fredag 30 november 2012

3 in 1 rocker napper

Den här har jag kikat på på Barnens Hus, en babysitter/vagga som kan vibrera så barnet vaggas....3-1 är ju inte fy skam.



 
 
 

Testing testing

Testar att blogga från mobilen :)

torsdag 29 november 2012

Canvas


 
En butik här i stan hade 50% på canvas fram till imorgon, så vi slog till. Den övre är 40x50 cm och den undre är 30x40. Jag fick betala 449 kr, och bara den större skulle ha gått på 499 kr.
 
Det är så dåligt ljusinsläpp här när det är mulet ute att bilderna blir blahablaha, men ni ser ju...
Nu ska jag bara ta tag i allt annat också.

onsdag 28 november 2012

Tjuvstarta

Idag ska vi börja med julpyntandet. Kommer inte att ha tid att göra det de närmaste dagarna, så så fort Andreas kommer hem så ska vi börja. Jag vet att jag inte är den enda, så att börja nu känns okej.
Gardiner ska bytas, adventsljusstakar ska upp och lite julpynt likaså.

Hinner kanske inte med allt idag, men huvudsaken gardinerna åker upp, för det är ju något jag behöver hjälp med. Har ni börjat pynta i förtid?

tisdag 27 november 2012

Sweet memories





 
Dagar som känns tunga, behöver jag bara kika på dessa bilder så blir jag glad.

måndag 26 november 2012

Fest

I lördags hade vi Andreas fd jobbarkompisar med flickvänner här. Att ha besök känns bättre än att åka bort, för här hemma kan jag ju spy bäst jag vill...Men kvällen gick jättebra och vi hade det jättetrevligt. Insåg på slutet att jag inte ens tagit ett enda kort, men så är det ibland :p

Söndagen var tvärtemot, jag mådde jättedåligt, och jag fick kämpa emot illamåendet som dök upp mellan jämna mellanrum, men på kvällen kunde jag inte hålla emot längre och spydde.

Denna dag var inget undantag. Vaknade kl 07 av illamående och gick upp och spydde, samma sak kl 11, och då hade jag inte ens ätit frukost ännu.

Jag är så sjukt less på att inte kunna njuta, varje dag måste planeras med frukostintag och illamåendetabletter. Jag måste hålla mig från att spy i minst 2 timmar efter medicinintag vid frukosten, så det har tagits upp i kroppen. Spyr jag innan det måste jag ta om tabletterna.

Jag var hur säker som helst att illamåendet skulle vara borta till december och att det skulle ha varit bra länge tills dess, men nu vette f-n, jag lär fortfarande vara illamående vid nyår (när jag är i v 19), det känns helt enkelt som om att det inte finns ett stopp!

Vikten då? Just nu verkar det vara - 3 kilo, men det struntar jag i. Jag vill gärna ha aptiten tillbaka, men visst, mer än  +10 kilo lär ju heller inte vara så roligt.
Detta blev visst ett klagoinlägg, men att vara inne på den 8e veckan av att spy, det tär lite på krafterna, och det är något jag måste samla mycket på då det blir en lång jobbvecka!

Hoppas allt är bra med er iaf :)

lördag 24 november 2012

Say hello to my little friend...del 6

 
Det var ju dags att byta upp sig på mobilfronten, och jag valde mellan samsung och Iphone. Det blev Iphone 4S, då jag känner att jag inte behöver den nyaste.
Det är ju lite man behöver lära sig, men tids nog så.
 
Jag tar gladeligen emot tips på var man kan hitta fina skal (och all annan tillbehör), tack :)

fredag 23 november 2012

v 13

                                                             "Svullen tarm mage v 13"

Idag är sista dagen på v 13. Jag har haft en dag då jag bara kunnat ligga ner/ springa på toan för att spy, och två dagar på rad där jag fått behålla maten. Denna morgon börjar med att jag vaknar illamående, så innan frukosten fick man gå och spy.

 Nu har jag dock fått i mig frukost och illamående medicinen, så nu väntar jag bara på att den ska verka. Är ledig idag, men måste ner på stan och göra ett ärende och sen ska jag möta upp Andreas efter att han slutat jobba.

Har kommit i kontakt med ett gäng tjejer som ska ha barn i maj, och det är så roligt och givande att prata med dem. Alla är ju före mig, och det jag går igenom nu, har de flesta också gått igenom, så minsta lilla undran, så får man ett svar.

Nu är det dags att ta tag i disken, man måste ju försöka vara till nån nytta :p

torsdag 22 november 2012

Graviditeten- Vecka för vecka


V.8

Spyr för andra gången, och går på inskrivning hos barnmorskan. Går ensam, då Andreas inte får ledigt. Kvinnan verkar vettig och det känns skönt, man ska ju ändå träffa henne ett par gånger. Det ständiga illamåendet gör att jag börjar känna mig osocial, då jag vill hålla mig hemmavid. Tänker vänta med att berätta eftersom missfallsrisken fortfarande är hög.

V .9

Nu verkar det inte finnas något stopp. Spyr väldigt ofta, men får även nån bra dag under v 9, då jag fick andas ut lite. Det börjar kännas lite jobbigt att jobba. Att försöka vara trevlig och låtsas som ingenting inför kunderna tär på krafterna.

V .10

Får nog av illamåendet och ringer och får Lergigan Comp utskrivet, det är tabletter för illamåendet. Och det verkar fungera för det mesta. Nu känner jag att livmodern börjar växa. Coolt!!


V .11

För första gången får jag inte behålla nånting under hela dagen. Inte ens vatten får jag behålla, och jag ligger däckad. Tror inte att jag gått upp i vikt. Vaknar en morgon av att jag har ont i vänster höft, men det är väl lite tidigt för foglossning?

Är ledig i ett par dagar, tack och lov. Har åkt på en förkylning (igen), och det gör inte saken bättre. Stöder från Andreas är ovärderligt!

V .12

Den magiska gränsen är nådd. Missfallsrisken har nu minskat, men illamåendet kvarstår. Under dessa veckor har jag varit mer orolig för Missed Abortion än missfall. Vi bokade ett privat ultraljud för några veckor sen, och nu är det dags.

Vi får se en liten krabat på 6,5 cm, som sprattlar, snurrar och har hicka. Kvinnan tror att jag kommer bli framflyttad och få ett annat datum, men det återstår att se.
Börjar få problem med tarmarna, som är tröga och svullna.
Den stora frågan just nu är, När ska illamåendet sluta??

onsdag 21 november 2012

Graviditeten - Vecka för vecka

När jag plussade började jag att skriva ner allt jag upplevde. Mest för att minnas hur veckorna varit, och utan det hade tidigare veckorna redan varit bortglömda.

V. 4

Har svag mensvärk några dagar före väntad mens, något jag aldrig brukar ha. Får även metallsmak i munnen en dag. Använder ett digitalt graviditetstest med veckoindikator. Trots vissa symtom tror jag ändå inte att jag är gravid, men får min livs överraskning. Berättar för A som både skrattar och gråter omvartannat.

V.5

Känner mig som vanligt, och "klagar" på att jag inte har några symtom. Andreas retar mig för det.


V. 6

Nu kom illamåendet, som visar sig varannan dag på morgonen. Nu fick jag som jag "ville".


V.7

Får göra ett UL på spec mödra. Embrytot som är i v 5 är bara 8,1 mm lång och har 155 hjärtslag/min. Man kan bara se en klump med hjärtrytm så vi kan inte få en bild. Den här veckan spydde jag för första gången. Illamåendet är värst på mornarna.

tisdag 20 november 2012

Som sju svåra år

Min lediga dag igår blev en jobbdag, men först var vi hos barnmorskan. Sen iväg på ett par ärenden för att sen åka och jobba. När jag kom hem var jag så illamående att jag spydde upp allt som jag åt under kvällen, och huvudvärken tog ett hårt grepp.

Vaknade imorse och mådde likadant. Jag både ser ut och känner mig som sju svåra år.

Tänte lägga mig i soffan igen och försöka sova lite.Det verkar vara det enda sättet att få behålla maten på.Morgonen började jag med att spy, så man har inte fått i sig så mycket ätbart.

Tarmarna är svullna och magen är stor (pga det), barnmorskan sa att det som tar 7 timmar för tarmen i vanliga fall, tar nu 24 timmar för en gravid eftersom tarmarna jobbar långsammare. Sen ska ju tarmarna flytta sig för att göra plats åt livmodern.

 Men illamående, förkyld, huvudvärk och tröga tarmar, det spolar jag gärna fram så man kan få börja njuta någongång!!

söndag 18 november 2012

jobbfest






Det blev en försenad Halloweeninspirerad personalfest med tema orange. Jag lånade mammas orangea tunika och hade orangea armband. Maten vi blev bjudna på var italiensk buffé och alkoholen köptes för en vinst som jobbet vann. Jag har märkt att jag knappt klarar av att dricka så mycket dricka för tillfället, för jag blir så vansinnigt rapig. Mat klarar jag heller inte av att äta så mycket av (för några veckor sen var jag hungrig direkt efter mat). Nu sväller tarmana upp så det bara blir obehag.

Det kommer att lägga sig så småningom, men det är lustigt hur kroppen förändras på så kort tid.

Vi lekte lekar (anpassade för att vi gravida på jobbet också skulle kunna vara med) och mitt lag vann (som vid förra festen) och vinsten blev varsin biobiljett till Skyfall, så nu får jag och Andreas gå på bio inom en snar framtid.

Det var en trevlig kväll, men lugn, av förklarliga skäl. Kul att få umgås med alla på ett privat plan, och slippa ur jobbkläderna :).

lördag 17 november 2012

Babyticker

Här på högra sidan kan ni nu se och följa fostrets utveckling. Men det lustiga är att med denna får jag bf 1 juni, medans jag på andra ställen när jag räknar ut bf får 31 maj. Även barnmorskan sa 31 maj.

Kvinnan som gjorde ultraljudet i onsdags trodde att jag kanske var längre gången, men det återstår att se när vi ska på rutinultraljud efter nyår. Blir kanske en ändring i datumet då.

Men först idag är det jobb och jobbfest direkt efter, men det blir nog en tidig kväll för jag jobbar imorgon också och behöver all sömn jag kan få!

fredag 16 november 2012

Plusset


Barn. Ja såklart. Men när då? Det var väl inget vi tänkte stressa fram, men så kom det där plusset. Jag tänkte vänta några dagar extra, men en morgon kände jag att jag inte kunde hålla mig. Var det minus å var det kroppen som spelade ett spratt. Jag kände att något var annorlunda, men hade inte det där typiska tecknen man tycker att man alltid läser om.

Andreas var på ett möte och skulle komma direkt hem, den dagen var jag ledig. Jag hade ett digitalt med veckoindikator eftersom jag inte orkar med att syna streck hit och dit. Tog testet, ställde in timern på 3 minuter och gick iväg o pysslade.

När jag kom tillbaka kikar jag lite snabbt och får mitt livs chock. "Va...men...oj"

Nu tyckte jag att Andreas skulle ta och komma hem, även fast han fortfarande satt i möte. Men när det väl var klart ringer han och säger att han är påväg hem. Han var 10 minuters promenad bort, och jag ville så gärna berätta, men höll masken i telefonen. 10 minuter blev till 70 innan han äntligen kom hem.

Då bad jag honom att komma till mig, men nej han skulle gå på toan, och jag som var otålig tyckte att de minutrarna var lika länge som han hade varit borta. När han tillslut kom ut, bad jag honom att blunda, och la testet i handen. Han tittade, men kunde nog inte riktigt förstå vad det var.

"Men titta igen", bad jag honom, och då gick det upp ett ljus.
Mycket skratt och tårar blev det den dagen, och det tog nog ett tag innan det sjunkit in för oss båda.
Nu har missfallsrisken sjunkit så nu vågar man sig nästan på att tro :)

torsdag 15 november 2012

Illamående

Under de senaste 6 veckorna har illamåendet gått från varannan dag med illamående på morgonen till att vara illamående varje morgon och eskalerat till att vara illamående i princip på dygnets alla vakna timmar. Det blev så illa att jag fick åksjuketabletter utskrivna, men som jag ändå försöker ta med måtta. Jag höll mig från att spy till v 7 och nu finns det inget stopp,känns det som.

Jag klarar inte av avgaser, cigarettrök/-doft, parfym, matos, kylskåpsdoft, toadoft....Ja bara jag är illamående så klarar jag knappt av nånting, och har varit liggandes bra många dagar. I vissa fall har jag inte ens kunna behålla nånting under den dagen och det tär på krafterna.

På måndag ska vi till barnmorskan så det ska bli intressant att se vad den vågen vill visa. Även fast man förlorat något kilo, så kommer det att snabbt hitta sin väg tillbaka.
Maten har jag blivit oerhört kräsen med, och planerar mat utefter hur spyvänligt det är.

Andreas har fått dra ett stort lass den senaste tiden, men han känner att det är hans sätt att bidra, eftersom det inte är mycket som han kan göra. Men han är bäst min gubbe, och snart kommer jag förhoppningsvis att må bättre :)

onsdag 14 november 2012

1+1 = 3




Här är orsaken till min (ofrivilliga) bloggfrånvaro. Vi ska få en bebis, och jag har mått skitilla i flera veckor. Men mer om det en annan gång. 12 veckors kärlek ligger och snurrar, hickar och boxas med fötterna i min mage. Åh Lycka :)

tisdag 13 november 2012

Mumma

 
Det här satt fint. Köpeslussebulle som var nygjord och färskpressad apelsinjuice. Skulle gärna äga en hushållsmaskin, men de kostar ju multum och ingen prioritet just nu så då får köpeslussebullar duga. Ja tills man kommer hem och får smaka mammas bullar.
 
Men ack så gott det var. Tror nästan att jag ska ta en till snart.
 

måndag 12 november 2012

Snart blir det bättring

Den senaste tiden har blogginläggena varit glesa, men det ska snart bli bättring, i promise!!
Igår hyrde Andreas "Dumma mig" , en film han sett för längesen men som han tyckte att jag också borde se, och den var hur charmig som helst.

Nåväl, bättring ska ske, håll bara ut!!

fredag 9 november 2012

Julklappstips

Här hittar man bla handgjorda armband av pärlor till förmån för goda ändamål. Inte så fasligt dyra heller, och jag gillar att man blandar blått och oranget med varandra.

HÄR hittar ni sidan

och HÄR ett inlägg från i somras med armband i den härliga kulören

torsdag 8 november 2012

Lite sent

För någon dag sen var det visst kladdkakans dag. Det märkte jag på kvällen när många lade upp bilder på de nybakade kladdkakorna. Konstigt att man kan missa sånt, men å andra sidan har jag inte varit sugen så det känns som att det var lika bra.

Jag kan ju alltid "fira" när som helst, men ingen baklust innfinner sig här för tillfället.
Och ska jag vara ärlig är det rätt skönt :p

Vad var det senaste ni bakade?

måndag 5 november 2012

Ledig

Denna lediga dag började med sovmorgon. Fick nästan en chock när jag såg vad klockan var. Men så är jag förkyld också, och får frossa om kvällarna. De senaste dagarna har jag inte mått så bra, och väntar på att förkylningen ska bryta ut på riktigt. Förhoppningsvis är jag ledig imorgon också, så att jag får vila ut ordentligt.

Skulle helst av allt sova och vakna upp om ett par dagar, så man kan få må bra och slippa allt det jobbiga. Men det lättar väl om ett par veckor får man hoppas!

lördag 3 november 2012

12 år

 
12 år, firar vi idag. Men vi får fira en annan dag då vi båda jobbar (jag har nyss kommit hem), men A kommer inte hem förrän sent ikväll.
 
Vilket händelserikt år det har varit, och jag ser fram emot allt som komma skall :)
Grattis älskling.