söndag 30 juni 2013

Babygym

 När vi kommer hem igen tänkte vi köpa ett babygym. Ellen blir mer och mer intresserad av omgivningen runt omkring så nu känns det läge att köpa ett babygym. Men frågan är vilken? Den övre med Pingu gillar vi båda två, minus är väl priset och att den inte är så färgglad som den nedre.
Denna kostar ca 200 kr mindre, har tunnare tyg att ligga på men är mer färgglad. Vilken skull ni ha valt?

lördag 29 juni 2013

6 veckor

6 veckor firar vi idag. Dessvärre var det en rätt kinkig dag. Skjutsade mamma och pappa till ett par vänner och Andreas stannade då hemma med Ellen. Under den tiden hade hon gråtit och inget hade fungerat men när jag kom hem och tog över blev hon tyst . Sen lite senare kaskadspydde hon vid 2 tillfällen, så nu har vi lite amning att ta igen. Mammas lilla hjärta !!

fredag 28 juni 2013

Presenter

Idag fick vi fina presenter från moster Sofie. Conversen och Boden är från New York, vi ser fram emot när hon växer i dem :)




onsdag 26 juni 2013

Gratis bodys

 Jag lyckades hitta åt kupongerna för en gratis body i BB väskan som man fick. Eftersom jo har så mycket kläder i de mindre storlekarna valde jag att ta dem i strl 68. Den gråa valde jag från Lindex och den undre från Barnens Hus, den hämtade jag ut igår innan vi åkte så jag har ingen bild på den. Det blev lite mer klädesshopping för det var 50% rabatt, så nu har hon en klänning och leggings till nästa sommar ;) och likt bodys lämnades allt sånt hemma så jag hann inte fota dem, men man har ju ingen brådska ;)

tisdag 25 juni 2013

Napphållare

Vi insåg ganska snabbt att vi behövde napphållare, för napparna har fötter av någon konstig anledning. Så vi begav oss ut och letade, men självklart var de jag ville ha slut ( vill ha såna här lätta band). Men idag orkade vi inte vänta längre så vi köpte denna blå. Men jakten är inte slut och vi behöver fler, så vi förhoppningsvis kan hålla reda på dessa nappar som är på rymmen ibland!!

måndag 24 juni 2013

Fotografering och vägning

För ett litet tag sen var E här och fotade Ellen. Och jag längtar som en tok tills vi får bilderna :). Jag har även bokat tid hos F ( den fotograf som fotade vårt bröllop och gravidfotograferingen). Jag vill så gärna ha en familjebild på oss nu när Ellen är så liten, och ha det som tradition :). Eftersom vi åker bort imorgon bokade vi tid för vägning på BVC imorse och nu väger hon 3860 gram, alltså precis 1 kilo plus från födseln, och det både syns och känns. Älskade lilla unge!!

söndag 23 juni 2013

Besök

 
Såhär fin var vi idag, när vi fick besök av Andreas syster med familj :)
Imorgon ska vi hinna med mycket, vägning på BVC, gå på stan och träffa E som ska fota Ellen. Sen måste vi också packa då vi ska åka hem en sväng.
 
Det är ju en helt ny värld, så att försöka komma ihåg allt man måste packa ner är lite av en sport.
 
Nu kräver en viss liten dam att jag ska gå ifrån datorn, så det är bäst att man lyder :p

lördag 22 juni 2013

Midsommarfin

Såhär fin var vår tjej igår. Ganska direkt efter fotot togs blev hon glad igen :) klänningen har mamma hittat på vinden, och den passade ju perfekt :) att så små kläder kan göra en så glad :)

The wonder weeks

Jag har laddat ner en app som förklarar bebisens utveckling, och just nu ska hon visst befinna sig i en fas där mycket händer. Jag kan skriva på att det är bara jag som gäller. Jag får trösta, mata och söva så det blir inte mycket egentid. Jag älskar att ha henne i famnen men ibland behöver jag äta/skita och vila ögonen jag med. Men jag kan just nu inte klaga på nätterna när hon sover 6-7 timmar i streck :) det tackar jag så mycket för!! 


fredag 21 juni 2013

Glad Midsommar

Denna midsommar var vi hos gudsonen och hans familj, och en massa andra som de bjudit in. Men det blev en lugn och tidig kväll, då det ändå blev mycket intryck för vår lilla dam. Nästa år är vi kanske ute i stugan, men vi hade alldeles för mycket i dagarna och de dagar som kommer framöver att vi kände att det skulle bli för tajt om tid, så vi stannade kvar i stan.

Nu ska vi bara försöka få en övertrött tjej att somna så vi också kan få gå och lägga oss. Man ka ju aldrig veta hur natten ska bli så det är lika bra att se till att man får några timmars sömn.

Hoppas ni haft en bra dag!!

torsdag 20 juni 2013

BVC & MVC

 
 
Idag var det dags för efterkontroll för min del, det sker vanligtvis mellan 6-8 veckor efter förlossningen men då min barnmorska går på semester blev det nu redan 5 veckor efteråt. Jag fick i alla fall godkänt, besiktigad och klar :p
 
Samtidigt skulle Ellen vägas så Andreas gick dit med henne. Hon har gått upp 215 gram på 6 dagar, så hon följer sin kurva fint :) Min lilla fågelunge på 2860 gram väger nu 3750 gram, inte så liten längre :)
 
BVC tanten sa att hon såg hälsosam och frisk ut så det känns skönt att veta att all amning ger resultat
 
Har suttit vid datorn i över 20 minuter nu i lugn och ro. Snacka om vardagslyx :) Men det är lika bra att jag lägger på ett kol och skyndar mig för att göra det jag vill göra innan damen säger åt mig att sluta :p
 
Nu gå igenom lite bilder och sen ska mattanten vara på stand by :p!!


onsdag 19 juni 2013

Pustar ut

Man var bra nervös inför dagens läkarbesök, sist vi var där sa läkaren att det var knappt någon skillnad i Ellens  höfter, men att vi skulle få komma tillbaka. Hade höfterna gått till sig bättre till idag var det jättebra. Var det som sist, dvs ingen skillnad hade de tagit det säkra före det osäkra och gett henne skena. Men det slapp vi tack o lov :) vi är väldigt glada och lättade här hemma :)

tisdag 18 juni 2013

Buss strejk

Jahaja, det är tur man kikade i tidningen idag, för jag fick veta att bussarna här i stan går ut i strejk imorgon. Och vi ska till sjukhuset för Ellen ska röntga om höfterna, så vi får helt enkelt promenera ett x antal kilometer, både dit och hem. Det är sjukt vad beroende man är när man inte har bil. Bara att gilla läget och hoppas att strejken blåses av snarast möjligt!!

söndag 16 juni 2013

Amningsvänliga kläder




Alltså denna djungel. Det lockar inte att köpa en tröja för 700 kr, för märkets skull för att kunna amma i, så letandet fortsätter. Jag har iaf hittat detta linne, som är ett amninglinne, som jag hoppas ska fungera. Och sen offentlig amning, som man bävar för...Igår köpte jag den på bilden ovan, fast i mintgrön färg, i hopp om att man inte kommer visa så mycket om och när amningen måste ske bland folk.

Jag tar tacksamt emot alla tips på prisvänliga amningsplagg, både plagg som är ämnat för amning men även vanliga plagg som kan fylla samma funktion!!

lördag 15 juni 2013

1 månad

Ellen är 1 månad idag. Hur snabbt går det inte? Jag och Andreas firar 1 månad som föräldrar, vilka gröngölingar vi är, men vem är inte det med första barnet?  Igårkväll var vi ut på en kvällsptomenad, och denna natt fick vi sova totalt 9 timmar, kanske har det något samband? Men det var riktigt skönt att få sova. Hoppas på repris!! Nu ska vi bara vänta på att hon ska ära och sen gå en snabbis på stan, och sen ska vi bara vara hemma och mysa.kram på er!
N

torsdag 13 juni 2013

Inte så nöjd

När förlossningen är klar får man med sig en goodiebag från Pampers, i den skadet ligga ett blöjpaket, småtester, informationsbroschyrer o div saker. När man sen kommer upp på BB får man en liknande från Libero. Men jag måste säga att jag är grymt besviken på våra väskor. Vi fick varken en mössa, sockar eller 2 checkar för gratis body på BH/ Lindex. Många före oss och efter har alla fått det. Hos vem ska man klaga hos? Grymt dåligt iaf :(

tisdag 11 juni 2013

Promenad

Idag var vi bjudna till syrrans bästa kompis som flyttat hem igen och som flyttat till hus. Vi var nyfikna på deras hus och hon på Ellen ;) vi började redan från dag 1 hemma att ha henne i vagnen så den somnar hon snabbt i när vi är ute och går. Dagarna bara går och på lördag är hon redan en månad gammal :) vad gjorde vi innan :)?

måndag 10 juni 2013

I helgen fick vi besök av två vänner som kom med blommor och leksaker till Ellen som hon får nytta av framöver. Sen har vi varit en sväng i stugan, men det blåste så mycket så vi kunde bara vara inomhus. Längtar till nästa sommar när vädret inte blir lika jobbigt för lillan. Tidigt imorse vid morgonamningen sken solen och nu är det åska och dunder. Bäst jag lägger ifrån mig mobilen :p





lördag 8 juni 2013

3 veckor

Idag är Ellen 3 veckor. 3 veckor av kärlek. Att man kan älska någon så mycket redan från första stund. Hon har lindat många runt sitt finger, och det lär hon fortsätta med :) vår älskade lilla karamell.

fredag 7 juni 2013

Studentfirande

Idag har vi firat V, Andreas brorson som. tagit studenten. Dagen bjöd på strålande sol och värme så Ellen har velat äta stup i kvarten. Men en fin dag på många sätt. Kram på er!

torsdag 6 juni 2013

Hemma hos föräldrarna

Igår åkte vi hem, för imorgon är det studenten som skall firas för As brorsson.

 
Idag har vi hunnit med att bli ompysslade. Många famnar att vara hos :)

 
Vi gick en promenad på morgonen. Barnvagnspremiär för mormor :)

 
Vi åkte en sväng till stugan. Mamma har gjort om och resultatet blev jättefint.

 
Här kommer man nog sova gott.

 
En mycket bra första dag här hemma. Vi kom ju igårkväll, och då gårdagen var så lång så kändes det som om att man skulle somna när som helst. Ellen vaknade var 3e timme inatt, så lite sömn fick man iaf. Nu väntar vi på att hon ska vakna och begära mat. Så datatiden är ju inte lika lång längre :p
 
Hoppas ni har haft en fin nationaldag. Kram!!

tisdag 4 juni 2013

Återhämtning

Kroppen är bra finurlig. De två efterbilderna är från dag 7 och från idag dag 17!!



måndag 3 juni 2013

18 maj

I eftermiddags ringde min läkare för att gratulera till Ellen. Hon har varit och är väldigt glad för vår skull. Att allt gått enligt planerna kring graviditet och sjukdom och att vi nu är en familj. Hon visste om datumet för det planerade snittet den 22a men blev överraskad över utgången ( som vi). Vi pratade datum och det visar sig att de nu delar födelsedag, den 18 maj :). Om/ när vi flyttar tillbaka till hemstaden vill jag fortsätta tillhöra detta sjukhus för jag råkar ha den bästa läkaren :)

lördag 1 juni 2013

2 veckor



Idag är lillan 2 veckor. Och vilken resa det har varit hitintills. Våra liv har verkligen förändrats, och det är ett nöje att se lilla damen växa dag för dag. På dagen D fick jag möta många rädslor. Jag var livrädd för kateter, och det är väl inget jag skulle göra om (om det gick att undvika), men jag klarade det. Och nålen i ryggen. Rena nålterapin som en av operationssjuksköterskan sa.

Från första snittet till att hon var ute tog det bara 2 minuter. Ni kan ju förstå hur förvirrad jag var när de sa högt "08.51" varpå ett skrik hördes ganska direkt. Hur kunde det gå så snabbt? Allt gick ju så lugnt och stilla till. Ingen stress, men ändå gick det så snabbt.

Nu 14 dagar efter snittet äter jag inte någon smärtstillande längre. Jag trappade ner från maxdosen redan dag 10 (och det hade jag säkert kunna göra någon dag tidigare). Men jag är fortfarande försiktig, då jag inte vill riskera några komplikationer.

Utomhus är det äntligen molnigt, men inomhus har vi 27 grader så Ellen ligger bara i blöja. Jag önskar att man hade en källare att fly till, för det är olidligt. Denna värme gör att Ellen vill äta oftare, och hon får ju bara bröstmjölk nu för tiden så man är rätt mör i kroppen. Så fort jag ska till att äta så vaknar hon, så jag får typ sitta och äta en macka under amningarna så att man åtminstone får i sig nått tills man får möjlighet att äta.

Just nu äter vi i skift, och trots att jag borde äta först lyckas jag alltid ha henne vid bröstet då så jag får äta sist. Men Andreas är en klippa och har verkligen ställt upp denna tid. Jag borde skriva ett hyllningsinlägg till honom över vårt teamwork. Ja till alla som hjälpt oss denna första tid, men ni vet vilka ni är. Kram!!