måndag 30 april 2012

Valborgsmässoafton

Till skillnad från förra året, tänkte vi inte göra nånting idag. Vi skulle bara vara hemma och slappa i soffan. Vi är ju fortfarande förkylda båda två. Men planer ändras ju gaska snabbt och om en stund ska vi till H&H. Skojjigt tycker vi båda.Men då vi måste ta bussen så måste vi stanna kvar länge, eftersom det går så dåligt med bussar sent på kvällen, och bara för att vi ska vara borta länge så ringde chefen om jobb imorgon. Så det blir knappast nån skönhetssömn (förkylningen gör att jag ligger back på sömnkontot).
Det kommer bli en intressant morgondag, hoppas bara man inte skrämmer iväg kunderna med all gäspande...

lördag 28 april 2012

fredag 27 april 2012

The girl with the dragon tattoo


Nu ska vi äntligen få se den film vi väntat på. Tog oss en sekund att välja film så jag återkommer med en uppdatering!!

torsdag 26 april 2012

fototips vid bröllop


Ännu ett nummer av tidningen Foto har kommit hem till mig, passande med denna artikel, även fast jag redan visste, men jag tänkte mer till de jag känner som läser detta :p
Kortfattat ska man ta bilder på detaljer, såsom blommor, ring, brudpare som håller hand etc, våga tänk utanför ramarna och fota bakom brudparet såsom brudparet ser det och fota massor, stunden försvinner snabbt förbi.

onsdag 25 april 2012

Så levde de lyckliga...

Igår, med brist på annat, zappade vi igenom kanalerna och fastnade för SVTs Så levde de lyckliga , En programserie i 8 program där man får följa 3 par i varje avsnitt. De pratar om sitt liv tillsammans efter bröllop, äktenskapets toppar och dalar och vardagen som slog till.

Själv ser jag fram emot den 12 augusti,som är dagen efter vår stora dag. Den dag som vi kan börja leva som vanligt, innan allt planerande, och fortsätta leva ihop, men då som gifta. Jag tror inte att det kommer bli nån större skillnad än vad det varit (nu har det varit en speciell tid då mycket går åt planering), men vi har gått igenom så mycket tillsammans genom alla dessa år, så vi är starka nog att ta oss igenom det som komma skall. Det som kommer bli annorlunda är nog den trygghet man får som gift.

Jag ser fram emot att få börja leva vardagsliv, utan att behöva fundera på vilken färg rosorna ska ha, kommer sminket att hålla och hur jäkla nervös man faktiskt redan är. En sak är säker, och det är att vi vill vara vid varandras sida och kommer kämpa för att det alltid ska vara så.....Så levde de lyckliga....!!

tisdag 24 april 2012

Sjukstuga


Vad är oddsen att vi båda vaknar upp och mår dåligt? Jag vaknade kl 06.00 av att jag knappt kunde svälja. Så när väckarklockan ringde var jag inte sugen på att kliva upp över huvudtaget. Men iväg for jag och de 4 timmar som jag jobbade kändes extra långa. A som skulle jobba bra många fler timmar låg på soffan och såg helt förstörd ut och nu ska vi göra så lite som möjligt.

Imorgon är det jag som är ledig och A ska på jobbet. Jobbar på torsdag så det gäller att man kurerar sig tills dess.


måndag 23 april 2012

kalas och sånt där

Blev väckt tidigt imorse av chefen som frågade om jag kunde jobba idag, så jag låg och drog mig en stund innan det det var dags att göra iordning sig. Iväg och jobba ett par timmar, och sen promenera till T för kalas. Dum som man var hade man ingen mössa på sig så nu sitter jag här med frossa. Så jag återkommer imorrn. Orka blogga liksom. Trött som en gnu är jag också, skulle kunna somna om jag bara lade huvudet på en kudde.

Tur man har sovmorgon imorrn innan man ska på jobbet. Så man kanske orkar med att se glad ut för kunderna. Sååå, godnatt med er.

söndag 22 april 2012

Viva La Diva




Sommaren 2010 köpte jag ett nagellack jag fastnade för (den vänstra på bilden ovan). Men trots att jag letat så verkar den inte finnas längre, den färgen var oerhört populär, så jag förstår inte hur dom kunde slopa den? Närmaste den färgen jag kunde komma var lacket bredvid.
Men det är ändå inte samma sak...ååååh, snacka om störande....

lördag 21 april 2012

The list


Ännu är det tidigt, men vi hoppas att alla våra inbjudna gäster kommer kunna tacka ja :)

fredag 20 april 2012

mixer

Önskelistan till vårt bröllop är klar. I den hade vi bl.a en mixer som önskemål. Nu när Andreas fyllde år fick han en av min syster,hennes pojkvän och min systerdotter. Och det utan att hon visste om att den fanns på önskelistan.
Perfekt tycker vi, eftersom det var exakt en sådan vi ville ha. Vi har dock strykt den från önskelistan nu :). Och nu har vi precis invigt den med en hemmagjord milkshake.
Till sommaren lär det bli en och en annan dryck som blandas däri :)

torsdag 19 april 2012

Behandling nr 16

Efter många om och men var det dags för ännu en behandling. Det har fått skjutas upp pga förkylningar, sår och kliande utslag som jag klöst sönder. För någon dag sen fick jag ett sår på fingret och imorse råkade jag riva upp det. Jättesmart, verkligen. Man ska ju helst inte ha några öppna sår alls när man ska få behandling. Men det gick bra ändå.

Nu återstår det att se om det blir uppehåll på behandlingen för mina värden är så stabil så vi ska diskutera det nästa gång jag träffar läkaren.

Tiden och hälsan får helt enkelt avgöra...

onsdag 18 april 2012

Blombud

Igårkväll kom ett blombud förbi med en bukett blommor. Andreas har fyllt 30 och hans jobb ville gratulera. Andreas sa att jag kunde få blommorna :p Han kanske såg sin chans att ge mig några eftersom det händer så sällan ;-).
Jag skämtade med honom och sa att han slapp köpa en morgongåva till mig eftersom jag tagit tag i det själv (då jag var med i fototävlingen och faktiskt vann).
Även om jag inte skriver om det här, så får vi varandra att skratta, och skrattar ofta och ibland så mycket att vi ligger dubbelvikta av våra dåliga skämt. Men det är ju så det ska vara :)

tisdag 17 april 2012

Komplimanger




Bild från i fredags.
Har kört med lockigt hår hela helgen och ville ha lockigt idag igen, så när jag kom till jobbet kände chefen inte igen mig på en gång, men han tyckte att jag var fin i håret. Kort därpå får jag ännu en komplimang av en kille från jobbet.
Tänk vad några få ord kan göra en glad :)

måndag 16 april 2012

Fototvinsten har kommit


Ringen förvarades i en jättefin ask och lite nervöst var det allt att öppna den.

Nu är vi hemma i lägenheten. Möttes av en massa post som låg på golvet och Andreas såg avin för att hämta ut post från macken i närheten. Han fattade först ingenting, men jag visste exakt så utan att ta av mig ytterkläderna begav jag mig ut på nytt.
Var lite tveksam om jag valt rätt ringstorlek, men den passar så nu sitter den på höger ringfinger, och jag är så glad, så glad :) Inte länge kvar tills jag har vigselringen beställd också :)!

söndag 15 april 2012

En tidig present



Hos oss har vi en jättestor resväska som köptes inför Bulgarien resan, och vi lånar en mindre väska från mamma och pappa. Men jag har gått runt och funderat på att det skulle vara bra med en mellanstor då det knappt får plats med kläder och diverse saker när man ska åka hem ett par dagar.




Och nu när jag kom i onsdags, utan att jag ens yppat detta till någon annan, säger pappa att vi ska få en resväska som jag ska få välja själv (Andreas var inte här då)som en liten bröllopspresaent, och nu har jag äntligen en mellanstor väska som ska rymma mer än tidigare.


Undrar vad jag ska tänka på framöver (syftar på the secret) :)

lördag 14 april 2012

Hemma hos m & p







Under våren har mamma haft otaliga projekt och nu är hon snart klar. Tycker det blev himla ljust och fint :)

fredag 13 april 2012

Fest

Vaknade av att systerdottern kom ochväckte mig, upp för att äta frukost och sen åkte mamma och jag och solade. Sen kom syrran förbi och fixade min hemska utväxt och i afton var vi alla bjudna hem till Andreas föräldrar. Andreas fyller år på söndag så vi firar hela helgen.

Har precis skjutsat hem mamma och pappa och nu ska vi bege oss tillbaka, och imorgon fortsätter festligheterna. Nä bäst att åka iväg nu när man är någolunda pigg. Ska bara försöka att få Andreas uppmärksamhet, lite svårt nu när han völ kommit igång ;-)

torsdag 12 april 2012

Effektiv dag



Idag har jag lyckats pricka av många måsten. Bokat tid för manikyr och ögonbrynsfärgning inför dagen D. Pratat med florist och bokat denne, kikat på läppstift inför dagen D, handlat present till gubben, varit på banken,fikat, och promenerat till mammas jobb.
Hon fick sluta tidigare så vi åkte till kyrkan, för denna gång hade jag kameran med mig och ville testfota hur ljuset blir (ett tips är att fota med manuell inställning, med glödlampa/direkt solljus beroende på var i kyrkan man fotar och lek med bländare och slutare).
När vi gick in höll en vaktmästare på att städa i kyrkan och som vanligt känner mamma den mannen (hon känner typ alla), så när vi sa att jag och A skulle gifta oss i augusti så sa han rätt datum bara sådär.

När jag var in den här gången var det inte med darrande ben, men när dagen D väl är här, då kommer jag få kämpa emot skakningar :)

Och det lär inte vara en vacker syn :)

onsdag 11 april 2012

måndag 9 april 2012

Ledig

Nu har jag, vad jag vet, ledigt i en vecka. Så idag har jag förutom en massa husållsysslor och en promenad i solen bara varit hemma. Imorgon är det en massa ärenden på stan och på onsdag åker jag hem till föräldrarna och resterande av veckan är inplanerad så man kommer inte att ha tråkigt om man säger så. Om man ska fortsätta att göra ingenting, ja jag tror det får bli så.

söndag 8 april 2012

En annan dag

Har ingen ork att rota bland bildarkivet eller skriva något vettigt. Har jobbat 6 dagar denna vecka och kom hem för bara några timmar sen. Nu ska jag slänga mig i soffan, se Amazing Race och låna Andreas mobil för att spela lite Rumble, det börjar bli lite av en drog här hemma. Sjukt kul. Testa om ni har en smartphone...

lördag 7 april 2012

stand in


Ikväll byter jag ut sambon mot Elin. Eftersom A jobbar till imorgonbitti blir det så ensamt, men nu får man vara lite social i alla fall. Elin är precis hemkommen från Egypten, så den damen lär vara härligt solbränd med massor att berätta. Är bara en aningens avundsjuk ;-)

fredag 6 april 2012

Oväntat besök

F.d Grannfrun ringde och frågade om hon fick komma och hälsade på och rätt som det var stod hon utanför. Nu har hon precis åkt och nu ska vi bara slappa. Jobbhelg för oss båda så ingen av oss har nån vidare lust att ge oss iväg nånstans. Men till veckan väntar en härlig lång ledighet!!

torsdag 5 april 2012

Skärtorsdag

Ingen inspiration eller motivation har man i år för att påskpyssla. Vi jobbar båda två väldigt mycket den här veckan, så vi har valt att strunta i att ta fram pyssel i år. Nästa vecka ska vi åka hem och hälsa på familjen så det är bara onödigt anser vi. Men there´s always next year!!

onsdag 4 april 2012

Påskägg

Idag överraskad chefen oss med att ge var och en ett påskägg och en tialott. Oväntat men ack så välkommet. Och lotten? Jag vann 10 kronor så en ny lott ska jag lösa in så snart som möjligt :)

tisdag 3 april 2012

stress


Jag måste ha slagit nått rekord idag, imorse väcktes jag 08:40 av att telefonen ringde. Chefen undrade om jag kunde komma in till kl 10. Det blev till att slänga på sig kläderna och äta frukost och 09:03 var jag påväg till busshållplatsen.
Att stressa är inte riktigt min grejj, men blev impad att jag lyckades på så kort tid, för jag var framme vid 09.30, en kvart före morgonmötet. Imorrn ska jag jobba igen och den här gången ska jag kliva upp ett bra tag innan, för som sagt, att stressa är verkligen inte min grejj!!

måndag 2 april 2012

sleepy sunny monday

Idag skulle jag vara ledig, var det tänkt. Ja jag skulle vara ledig flera dagar, och tänkte faktiskt ta en sovmorgon imorse, men blev väckt ur törnrosa sömnen vid 08 och chefen undrade om jag kunde jobba idag. Så nu är jag nyduschad, ska snart äta frukost och sen bege mig iväg.

Alla roliga sysslor som skulle tas omhand idag får alltså vänta till imorrn, men visst vore det härligt om det togs hand om redan idag av något magiskt sätt :p

söndag 1 april 2012

Earth Hour & dåligt väder


Kvällen spenderade man ensam då A jobbade och naturligtvis släckte jag alla lampor. Fast iofs, det var ju så fint väder att man inte behövde ha lamporna tända och tände då ljusen när det behövdes. Annat är det idag. Snön vräker ner, och det har kommit minst en decmeter på vägarna.
Ibland önskar man att man bodde söderöver. Men bara ibland.


Just nu....