onsdag 31 juli 2013

Humöret svänger

Från att vara hur go och glad som helst när hon vaknade, blev det en helomvändning på eftermiddagen. Ledsen och svårtröstad. Jag har dessutom varit väldigt trött idag men Andreas tog Ellen en stund nu ikväll så jag fick sova. Nu hoppas vi på en bättre morgondag, utvilad och alert!!

måndag 29 juli 2013

Gåvor

Min syster har gett mig och Ellen massvis med kläder. Jag blev extra glad för just dessa byxor :) Ellen fick kläder i alla möjliga storlekar, som vi fått välja och vraka bland. En bra dag :)

söndag 28 juli 2013

Sommar

De senaste dagarna har bjudit på en riktig sommarvärme. I normala fall älskar jag värme men ned en liten blir det nästan en fiende...de blir ju så trötta, griniga och hungriga. Så idag har vi hållit oss hemmavid. Jag fick dock 30 minuters egentid så jag passade på att sitta ute. Jag ser fram emot nästa sommar, då värmen inte är lika jobbig för vår dam. Imorgon ska det bli dåligt väder och det lär inte falla en i smaken heller ;)

lördag 27 juli 2013

10 veckor

Idag är Ellen 10 veckor. Vilken resa det varit. Jag gick igenom alla bilder i mobilen  och började nästan sakna magen, jag älskade att vara gravid. Men det är rätt skönt att man fått tillbaka sin kropp och slippa halsbränna och känna sig kissnödig stup i kvarten. Nu sitter jag här med en sovande Ellen och njuter av att hon varje dag lär sig något nytt, älskade lilla barn.






torsdag 25 juli 2013

Babygym

Det blev det här babygymet vi valde. Färgglad och roliga grejer att kika på. Vi hade också turen att få ett babygymet gratis ( dock välanvänt) men den får vara hos föräldrarna så det finns något roligt hemma hos dem också. Det var ju 14 år sedan vi hade ett spädbarn i familjen så nu får vi börja samla ihop lite saker :) 



tisdag 23 juli 2013

Det vackraste

Det vackraste vi har....hon har varit lite kinkig idag på kvällskvisten, magen och värme som spökar skulle jag tro..kommer att sakna det mysiga med amning men ser fram emot att kunna äta vad jag vill igen. Hon har ju fått en bra start, men samtidigt känner man sig lite taskig mot henne då jag har mat. Men då kommer man tillbaka till samma sak. Min hälsa . Jag vill inte ha det så som jag haft det de senaste 2 veckorna. Men jag måste ju må bra, och då lär Ellen också må bra. Älskade unge, vår lilla karamell....

söndag 21 juli 2013

Inlagd

Sen i fredags har jag varit på sjukhuset. Febern som varit mellan 38,7-40 grader har inte velat ge med sig. När jag kom in var jag i uselt skick. Utmattad, kunde inte sluta gråta och tom blick. De vet fortfarande inte varför det blivit såhär med de har gjort en blododling som vi väntar svar på. Just nu är BB hemvård/ amningsmottagningen , infektion och Reumaten inblandad. Jag har fått byta och höja kortisonet så nu lär jag svälla men febern höll sig borta inatt. Nu väntar jag på att få svar och därefter tar jag ett beslut om jag ska fortsätta med amningen, för det är ju bevisligen något som tär på min kropp. Att amma medan man har 40 graders feber och diverse vitaminbrister tär, och jag tänker inte amma till varje pris. Nu när vi ligger inne har vi passat på att väga Ellen och hon har gått upp 294 gram på 8 dagar, så mat har jag, men min hälsa måste nu gå först. Jag har ju satt mina behov efter hennes. Nu väntar vi bara...och det är rätt segt. Vi längtar alla hem...

torsdag 18 juli 2013

Sjuk och trött

Trots flera dagar med antibiotika blir jag inte bättre och jag håller på att bli tokig. Nätterna är så grymt jobbiga och dagarna är jag så trött att jag måste sova så mycket som möjligt. Gråter för minsta lilla och jag funderar starkt på att sluta amma. Varför undrar ni då. Jag har nu haft feber i 11 nätter ( det är då febern kommer), jag måste ställa alarm
 för att kliva upp och pumpa, när det är klart har jag svårt för att somna om för då har jag frossa alt svettas som en galning av febern. Sen ställer jag ett nytt larm men oftast vaknar Ellen då, matar henne och tar antibiotikan och sen måste jag ställa nytt alarm för att äta pga antibiotikan. Imorse gjorde jag dock inte det pga utmattning. Från att ha sovit 9 timmar totalt varje natt får jag nu vara glad om det blir 5. Febern gör mig så matt, antibiotikan verkar inte och man vet inte varför jag får feber. Måste jag byta antibiotika så börjar helvetet om ( med 10 dagar till) och jag pallar snart inte mer. Jag glömmer bort mig själv och frågan är hur mycket stryk ska min kropp få ta innan det är nog?

tisdag 16 juli 2013

antibiotika

Det blev så att jag fick börja med antibiotika. Dag 2 nu av 10. Sist jag fick antibiotika var för 10 år sedan och då drog det igång världens karusell för min hälsa. Men förhoppningsvis blir det inte så denna gång. Denna gång har jag dock inte mig själv att tänka på, så "ät en timme efter intagna tabletter" fungerar väl sisådär.

Jag hade feber inatt också, så jag hyser stora förhoppningar att det borde ha börjat verka och att denna natt blir feberfri. Man blir så matt i hela kroppen och nu är det så tacksamt att Ellen sover så bra som hon gör. Nu gäller det att bara jag får skönhetssömnen...

söndag 14 juli 2013

amningsmottagningen

Den senaste veckan har jag haft feber på nätterna, så jag tog kontakt med amningsmottagningen pga mjölkstockningen. Där fick jag tips på hur jag ska amma, och vi skulle ha telefonkontakt angående min feber. Jag får feber på nätterna, ställer klockan till 03.00 för att pumpa (Ellen sover ju så bra), ligger och svettas, väcks vid 06 av att hon vill ha mat, och sen om man har tur blir det två timmars sömn. De senaste dagarna har hon också haft det jobbigt med magen, och jag som inte varit så pigg, så man har passat på att sova så fort hon gjort det också.

Nu diskuteras det om jag behöver antibiotika, men jag ska först dit för att ta prover, och få träffa läkare innan något händer. Självklart fick vi en tidig tid, så när Ellen har ätit vid 06 kommer det inte vara någon idé att somna om. det kommer att bli en lång dag...

torsdag 11 juli 2013

läkarbesök

I morse var vi på 8 veckors koll för Ellen och det gick ju strålande. Hon var så sömning när läkaren klämde och kände att hon inte brydde sig. Värre blev det när de ville kolla längden då man måste dra benen rakt, då skriker hon alltid :p vikten denna gång var 4270 gram, så hon har gått upp 410 gram på 2 veckor. Det gjorde han hon hoppade upp en rad på viktkurvan, duktig tjej :)

I morgonbitti är det dags för mig. Jag har ringt amningsmottagningen angående mjölkstockningen och behöver lite tips och råd för att bli kvitt det. det är 4e dagen med feber och jag pallar inte mer. Det onda har försvunnit, men eftersom Ellen sover så bra på natten så töms ju inte brösten och då vaknar jag med feber. När hon ätit klart i morse pumpade jag och då sjönk febern med 0,8 grader, så i natt får jag ställa väckaren och kliva upp och pumpa. Jag vill inte väcka henne nu när hon sover så bra. Så då får jag kliva upp istället. Sen vakna igen för matning, och sen blir det till att kliva upp. Vi måste också tajma in att hon ska vara hungrig när vi kommer till amningsmottagningen, så att dom kan observera. Jag lär vara halvdöd lagom till lunch med andra ord.

Dumma mjölkstockning, försvinn från min kropp så jag blir frisk så jag kan ta hand om min dotter!!

onsdag 10 juli 2013

mjölkstockning

Har mått dåligt i ett par dagar, och febern hänger kvar. Men jag försöker med allt. Amma samma bröst, stryka på knölen, Alvedon, vila, pumpar, värme och dusch. Jag ringde i alla fall till Amningshjälpen och fick en tid på fredag så nu hoppas jag kunna få tips på hur jag ska göra för att slippa detta helvete igen. Jag känner mig matt, svag och seg. De saker jag hade planerat har jag fått ändra. Man orkar ju liksom ingenting. Imorgon är det dags för läkarbesök för Ellen, så jag måste vila upp mig tills dess. Åter till soffan var det ja....

tisdag 9 juli 2013

Munchkin

Innan vi åkte hem köpte jag detta flaskdiskställ och nu när vi har kommit hem kan vi äntligen ha nån ordning på diskbänken. Mycket fräschare också då de torkar bättre såhär. Den lär bli väl använd :) 

måndag 8 juli 2013

Barndomskompis

Min barndomskompis som bor i huvudstaden men som snart flyttar hem fick barn 6 veckor före oss. Och nu har vi äntligen haft möjlighet att träffas. Vår tjej var mini om man säger så :) det var jättetrevligt att äntligen träffas, förhoppningsvis blir det mer av det framöver!!

söndag 7 juli 2013

Stugan

Det är alltid lika roligt att fota i stugan. Tänk om ens eget hem kunde få vara i samma stil som här i hallen. En dag så...det blev ingen god natt så både jag och Ellen är helt slutkörda. Jag hoppas att rutinen vi arbetat upp inte är förgäves pga denna natten. Eftersom jag ammar är det ju jag som drabbas ( och Ellen med såklart). Snart åker vi hem och då hoppas jag att allt blir som vanligt igen....




lördag 6 juli 2013

I stugan

 Det bjöds på fint väder idag så nu är vi ute i stugan. Alla är samlade hos min kusin som bor i huset bredvid, men nu har jag och Ellen gjort kväll medan de andra är kvar. Det är ju så mycket nytt så vi tar det lugnt innan det är dags att sova.

God natt med er :)


fredag 5 juli 2013

Kära barn



Här var vår lilla tjej 3 veckor och vägde (om jag minns rätt) 3250 g. Nu väger hon minst 4 kilo och minnet av att hon varit så liten börjar blekna. Hon börjar ju bli så stor :) Ikväll blir det fredagsmys och imorgon åker vi till stugan en sväng. Pappa A ska på fest så det blir mamma dotter mys med mormor och morfar och de som vill vara med :)

torsdag 4 juli 2013

fotograf

 
Nu håller jag alla tummar och tår att dagens fotografering kommer vara lyckad så vi får lite fina bilder. Trots att hon åt innan vi åkte ville hon ha mat mitt i allt så vi fick ta en liten paus innan vi fortsatte. Men det blir nog bra, huvudsaken är att hon kom med på bild :)
 
Nu ska vi snart gå en promenad och hälsa på M, som var hit häromdagen. Hennes familj är bra nyfiken på Ellen så man måste ju låta dem träffa henne då :)
 
 

onsdag 3 juli 2013

Ensam

Idag har Andreas varit borta ett par timmar så jag och Ellen har hängt med syrran. Vi har gjort lite ärenden och rensat lite bland saker, och då hittades denna mugg. Den har varit med ett tag och en hel del oboy har druckits i den om man säger så :) 

tisdag 2 juli 2013

Shopping

Detta set från Newbie fick vi av M
 
 
Den prickiga klänningen hittade jag på HM, som skall användas nästa sommar

 
Likaså denna. Båda klänningarna kostade 49,50 kr/ st

 
Denna rosa lilla dröm hittade jag på Cubus

 
Den gröna filten kommer från Hemtex för 149 kr

 
Och denna vita body köpte jag för 29 kr på Cubus. En hel del fynd med andra ord :)


måndag 1 juli 2013

På stan

Idag blev det en heldag på stan. Ellen sov ända fram till vi skulle hem. Det blev en del shopping men de får jag visa imorgon, nu har vi haft besök av min barndomskompis M. Jättekul att träffa henne :)