torsdag 29 augusti 2013

Framförhållning

Den här fåtöljen har jag varit och köpt via Facebookloppisen jag nämnt ett par gånger. Jag var bara tvungen att köpa den, för min systerdotter hade en exakt likadan när hon var liten. Denna kommer ju inte att användas på bra länge men jag kunde bara inte låta bli :). Priset? 75 kr :)

onsdag 28 augusti 2013

Min födelsedag

Denna dag har varit som vilken annan dag, förutom att jag nu blivit ett år äldre. Det firades med lunch på stan med andra mammalediga och sen var det bara jag och Ellen fram till ikväll. Ellen har varit en solstråle idag, vad mer kan man önska sig :)?! Hoppas på en lika bra dag imorgon..ja alla dagar får gärna vara som idag! Nu är denna tjej väldigt trött så det blir en tidig kväll. Kram på er :)!!

tisdag 27 augusti 2013

Det kommer mera

Aino Aalto dricksglas ( Iittala) 33 cl vill vi ha fler av, och dessa blå ( turquise) skulle passa fint med de nya kuddarna :)

På önskelistan

De här finns numera på min önskelista , vid födelsedagar, julklappar etc. Så vackert mönster. Rörstrands " Mon Amie".


måndag 26 augusti 2013

Nya kuddar

Min födelsedagspresent till mig själv. Var  in på Village häromdagen och såg dessa kuddar, idag var jag där igen men fick veta att Sernholt ( märket på kuddarna) gått i konkurs. Så jag vågar inte vänta så de fick följa med hem :) nu är jag sugen på porslinet i samma mönster :)

söndag 25 augusti 2013

Rusta

Kikade igenom annonsbladet häromdagen och blev nyfiken på denna terassvärmare, som dom hade extrapris på. Det blev en svart sådan.

 
 
 
Filtar är jag en sucker för. Ut med gamla och in med ny. 

Den här kudden skulle jag däremot vilja ha, who wouldn´t :p??
Och denna ljusbricka också, men det får bli en annan gång.
Nu när hösten är på intågande har jag en sån lust att ändra om här hemma, men några större projekt blir det inte, så man får ta till med små medel!!


lördag 24 augusti 2013

Ellens dop 17/8

 
Vi bjöd de allra närmaste. Vi vaknade på morgonen av världens hällregn men lagom till kyrkan sprack det upp och solen kom fram.


 
Välsignar Ellen. Vår älskade lilla tjej.

 
Vi hyrde en hembyggdsgård att ha fikat på efteråt.


 
Flaggan hissas.

 
Ellen fick en lära gå vagn. En namntavla, pengar, kläder, måttbräda som man sätter fast på väggen, och 3 jättefina halsband. De kommer hon dock inte att få ha förrän om ca 5 år, så nu har hon halsband till de närmaste 10 åren :p När presenterna kommer upp ska jag fota dem och visa de här :)

 
Svärmor hade gjort jättegoda smörgåstårtor, och jag bakade cupcakes. Sen beställde vi två tårtor för hela världen kändes det som :) men ack så gott och mättande det var.

 
Ellen Filippa, som idag är 14 veckor. Veckorna flyger fram :)

fredag 23 augusti 2013

imorgon

Nä inte har det blivit något bloggande idag. Och nu vill Ellen äta inför natten, så jag hinner inte kolla igenom bildmappen i datorn, så jag gör ett nytt försök imorgon. Har iaf rensat mobilen på bilder och skrattade lite åt de tidiga magbilderna. Men den växte ju på bra på slutet.
Nä jag får återkomma, för nu är det inte roligt att heta Ellen :p

onsdag 21 augusti 2013

3 månaders sprutan

Då var det gjort. Andreas fick hålla i henne och jag satt mitt emot med lite saker för att distrahera henne. Första sprutan skulle inte kännas lika mycket och det blev bara lite gråt. Jag kunde trösta trots att jag inte höll i :) den andra kändes mer men då var det klart och hon fick komma till min famn . Hon har varit lite grinig men just bu sover hon tack o lov. Vi håller tummarna att febern håller sig borta. Just i denna stund ligger hon med snuttisen över ögonen och det har hon inga problem med :).

Imorgon ska jag visa lite bilder från dopet!!

måndag 19 augusti 2013

Återkommer

Återkommer med ett inlägg lite senare. Vi har varit hemma för Ellens dop. Hon har har haft många famnar att vara i så vi har fått vila ( även fast det är svårt). Kram kram

fredag 16 augusti 2013

Fredag

Imorgon döps Ellen så vi hade besök av prästen. En ung tjej som verkar vara väldigt trevlig. Vi åkte sen in på stan för lite ärenden och sen till lokalen vi ska vara efteråt i, för att duka. Ett år och en vecka har gått sen vi var i den kyrka vi ska vara i imorgon. Men denna gång är det inte vi som är huvudpersonen :)




onsdag 14 augusti 2013

Gammalt är bra

Det lönar sig att leta på vinden. Det är ju dags att börja fundera på varmare kläder till vår lilla dam. Tur att mamma och mormor stickade som hobby en gång i tiden :)

Laban babygymet fick jag gratis via en Facebook sida. Den är väl använd men den fungerar ju bra ändå.

Babysittern har alla vi barn använt och så även E

Den verkar ju vara godkänd då hon somnade gott i den :) 
Det lönar sig att spara saker, tids nog kommer det till användning:)

tisdag 13 augusti 2013

Vill ha

Dessa skulle Ellen bli så fin i :) men just nu har hon så mycket kläder så jag får ta och införskaffa dessa i större storlekar. Morsan gillar koftor helt enkelt :)

söndag 11 augusti 2013

Bröllopsdag

För ett år sen hade vi fjärilar i magen. Fnittrade som aldrig förr, darrade som asplöv och höll varandra hårt i handen. Idag har vi en liten tjej som snart blir 3 månader, som är hälften du och hälften jag. Jag älskar dig. Tack för att du är Ellens pappa :)


lördag 10 augusti 2013

Facebookloppis

70 riksdaler fick jag betala för denna vinteroverall. Helt överkomligt pris tycker jag :) den lär vara för stor ett bra tag men det gör ju inget. Overallen är i strl 68 och Ellen har fortfarande 50/56. Mendet är väl ett tag kvar innan den smällkalla vintern kommer!!

fredag 9 augusti 2013

Nolia

Mässan håller på tills på söndag så jag tänkte passa på att gå en sista gång. Den här gången köpte jag en ofodrad mössa till både mig och Ellen. Hennes mössa kan hon dock först ha till våren medan jag får ha på mig min redan i höst :) har redan fyndat lite mössor till henne som hon kan ha till hösten så jag köpte en lite större mössa så hon har för alla säsonger. Jag slog även till och köpte vinterhandskar. De ska tydligen vara jättevarma och de blir till nästa vinter. Det var lika bra att slå till nu för mässan kommer inte tillbaka förrän om 2 år. Så det vore ju dumt att inte slå till medan man hade chansen. Munkar och en bricka blev det också. Mössan med svanar på är den mössa jag köpte för ett par dagar sedan men den kommer användas först det börjar bli kallt. 

torsdag 8 augusti 2013

Sjukhuset

Det senaste blodprovet visar att sänkande fortsätter att sjunka så nu ska kortisonet trappas ner. Jag får även välja när jag vill påbörja behandlingen så det blir någon gång i september så att Ellens mage hinner vänja sig vid ersättningen i lugn takt. Hoppas övergången blir smidig bara!!

onsdag 7 augusti 2013

Försäkringskassan

Man måste ju bara " älska" Försäkringskassan. Ena gången kan man få lämna personnummer och telefonnummer så att de ringer upp, nästa är man på plats 239 i kön...i say more!!

tisdag 6 augusti 2013

BVC

11 dagar sen vi senast vägde Ellen, då vägde hon 4666 gram. Den här vägningen är första då hon är delammad, så jag hoppades att hon skulle nå 5 kilos gränsen. Vilket hon gjorde med 40 gram. För att jag inte ska riskera att få ännu en mjölkstockning så måste jag fasa ur amningen sakta. Men nu är vi på 2 ersättningsmål per dag och snart lägger vi till en 3e, och mindre amning. Jag har faktiskt kunnat få sova ostört i någon dag utan att vakna av bröst som spränger. Det verkar som om att kroppen nu fattat galoppen att Ellen inte äter nattetid. Vi har (än så länge) tur att hon somnar 22-23 och vaknar mellan 05-07. Imorse blev det 06.45 och då hade hon sovit i 8 timmar.

Sitter vid datorn nu första gången för idag och klockan är över 19.30. Andreas sitter mer vid datorn nu än innan Ellen föddes och jag sitter här några gånger i veckan på sin höjd. Jag har trots att ersättningen nu kommit med i bilden huvudansvaret för matningen men så kommer det ju att vara nu när Andreas börjar jobba, men det är skönt att veta att jag snart kan få en paus emellanåt.

Folk som tror att "det är bara att sluta amma" tror hyffsat fel. Jag har ju haft mycket mjölk så jag måste först vänja av det innan jag kan få en tablett som stryper mjölken helt. Även fast jag visste att detta var en möjlighet (om jag skulle bli dålig) att jag inte skulle amma så länge, så blev jag ändå väldigt ledsen när det blev ett faktum. Men jag får trösta mig med att hon fått en bra start och att jag snart kan ha kläder på mig utan att tänka på hur praktiska de är.

Åter till början. Vår BVC tant har semester så vi har träffat en annan de två senaste gångerna (hon är visst chefen där) och jag tycker vi klickar bra med henne också. Hon är helt på min sida angående amningens vara eller rättare sagt inte vara, och det känns så skönt att slippa bli dömd (även fast jag inte kan påverka utgången då hälsan är prio), men Ellen charmade nog henne rätt bra idag när hon bjöd på ett skratt som verkligen kom från hjärtat. Vi blev förvånade, men vi ville inte gå därifrån för hon hade hur roligt som helst. Hoppas att hon kommer vara lika munter nästa gång, för då är det dags för 3 månaders sprutan...och mamma bävar redan för det...

måndag 5 augusti 2013

Loppis

Har fyndat dessa fleecedressar till Ellen att ha nu när det börjar bli kallt. Sparsamt använda var de också. Nästan så att man längtar till att det blir lite kallt, men det lär jag få äta upp att jag sa inom en snar framtid :p

söndag 4 augusti 2013

Stora Nolia mässan

Igår fick jag två timmar för mig själv att gå  på Nolia mässan, som kommer till stan vartannat år. Bästa köpet var nog den fodrade mössan som jag blivit rekommenderad. Den ska tydligen vara varm och det blir ju bra till vintern. På busmonster.se finner man dem...




lördag 3 augusti 2013

Lördag

Idag har vi besök av Andreas brorsbarn. Vi grillar och slappar på innergården och Ellen sover i vagnen. Idag är det också Ellens 11 veckorsdag. Vår stora lilla jänta :)