fredag 27 maj 2011

Au revoir mon ami

Vi ringde runt idag igen, den ena var väldigt positiv och den andra vi pratade med lät mer
frågande, så vi beslöt oss helt och hållet att vi litar på bussen istället även fast resan ner inte lär bli den bekvämaste. Men vi vågar helt enkelt inte chansa.

Om 3 timmar ska vi till bussstationen, käka nånting och sen sätta oss på bussen som ska ta oss till Arlanda. ca 10 timmar kommer vara dötid när vi kommer dit. Måtte det gå snabbt.
Men med det säger jag. Vi ses om 9 dagar!!

torsdag 26 maj 2011

Ångest

Vilken helvetisk vecka det har varit, då man levt i ovisshet. Efter att ha ringt runt till diverse olika instanser inser vi att vi inte vågar ta flyget ner till Stockholm på lördag. Om planet dit ställs in förlorar vi hela resan, och vi har ju betalat en hel del. Imorgon måste vi ringa och avboka ditresan, och förlorar då 2.200 kronor, istället för 12.000 kr. Så vi har bokat så vi kommer med bussen istället, så i det stora hela går vi back med pengarna, men det är något vi får ta om vi vill ta oss till Bulgarien. Nu får vi hoppas att allt går bra på lördagen så vi kan lyfta från Arlanda. Men först måste vi spendera 9½ timme på bussen och kommer fram vid kl 05.00 och fortfarande vara osviss om utgången. Men bara vi är på arlanda så blir vi iaf berättigad till att få en resa.

Nu ska vi fixa det sista, och går allt bra är jag frånvarande från bloggen tills slutet på nästa helg. Wish us luck!

tisdag 24 maj 2011

flightradar

Nu är ju risken stor för att det har blivit tråkiga inlägg de senaste dagarna, men just nu sitter man mest och försöker hålla sig ajour med vad som händer med flygtrafiken.

Hittade de här sidorna mitt i allt letande. Den ena visar radartrafiken för flygplanen och den andra är en karta över hur askan påverkar oss.

http://www.flightradar24.com/

http://www.metoffice.gov.uk/volcano/public/files/VME06_ASH_CONC_FL000-200DT201105240900VT201105250600IT241200_T018.PNG

måndag 23 maj 2011

Tankspridd

Ända sedan nyheten om vulkanutbrottet på Island har jag inte kunnat tänka på annat.

Den här resan är planerad sen länge, betald och mentalt har man redan åkt dit, så nu kan ett vulkanutbrott förstöra vår familjeresa och jag går på nålar.
Jag verkligen VILL VILL VILL att allt ska gå vägen. Så håll tummarna att det inte blir värre.
Här öser regnet ner så nu vill man ju iväg för att få uppleva lite värme och sol.

Jag är lite av en grubblare, men försöker tänka positivt, men kan ändå inte hjälpa den klump som bildats i magen. Jag vill hellre bli fast i utlandet än att inte ens få lyfta från Sverige.

Snälla snälla snälla!!

söndag 22 maj 2011

Snart..


Bild: google
Vid den här tiden om en vecka ligger vi på någon av dessa solstolar och steker. Vi ska be till vädergudarna att det blir fint väder, om inte får vi utnyttja hotellets gym och strosa runt området. Jag är nog inte den enda som längtar :)!


Men med tanke på vulkanutbrottet på Island får man hålla tummarna att vi kommer iväg :(

lördag 21 maj 2011

Flower power

Under våren planterades 11.000 tulpaner i centrum, så jag tänkte passa på att ta lite kort innan dom vissnar och dör. Har blivit lite av en tradition att fota parkerna varje år, tycker dom fått till det färgmässigt.














fredag 20 maj 2011

middagsgäster

Om en timme (give or take) får vi middagsgäster, grillen har vi lånat (måste köpa en ny snarast) och köttet ligger i marinad. En efterrätt är gjord och jordgubbarna köpte jag för endast 14 kr/Litern. Efter denna extremt långa vecka (längsta veckan på länge) är det skönt att bara vara, och att bara få vara här hemma.


Det händer inte så mycket här just nu, så bloggen blir lite lidande känner jag, men det blir bättre, men tills vidare, vad vill ni att jag ska skriva om??

torsdag 19 maj 2011

sent bloggande...

Har märkt att jag bloggat på kvällarna de senaste dagarna, men när man kommer hem vill man bara vila, och sen har man ju en massa andra saker som man måste ta tag i innan man ens har tid. Idag möttes vi upp för att åka och handla.


Imorgon får vi gäster, och tanken är att vi ska grilla. Så man får hoppas på att vädret är på vår sida så att köttet blir grillat och inte stekt.


Jag har inte rört kameran på flera dagar, inser att man borde ta och leka lite innan vi åker så att man inte blir helt ställd över kamerans alla finesser, är ju lätt glömt när man nyss lärt sig den...


Ikväll blir det tidigt, måste få all skönhetssömn som jag kan få!

onsdag 18 maj 2011

Onsdag

Oj vilken vecka det har varit. Jag kände på mig förra veckan att jag skulle bli förkyld, ännu en gång. Men den här gången var det inte som förra gången. I fredags fick jag feber, och under helgen fick jag skynda på kroppen att bli frisk, det gjorde att jag blev illamående och allmäntillståndet var bara skit.

Nu känner jag dock av förkylningen, även fast den inte ens är i närheten från sist.

Arbetsträningen går bra. Jag har bara fått ett x antal skärskår och rivmärken och ett par blåmärken kommer dyka fram på den bleka kroppen när som helst. Det är intensivt, man går mycket, och personalen är jättetrevlig.


Idag växlade vi in lite fickpengar, bara det gör det hela lite mer verkligare.


En rolig nyhet för alla Biggest Loser tittare är att den 25 maj börjar BL Storbritanien på Kanal 5, Yeah!!

tisdag 17 maj 2011

I got no Iphone



Och lika glad är jag för det :)

måndag 16 maj 2011

12 dagar kvar





Nu är det inte långt kvar tills man får plaska i poolen. Och som jag ska bada, det var ju ett par månader sen sist.

söndag 15 maj 2011

ajajajaj

Vaknade imorse av att jag var stel i nacke och axlar, och nu sitter jag här med huvudvärk. Lägenheten är nersläckt och jag har sovit en liten stund. Mer spännande än så blir det inte, Längtar nästan tills det blir godnatt på riktigt så man får sova så pass att man kan vakna utvilad och huvudvärken förhoppningsvis har försvunnit.

Att ena visdomstanden gör sig påmind gör ju inte saken bättre heller.

Nä nu ska jag lägga mig i soffan igen, har ingen ork till att göra någonting annat.

lördag 14 maj 2011

nu är´e spännande






Om mindre än en timme får vi veta vem som vann Eurovision Song contest. Man kan ju alltid hoppas på det bästa, men det vette tusan hur alla länder har röstat...

Rip off?

Orginalet, Andreas Johnson Sing for me 2006




Danmarks bidrag ESC 2011

fredag 13 maj 2011

you are coming with me....


Risken finns att det blir ett dubbel inlägg, för gårdagens inlägg med denna bild kan jag inte se...den finns varken på sidan och heller inte när jag kikar på redigerade inlägg. Som bortblåst och Blogger har legat nere hela dagen. Aja, om gårdagens inlägg kommer tillbaka får jag väl helt enkelt radera detta.


Den här tunikan ska i alla fall få följa med mig till utlandet, och jag känner på mig att den kommer att bli flitigt använd hela sommaren.


Har lite hastigt och lustigt börjat att arbetsträna. Egentligen skulle jag börja dagen efter nationaldagen, men pga vissa omständigheter kunde jag få börja redan nu, så då kunde man ju inte säga nej direkt :)


Nu ska vi ha fredagsmys och bara vara. Gubben är glad över att Sverige gått till final i Hockey VM, och det är väl jag också, om jag ska erkänna :)

onsdag 11 maj 2011

oh crap!

Åh vilken skitnatt det var, eller morgon kanske man ska säga. Mellan kl 05.00-09.00 vaknade jag 5 gånger, känner av en förkylning och vaknade svettig och jag kunde inte förstå varför klockan gick så sakta. I eftermiddags hade vi lovat bort oss till gudsonen och hans familj så jag tog en alvedon, och höll mig mest inomhus.


Kom hem för 1½ timme sen och slängde mig i soffan på en gång. På tvn var det Biggest Loser "where are they now", och på slutet av avsnittet gjorde många tidigare BL deltagare ett Triathlon, och min all time favorit Tara vann. Jäklar vilken superkvinna hon är.


Nu ska gubben få se lite ishockey och jag ska jäklas med tv3 play och tv4 play, av nån anledning vill de jäklas så fort man ska se nått avsnitt på webben, men skam den som ger sig!

tisdag 10 maj 2011

oh sunny day...


En bild på grannfrun förra sommaren.....

Ännu en dag som spenderats ute. Fortsatte med boken på altanen, och jag fick med mig sambon ut på promenad. Snaka om lyckat. Oftast får jag gå ensam, men tack vare det fina vädret ville han också ut.

Imorgon blir det lek med gudsonen och hans storebror, man får bara hålla tummarna att vädret vill vara på vår sida så man kan fortsätta få färg i ansiktet.Nog svamlat, sambon ska snart åka på jobbet så nu ska vi umgås den stund som vi har kvar av denna dag tillsammans.

måndag 9 maj 2011

Im sorry

Jag ber om ursäkt, men här händer det absolut ingenting. Suttit ute och läst en bok på balkongen sen 10 imorse, glott på tv och umgåtts med sambon.Väldigt intressant va?

söndag 8 maj 2011

om sanningen ska fram






Den här sägs ska bli årets sommarplåga. Har ännu inte bestämt mig vad jag ska tycka om låten, men trallvänlig är den iaf...

lördag 7 maj 2011

blå blå himmel och älv...













Morgonen bjöd på fint väder, så när sambon knappt hade vaknat var jag på väg ut på en promenad, efter min lilla tur möttes vi upp och gick till älven och satte oss där som så många andra. Efter ett tag började det blåsa så då gick vi hem.


Trodde att det skulle vara bättre vid balkongen men efter en stund blåste man nästan bort så nu har man precis kommit in.

Andreas övertalade mig att ta med mig kameran när vi var ute. Har inte blivit så mycket fotograferande som det vanligtvis blir, eftersom det varit så tråkigt väder ute, men nu borde det förhoppningsvis vända.

Om inte får man be stenhårt till vädergudarna.

fredag 6 maj 2011

fredagsmys


Ikväll kommer H hit. Det var för längesen sen vi sågs. Hon jobbar just nu på annan ort så hon kommer inte hem så ofta. Men ikväll möter vi upp henne på busstationen. Kommer bjuda på chokladmousse med jordgubbar, lite chips och glass om hon orkar :p


Hon blir lite sen men vi ska göra det bästa av tiden i kväll. Men nu ska jag göra mitt bästa och inte nalla av jordgubbarna som ligger och frestas i kylskåpet...

torsdag 5 maj 2011

bikinis


Då kroppen har förändrats en del med kortison så var det en smart idé att testa de bikinis jag haft tidigare somrar, de flesta kunde jag inte ha så jag har nu köpt två bikiniöverdelar och en underdel.

Tänkte spara de gamla för rätt som det är kan jag ha dem nångång för det första som försvinner på kroppen är ju brösten så det vore ju dumt att slänga dem.


Insåg idag när jag kom hem från stan att jag bara köper en viss typ av bikinis, men jag vill ha så lite ränder för solbrännan som möjligt, sen behöver man inte oroa sig om man kan knyta den där bak eller inte.

Nu saknas bara plåster, alvedon och lite annat smått och gott inför resan. Men det tar jag när det börjar närma sig....

onsdag 4 maj 2011

Ett annorlunda hotell

Tack vare syrran så har vårt boendeproblem löst sig när vi landat från utlandet. Hon fick ett erbjudande som vi genast högg på. Och jag som är flygplansentusiast tycker att det ska bli helfestligt att få sova i ett flygplan.






Man hade ju inte tackat nej till att få sova längst fram i cockpiten...



...Men det lär bli ett rum som detta. Men vad gör det, då vi måste vänta ett halvt dygn innan vi kan flyga hem så sova måste vi ju göra. Men bilder på vår upplevelse kommer då vi varit där.



Bilder: google

tisdag 3 maj 2011

trött

Klev upp tidigt för att gå på ett möte imorse. Direkt efter det gick jag på gymet. Det gick skit tungt, fick ont i båda benen och börjar undra om det var benhinnorna som börjat spöka. Så benen var alldeles dallriga av smärta hela dagen. Som tur var så fick jag massage av sambon då han kom hem, men det resulterade i att jag blev så trött att jag somnade.


Förhoppningsvis kan jag somna i tid ikväll så det inte blir en repris av middagssovning imorgon!!

måndag 2 maj 2011

Playing with fire






Med nya kameran kommer nya kunskaper. Så det var ju utmärkt att få testa på att fota raketer och smällare, men eftersom jag inte hade tillgång till stativ fick jag strunta i raketerna eftersom kameran måste vara helt stilla.


Sen var det faktiskt ganska mesigt med både smällare och raketer. Jag minns då jag var yngre, då smälldes det hela tiden till sena natten, och nu hade jag tur att jag ens kunde ta två helt okej bilder. Man ville ju inte stå nära så det blev lite hastigt tagna bilder.


Men nu vet jag lite mer och hoppas på att nyår bjuder på fler färgsprakande fyrverkerier.


söndag 1 maj 2011

sista april del 2













Hemma hos storasyrran igår eftermiddag. Nu är dock det roliga slut och nu ska vi snart
sätta oss i en buss för att åka hem.

Har ca 300 bilder att gå igenom när jag kommer hem, så jag har en hel del att göra. Nu väntar efterätt och det ska jag hinna njuta av innan avfärd.

Får se om det dyker upp fler bilder, men den som lever får se.

sista april






Gårdagen spenderades med familjen, åt god mat och gick ner på brasan en sväng. För min del var det bara kul att få fota lite.
Idag åker vi tillbaka till oss så jag lägger ut lite mer bilder senare.


Hoppas ni hade en trevlig kväll igår!