)
Vad hittar ni på en lördagkväll?

fredag 14 september 2012

presenterna

 
En del av presenterna vi fick vid bröllopet.
Vi fick även pengar, whiskeyn till festen och bröllopstårtorna.

 
Den här från Willow Tree fick vi av min barndomskompis.


 
Vigselbeviset

 
Blommorna dagen efter. Min brudbukett, som bestod av heavenrosor, icebreakerrosor,vit fresia och murgröna. 70 st rosor som var placerade vid alla bord, Andreas coursage och rosor till tårtan som dekoration.
 
Och här är tårtan. Vi hade 3 tårtor totalt och 3/4 av en tårta blev över som vi fick äta i flera dagar (kändes det som). Men jag klagade inte :p

torsdag 13 september 2012

tvbänken



 
Äntligen är tvbänken klar. Vi ska bara ställa tillbaka det som stod där under, men visst blev det bra :)

onsdag 12 september 2012

Före & Efter




 
Jag har alltså målat om en stol, en kruka, en tvbänk, några galgar, en hylla i badrummet och en hylla i köket. Allt detta på 1 Liter grundfärg och 1 Liter snickerifärg (3 varv målat på varje sak), och ändå har jag hälften kvar i burkarna.
 
Ikväll ska vi ställa tillbaka tvbänken på sin rätta plats. För tillfället har vi vardagsrumbordet som provisorisk bänk, så det ser väldigt tomt ut.
Eftersom tvbänken var så tung kunde vi inte bära ner den till källaren så det arbetet har vi gjort i hallen (Andreas slipade den och jag har målat allt). Det medförde att det blev lite slipdamm i lägenheten, så jag väntade några dagar tills det lagt sig och igår storstädade jag bokhyllan när jag ändå var igång.
 
Mer bilder kommer imorgon, när tvbänken är på sin plats!

tisdag 11 september 2012

11:e


 
11 september idag, en milstolpe av sorg och saknad för många idag, men för mig kommer den 11 vara en milstolpe för vårt äktenskap. Den 11 augsuti stod vi längst fran i kyrkan och lovade varandra evig kärlek och varje dag ska det löftet vara närvarande.
 
bröllopsannonsen har varit i tidningen så nu väntar vi på att få albumet som fotografen ska göra till oss. Jag väntar också på att få bilder från gästerna (men det verkar inte som om att någon tog något foto eftersom dom inte har hört av sig :p), vill göra fotobok och ser gärna då att ha så många bilder som möjligt.
 
Så kom igen, var du gäst på vårt bröllop och tog bilder, skicka dem gärna till oss :)

måndag 10 september 2012

Shopping


 
Jag.Kunde.Bara.Inte.Låta.Bli.
 
Nu till den svåra frågan, var passar den bäst? Hjälp tack :)

söndag 9 september 2012

lördag 8 september 2012

inspirerad


 
Det går i vågor men just nu verkar det som om att jag vill göra så mycket som möjligt. Baka, måla och framförallt fotografera. Men det är likabra att vara igång så länge det håller i sig, för snart kommer den hemska vintern och tar bort det roliga igen.
 
Men tills dess ska jag njuta av att energin är på top.

shopping


 
Unnade mig en fotobok från Åhléns som var på rea, hoppas den är lika bra som den ser ut att vara. Kunde inte heller låta bli att köpa de blåa kopparna från Idiska också, men jag har ju gjort av med en hel del saker så dom får plats :)

fredag 7 september 2012

Top Chef- Just desserts

 
När vi slötittade på tvn för några dagar sen hamnade vi på tv 8 och Top Chef , men inte bara det, för det var en spin off med efterrätter. Så Jag letade reda på hela första säsongen och igår såg vi klart finalen.
 
Herregud vad duktiga dom är. Man sitter nästan och slickar sig om munnen eftersom man blir så sugen på allt det dom bakar. Jag hoppas verkligen att det kommer flera säsongen av denna programidé!!

torsdag 6 september 2012

Bloggtips

Måste bara tipsa om Family Forever  som jag nyss hittat.
En ljus och fräsch blogg (man kan knappt tro att dom har två småbarn), med otroligt fina vardagsbilder.

Tänk om man själv kunnat få ändra om hur som helst, man önskar för det mesta att man ägde lägenheten så man fått bestämma själv. Men nu får man nöja sig med att måla om våra egna möbler.
Har precis målat klart sista varvet på stolen och eftersom det är mycket färg kvar har jag målat om en kruka och två lampfötter. Resulltatet får vänta.

Nu ska jag bara övertala Andreas om att hjälpa mig att slipa tvbänken så så jag kan börja måla om den också.

onsdag 5 september 2012

I do





 
Veckorna innan bröllopet var jag jättenervös. Men under sista veckan var det som om att jag åt lugnande (men det gjorde jag ju naturligtvis inte). Jag var lugn som en filbunke, och de små missödena innan lördagen brydde jag mig inte så värst mycket om, för "det fixar ju sig".
 
Jag sov jättebra den sista veckan och likaså natten innan. För att vara säker på att inte behöva stressa klev jag upp kl 07, tog en snabbdusch och åt frukost innan Linda kom för att börja med mitt hår. Sen tog Sofie över och rätt som det var så var fotografen hemma hos mina föräldrar.
 
När vi fotat klart hemmavid åkte vi till stan för att hämta buketten för att sen åka till studion för mer fotografering. Jag var fortfarande lugn och väldigt förväntansfull angående fotograferingen.
 
När studiobilderna var klara hade vi fortfarande mycket tid över så Andreas pappa som var vår chafför skjutsade oss runt för utomhusfotograferingen.
Innan vigseln började hann vi med att bli fotade vid 4 olika platser innan det var dags att åka mot kyrkan.
 
Jag var fortfarande stencool, och när vi väl stod i vapenhuset som nervositeten slog till.
Hur skulle jag klara av att gå mot altaret med tårar rinnande?
Men det gick jättebra, och jag är så stolt över mig själv att jag höll mig cool vid löftena.
 
Jag kunde tala tydligt utan gråt i halsen och likaså var det för Andreas. Men när väl solosångerna om kändes det som om vi grät floder för att i nästa stund hämta oss igen.
 
Vi är jättenöjda med vigseln och allt var så vackert :)
 
Nu väntar vi på att få fotot i tidningen och välja ut bild för tackkort, och sen är bröllopet ett underbart minne för livet!

måndag 3 september 2012

projekt: målning

 
Den här stolen köpte vi på myrorna tidigare i år, det fanns inga stolar som var vitmålade så
planen blev att måla om den.

 
Och idag blev det äntligen av. Har målat ett varv med grundfärg.

 
Rummet som är till för verkstadsaktiviteter är i mitt tycke, sämre än det vi hade tillgång till i förra lägenheten. Det verkar heller inte vara någon som känt sig manad att städa upp efter sig så det är skitigt överallt.
 
Som den där mopeden i bakgrunden, som jag inte har nån aning om vem som äger den. Ägaren tycker visst att det är en bra förvaringsplats och den är allt annat än körbar.
 
Om orken finns får jag ta och städa där så det går att vara där inne...
Men stolen blir ju fin i alla fall :)