måndag 30 september 2013

Dessertmästarna

Som jag längtat och väntat och ikväll är det äntligen premiär för Dessertmästarna. Jag ska ju gå en tårtkurs så jag googlar som en tok efter lite recept. De flesta man fastnar för har ju naturligtvis choklad i sig. Snart så blir det frosseri av stora mått :)

söndag 29 september 2013

Tårtkurs

Jag gjorde något väldigt spontant i veckan. Jag har anmält mig till en tårtkurs i november hos Johannas tårtor. Jag och två bekanta ska gå :) kursen är en dag på 6 timmar och vi får ta med oss tårtan hem :) hoppas man får mersmak och bättre kunskap kring tårtbakning. Ser verkligen fram emot det men lite skräckblandad förtjusning är det allt :) googlar som en tok nu på tårtor så man blir inspirerad när man sen ska prova på själv!!

lördag 28 september 2013

Urban Voksi

Nu ska våran tjej inte frysa i vinter :) bäst i test säger väl en del :p  ån så länge har filt och täcke fungerat bra, men snart behövs något mer. Jag ska ha fjällrävenjacka så då ska ju E få vara varm också :) har hört mycket gott om denna så vi slog till idag. Ser nästan fram emot att den ska börja användas:)

fredag 27 september 2013

Ett brev

Vi trotsade regnet och begav oss ut för att hämta ut brevet innehållandes flaskorna. Det bästa var att flaskorna var vita, vi som har dem i rosa och grönt hade faktiskt pratat om att köpa en annan färg. Så tack du snälla M för att vi fick dessa oanvända flaskor. De kommer slitas med hälsan :)

torsdag 26 september 2013

What you wish for

Häromdagen pratade vi om att köpa fler flaskor för ersättningen, och på kvällen såg jag på Facebook att det var en tjej som ville bli av med sina oanvända flaskor. Hon ville ge bort dem gratis, och jag lyckades få dem :) vet inte om det var små eller stora flaskor ( stora behöver vi) men jag tar tacksamt emot dem. Jag ska hämta ut dem på närmaste mack imorgon :) passar på att ta en promenad då när Ellen ändå ska sova :) tack du snälla främling :)

onsdag 25 september 2013

Se där ja

Andreas tog med Ellen på stan när han skulle göra lite ärenden. Då passade jag på att duscha, fixa disken, plocka, och rensa i garderoben. Extra trevligt var att han överraskade med en bukett blommor, sist var på alla hjärtans dag så det var väl dags antar jag ;)

tisdag 24 september 2013

Rosa

Pastelligt i all ära. Rosa är ju ganska fint och såhär mycket rosa på en och samma gång har Ellen aldrig haft :p Så vacker hon är min lilla tös :)

Newbie

KappAhls Newbie kollektion är bara för söt, så dessa fick följa med hem. Vi har så mycket kläder upp till 68 så jag köpte dem i större storlekar. Man har ju alltid hört " bebisar har 50-56 så kort tid". Ja kanske din bebis men inte min. Ellen hade strl 50 i ca 13 veckor och har 56 nu ( 18 veckor gammal). Är en aningens less på dessa kläder ( nån 50 byxa kan hon faktiskt ha än) så nu har jag tjuvstartat med strl 62 då hon ändå är mellan 56-62 just nu. Har både fått och köpt på mig massor i 62 så det är lika bra att börja använda dem så allt hinner användas. 


söndag 22 september 2013

Cooling

I vintras köpte jag pyjamaser med roliga motiv med blått brunt och grönt som bad. Denna skönhet klär ju i allt :)

Vi har haft farmor och farfar på besök och när de hade åkt tog tröttheten över för oss alla så det har varit en riktig slapparsöndag för oss. Snart åker pyjamasen på igen ;)


lördag 21 september 2013

En liten uppdatering

Ellen vill ju gärna gästblogga så here we go :)

För några dagar sedan var det ett år sen mamma och pappa fick veta att de skulle få en bebis , dvs mig. De skrattade och grät tydligen. Mamma var helt säker på att de skulle få en flicka, och mammor har ju alltid rätt :)

Sen har mamma träffat andra som fått bebisar i sommar ( jag är äldst i den gruppen btw) och de rekommenderade en giraff som heter Sophie, så mamma tyckte att jag också skulle ha en :) den är tillverkad i 100 % naturligt material så mamma låter mig suga på den, nom nom.

Jag blev ju 4 månader alldeles nyss och jag har lärt mig spotta och enligt mamma och pappa kan jag vara rätt högljudd, själv förstår jag inte vad de menar ;)

Jag tycker fortfarande inte om att ligga på mage men det blir bättre allt eftersom.

Natten till idag sov jag 10 timmar innan jag åt frukost ( läs: bröstmjölk) det var tydligen uppskattat. 

Jag tycker det är roligt att se på tv, men jag får bara se litegrann, jag brukar få de Idol annars hänger jag mycket i babygymmet. Mamma eller pappa brukar  ligga bredvid men nu är jag så stor att jag kan roa mig själv ibland :) 
Nu ska vi ha kvällsmys innan jag ska få pyamasen på mig. Fashionreport kommer imorgon.

Over and out
/ Ellen 
Ps det här var ju kul så det ska jag höra om. Ds

fredag 20 september 2013

Egentid

Igår fick Andreas 5 timmar med egentid (med några sysslor här hemma) och idag har det varit min tur. Vi (eller jag hehe) har nu börjat med att endast amma morgon och kväll och däremellan ersättning, och det i sin tur ger mig lite mer frihet och Andreas blir mer delaktig. Det här är första gången jag fått vara ensam på 4 månader, förutom när jag gick på stan en timme själv. Har dock inte slappat i soffan sen kl 13 för disken måste diskas, tvätten tvättas och vikas och sen har jag bytt i sängen och städat. Nu sitter jag dock ner en stund och snart kommer dem hem. Saknar dem men det har varit skönt att få vara ensam i tystnad och kunna fokusera på en sak i taget.

Jag fick 2 månader till att amma efter det senaste ultraljudet, men då det tar sin lilla tid för brösten att anpassa sig så har jag redan börjat trappa ner lite mer, och det är även skonsammast för Ellen mage att man går sakta framåt, så jag räknar med att ha slutat amma om en månad.

Inser att jag kommer sakna ammandets fördelar. Vi liggammar på morgonen = hon somnar oftast och sover då gott i 1-2 timmar, och på kvällen har man som en sista mysstund innan hon däckar.

Igår hade vi besök av H,H&P och P blev ledsen på slutet och Ellen var uppe längre än vad hon var van vid så hon blev lite ledsen när hon skulle läggas för natten men när vi båda hade lagt oss bredvid henne somnade hon gott för att vakna till lite vid 05 och sova till kl 07 innan det var dags för att få mat. På tal om mat fick hon slicka på en bit gurka igår, och det verkade ha gått hem för hon slickade rätt mycket :)  Nu ska vi dock återgå till sötpotatis så hon sakta får vänja sig vid den saken.

Det händer mycket nu i den lilla kroppen och att få henne att skratta är mitt mission varje dag :)

torsdag 19 september 2013

1 år

Idag, för ett år sedan, fick vi veta att jag var gravid. Vi satt i soffan och stirrade på varann och bara log. Vad händer nu, liksom? Vi valde att hålla det för oss själva i några veckor innan våra familjer fick veta, och det var en rätt stor hemlighet att ha för sig själv :p 19 september är för oss ett av de datum vi kommer komma ihåg lite extra :) 

onsdag 18 september 2013

4 månader

För 4 månader förändrade denna lilla tjej vårt liv för alltid. Tänk vad tiden går. Idag firade vi denna milstolpe med att hon fick smaka lite potatis. När hon får sina droppar öppnar hon gladeligen munnen när jag tar fram skeden och så även nu. Så jag hoppas att det blir en matglad tjej framöver :). Tidigare idag var vi även på. BVC och nu väger mini duvan 5950 gram ( jag gissade på 6 kilo så jag var ju nära) och 59 cm lång. Det har hänt mycket sen den fina majmorgonen när hon kom till oss, 2860 gram och 46 cm. Älskade lilla goskit!!

tisdag 17 september 2013

Namnsmycke

En tjej på Facebook har gjort denna berlock med Ellens namn på så idag köpte jag ett halsband. Nu får man hoppas att den får hänga kring halsen ett tag innan en viss liten tjej sliter sönder det ;). 

söndag 15 september 2013

Aktivitetsleksaker

Några i min mammagrupp rekommenderade starkt denna lilla filur, giraffen Sophie. Den är helt ofarlig för barn att stoppa i munnen, den piper när man trycker på magen och är lätt för dem att hålla i, så jag var ju tvungen att köpa en sådan till Ellen.

Har också varit i jakt på en sån här leksak, greppvänlig och färgglad. Klart att bebis ska ha leksaker som gynnar hennes utveckling :)

Denna napphållare från Elodie Details älskar jag. De är lätta och snygga. Minus är väl priset men vad gör man :)
99 kr för en, har beställt napphållare av en tjej på Facebook, hoppas de håller samma mått som dessa gör :)

Lilla duvan ( ja det är Ellens smeknamn bland många andra) har sovit så bra idag och det tackar jag för. Väntar på att hon ska vakna, nu har hon sovit i 2 timmar, och jag låg bredvid och vilade i 1,5. Men nu ska jag ta tag i lite saker och hoppas att tiden går snabbt till kl 19. Andreas har jobbat sen kl 07 så vi längtar efter honom :) Ha en fin söndag!!

lördag 14 september 2013

Utvecklingssprång

Ellen har nu kommit in i det 4e utvecklingssprånget och det märks, så jag blev en aningens glad när jag hittade boken översatt på svenska om just det, så man lär sig förstå vad barnet går igenom just då.

Den här veckan har jag testat ett nytt café, som riktat in som som familjevänligt. Fint, god kaka och nära oss men lite trångt för att rymma många barnvagnar.

Blev tipsad om att det var loppis på andra sidan älven idag så vi promenerade dit. Hittade en lära gå vagn som vi tänkte skulle få vara hos farmor och farfar då vi vid förra loppisen hittat en att ha hos mina föräldrar. Alltid trevligt att fynda för små summor :)

Nu ska jag fortsätta snacka med en pratglad bebis :)



torsdag 12 september 2013

Det där med amningen

Det var ju goda nyheter att jag ( och Ellen) får mer tid med amningen, men, jag vet inte om det beror på någon fas eller om hon helt enkelt inte vill, men amningen börjar kännas krånglig. Det är alltid något som stör och hon vägrar bröstet efter en stunds amning, trots att man försökt rapa henne osv. Morgon amningen tar sån tid och det känns inte som om att hon får i sig så mycket. Nu vet jag ju att det här även kan ske med flaska men då vet man ju hur mycket de får i sig. Det känns helt enkelt som om att hon ledsnar och då börjar jag fundera på att sluta nu, jag som ville amma några veckor till :( Nåväl jag får se hyr mycket bök o stök jag orkar..

tisdag 10 september 2013

Sjukhuset

Först var det dags för ultraljud på blodkärlet. Det hade inte blivit värre och det känns skönt. Med den vetskapen får jag amma 2 mån till om jag vill. Jag ska sluta innan dess men nu behöver jag inte känna stress, vilket jag gjorde när jag fick veta det sist. När det var klart var jag med två minuters marginal hos läkaren. Hon fick då veta hur dåligt jag mår över sömnbristen. 2 månaders sömnbrist gör en skakig. Jag ska i alla fall få byta tillbaka till den kortison jag åt innan och kanske få en allergimedicin som ska göra en dåsig ( som en sista utväg tills det ordnat sig). Jag ska också ta blodprov för att kolla sköldkörteln. Jag känner mig lite frusen, har gått ner en del i vikt och hormonerna kan ställa till det. Jag tig även upp om den ryggsäck jag fått. När jag skulle kliva upp från britsen högg det till så att tårarna sprutade. Tur att Andreas är ledig imorgon så jag kan få vila ryggen lite...Nu är det dags för Ellen att få kvällskäk och för min del att kolla på tvn. Svenska Hollywoodfruar som ska få min uppmärksamhet!!

söndag 8 september 2013

Mera

Gårdagen bjöd på fina höstminnen. Nu ser vi fram emot nästa sommar när vi kan ta med Ellen dit :) 





lördag 7 september 2013

fredag 6 september 2013

Kalas

Svärfar har fyllt år så nu är vi hemma hos dem för att vara här under helgen. Den här natten har varit en av de jobbigaste. Somnade kl 00 och vaknade 04, och kunde inte somna om trots många försök. Är galet trött nu och högsta önskan är att detta sömnproblem försvinner!!


tisdag 3 september 2013

Trött

Inatt väckte Ellen mig 10 gånger med att skrika och gråta i sömnen. Vaknade sista gången vid 05 tiden och fram till 07.30 var det 5 gråtattacker, så det har varit potatismos i skallen idag. Tack o lov gick pappa en promenad med henne efter lunch och jag kunde somna en sväng . Jag är så vansinnigt less på dessa sömnproblem att jag blir tokig. Ellen sover ju, så varför ska inte jag kunna det?  Jag klarar mig en halv dag men sen blir man knockad av trötthet men oftast kommer jag ändå inte till ro..2 månader med sömnproblem så nu får det vara nog!!!

söndag 1 september 2013

Födelsedagspresent

Fick en försenad födelsedagspresent av ena syrran idag och jag fick det jag önskat :) ser fram emot att få komma hem och ha tända ljus i dem :) Andreas föräldrar var förbi idag också och av dem fick jag pengar och det tackar jag så mycket för också :).