tisdag 31 januari 2012

Snabb leverans



Jag beställde ju påslakan setet som jag sett ut tidigare. Enligt leveransrapporten skulle det packas och skickas iväg den 9 februari, men redan den 25 januari fick jag ett mejl om att paketet var på väg inom de närmaste dagarna.

Får ta en bättre bild när vi bytt sängkläder då dessa ska på när det är dags att byta i sängen. Nya gardiner har vi och snart kommer även en ny fotobok.

Vi sparar ju som bara den, och har då inte spenderat en massa pengar utöver, men nu har vi unnat oss lite till hemmet. Men sen dröjer det tills nästa gång!!

måndag 30 januari 2012

Behandling nr 15

Dagens behandling var en liten milstolpe. Det är nämligen 2 år sedan jag började med detta. Nu tycker jag att intervallerna med 8 veckor bara krymper och krymper. Tiden går så himla snabbt, och rätt som det är så är vi inne i april, då nästa behandling har gjorts.

Det har inte hänt mer än att jag hämtat ut ett paket jag skickat efter från ELLOS, men det får jag visa imorgon. Sen vi kom in från kylan (har tagit en evighet att bli av med den brännande känslan på låren pga det) har jag bara legat under en filt som i sin tur resulterade i att jag nästan somnade, men Andreas var smart (!) och råkade tappa ner en skål i golvet så jag vaknade till och nu sitter jag här och hoppas kunna hålla mig tills det är dags att somna för kvällen när det väl är dags. Men först Biggest loser, och det får jag för allt i världen inte missa!!

söndag 29 januari 2012

6 personer runt vårt lilla matbord, god mat och sällskapsspel, så kan man sammanfatta gårdagen. Sen afton igår betyder tidig afton idag. Hoppas helgen varit bra för er del också!!

lördag 28 januari 2012

middagsbjudning

Jag hade det på känn så när telefonen ringde och det var från jobbet, som undrade om jag kuna jobba idag, så blev jag inte så förvånad. Hoppade i kläderna och slängde i mig frukost.
I början av januari skrev jag in mig på AF, fick träffa en handläggare, och pratade en stund.

Åter till idag...Jag stod i kassan och det var hur mycket folk som helst i kön (är det inte ett roligt fenomen att när en går till kassan så följer alla efter, och sen kan det ibland vara hur lugnt som helst), rätt som det är när jag ska till att ta betalt av nästa kund, känner jag igen människan, och han känner igen mig. Det var ju handläggaren på AF som jag hjälpte.

Nu vet han i alla fall att jag talade sanning hehe.

Om en timme får vi middagsgäster så nu ska jag slita mig från datorn och börja duka fram på bordet, vore ju bra om det var gjort innan dom kommer!!

fredag 27 januari 2012

äntligen helg


Imorgon kväll har vi middagsgäster, så vi åkte och handlade för det idag. Blev så sugen på en semla att jag var tvungen att köpa en. Dessvärre var den i 2 pack och eftersom Andreas inte gillar grädde så blev det en över.
En semla räcker gott och väl för varje säsong så nu får man hoppas att någon vill komma hit och förbarma sig över den andra.Sugen?? Anyone....??

onsdag 25 januari 2012

Four weddings

På kanal 7 visar dom nu den brittiska versionen av 4 bröllop (som sändes förra året som en svensk version på TV4). För att jämföra tycker jag att svenska produktionen lyckats bättre, då det i den svenska handlar om en brud per program och i denna får man se småsnuttar från alla 4 bröllop. Det blir ju så få avsnitt. Men något dom bräcker oss på är omgivningen, med alla dessa vackra byggnader.

För vår del är det 198 dagar kvar. Det var ju nyss juli, när vi berättade nyheten när vi åt middag med min familj....

tisdag 24 januari 2012

tisdagsläsning




Lär ju inte bli uttråkad idag i alla fall.....

måndag 23 januari 2012

Neeeeej.

Det redigeringsprogram jag använder på internet har blivit uppköpt och kommer försvinna i mitten på april. Förhoppningsvis kan det finnas kvar på nått sätt, men det kommer inte att bli så som det är nu- Jävligt störande, så nu behöver jag tips på andra sidor på www som jag kan börja redigera mina bilder på. Please....hit me!!!

söndag 22 januari 2012

Fast på näthinnan...

Har tidigare skrivit om hur vi träffades, men jag kan ändå ta det kortfattat. Jag och en kompis var ut en fredagkväll när vi gick på gymnasiet, jag var inte så sugen, men för hennes skull gick jag med på det.

Efter ett tag när vi stod på dansgolvet kom det fram två killar, varav den ena var Andreas. Han log, jag log, och snart gick dom vidare till ett annat dansgolv. ca 30 minuter senare så möts våra blickar igen, och det är där och då jag inser att jag sett honom förut. Det var som om att tidningsartikeln jag läste 2 år tidigare var från dagen innan.

Det här var ju killen jag hade läst om, och nu stod han framför mig. Bilden har jag blurrat till respekt för honom, men ni fattar ju. Artikeln som skrevs om honom, var pga att fotbollssäsongen hade slutat abrupt, och där låg han nu, hög på morfin och skulle le mot kameran.

Är det inte menat, så säg!!?

Och ja, frisyren är long gone och nu ser han för det mesta respektabel ut ;-)!

lördag 21 januari 2012

zombie

Vi hade som sagt besök igår, som aldrig vill gå hem när dom är här. Visst, jag hade kunnat gå och lägga mig, men det är lite svårt att somna när man hör vuxna karlar som inte vet hur man pratar med små bokstäver när spriten åkt ner i strupen. Så jag höll mig vaken och var förvånandsvärt pigg. Vi kom i säng 04.30, vaknade kl 09 av att någon i byggnaden vred på vattenkranen (?!), och sen small det i en bildörr utanför sovrumsfönstret. Som tur var kunde jag somna om, och fick 7 timmars sömn, jag som annars behöver 9 timmar.

Ett tag efter att vi vaknat till liv åkte vi till vårt gamla område och hälsade på As gamla jobbarkompis med fru och barn. Det var jättetrevligt, men det känns förbannat skönt att man faktiskt inte ska göra ett jota ikväll.


Man borde kanske ta på sig mysbyxorna så man går all-in i zombielandet.

fredag 20 januari 2012

barnvakt



I eftermiddags har vi varit barnvakt åt gudsonen och hans storebror. Vi har hunnit med att fika, se på film, spela sällskapsspel och grabbarna spelade lego indiana jones på X boxen. Dom hade tydligen pratat väldigt mycket om den här dagen på dagis och var nästan stolta att få vara hos oss i stan.

Om någon timme får vi besök av Andreas jobbarkompisar. Från små till stora pojkar.

torsdag 19 januari 2012

8 år

Idag är det 8 år sen jag tog körkortet. Jisses vad tiden går snabbt!!
Inget direkt jag tänkte fira, för dagens schema är fullspäckad. Jag måste ner till AF för att prata om ett papper. Det ska alltid krångla med papper, varför är det så?? Sen måste jag skriva ut ett annat, posta det, och därefter hinna träffa H en stund innan vi åker och hälsar på gudsonen.

Så ikväll kan man lägga upp benen på bordet och kanske slappa. Om man hinner med det vill säga!!

tisdag 17 januari 2012

måndag 16 januari 2012

Lat dag



Bilden är från i fredags när vi var på kalas. Det lustiga med den här bilden är att födelsedagsbarnet har, under olika tillfällen, fått den vita ljushästen, ljushuset, och de två rosa lyktorna av mig. Fotona som syns till höger i bild är foton jag tagit på hennes son som hon nyss framkallat och ramat in.

Idag har jag gjort lite ärenden och sen bara hållit mig hemma, det blev en repris från igår helt enkelt. Inget jätteintressant inlägg, men det får duga såhär för ikväll...Jag tycker i alla fall att jag har rätt bra smak när det gäller presenter!!

söndag 15 januari 2012

stillhet



Igår var jag på libanesisk afton med 12 andra tjejer. Några hade jag träffat tidigare och några var nya ansikten. Vackra färggranna dukar på golvet, kuddar att sitta på och middag som intogs sittandes där på golvet. Kvällen avslutades med att gå ut, men jag fick huvudvärk så jag gick hem ganska tidigt.

Idag har vi slappat i sängen och sett film och snart är det dags att sova igen. Denna dag blev verkligen en kort men mysig dag.

lördag 14 januari 2012

award



Den här har jag fått av Lilla Pys , tack så mycket :) , så nu är det min tur att skicka den vidare. Jag tänkte ge den till de jag läser som har en öppen blogg, så att fler kan hitta till dem. Dem jag läser som har en stängd blogg har ju det av en anledning (men jag gillar ju dem oavsett). Utan inbördes ordning:

1. Linnéa, som flyttat till USA för att få vara med sin kärlek. En rolig blogg med vardagsbetraktelser från både den amerikanska och svenska synsätt.

2. Septemberpyr En släkting som är en relativ nybliven mamma. Skriver roligt om vardagens bestyr.

3 Elin kort och gott En tjej jag nyligen lärt känna. Som ger mig inspiration med hennes bilder. Kan bli lite språkmissförstånd då en norrlänning (jag) träffar henne (sörmlänning), men snart har man lärt sig de ord man tidigare aldrig hört :p

4. Nygammalt Syster som älskar det gamla, skriver mycket om vår stuga och det som är henne kärt.

fredag 13 januari 2012

Kalas



Idag fyller vår förra granne (aka grannfrun) år. Vi ska dit ikväll och ge henne lite presenter och kanske äta en liten tårtbit eller två!!

onsdag 11 januari 2012

jobb

Satt och åt frukost i godan ro imorse när mobilen ringde. Chefen undrade om jag kunde komma in och jobba idag, och det tackar man ju inte nej till. Ska få jobba imorrn också och det känns förjäkla bra att dryga ut kassan lite till (även det lilla kan hjälpa).

Ännu en bra sak idag var att hon som ska hjälpa oss med maten på bröllopet har fixat dukar. Helt underbart att veta att ma slipper tänka på en extra kostnad. Nästa gång jag åker hem ska jag försöka ta mig till henne så man får höra hur hon tänker. Allt hon gör blir hur bra som helst, så man är trygg i vetskapen i det hon kan.

En tredje sak är att det är den 11 januari, bara 7 månader kvar tills dagen D!!

Nu blir det Homeland på SVT PLAY innan det är dags att hoppa i säng.

huvudvärk....

Min lilla frånvaro igår berodde på huvudvärk. Under natten hade jag nog spänt käken på nått konstigt sätt för på morgonen hade jag ont i tandköttet vid ena visdomstanden och sen smög sig huvuvärken på och jag låg mest i soffan och försökte slappna av.

Pga vissa saker har telefonen ringt konstant varje morgon, och jag behövde definitivt öka på sömnkontot så jag hade bestämt mig för att minst sova till kl 10 idag. Sa till Andreas att "vi får hoppas att det inte ringer förrän efter kl 10", resultatet av de orden blev 3 telefonsamtal innan kl 10, så jag snoozade på till 10.30. Nu har jag dock ätit, duschat och klätt på mig, och för några minuter sedan ringde min mobil.

Jag ska få jobba ikväll också, men det är jag bara glad för. Men tror dock att jag ska ta med mig alvedon, utifall att.

måndag 9 januari 2012

söndag 8 januari 2012

Ibland blir det inte som man tänkt sig...

Idag hade vi sovmorgon. Vi hade planer på att strosa på stan och bara ta det lugnt här hemma. Jag klev upp tidigare så jag slappade framför datorn ett tag. Plötsligt ringer det i telefonen och jag svarar...

"Hej det är XX, XX är sjuk så jag undrar om du kan hoppa in för honom och jobba istället". Jag hade varken ätit frukost eller klätt på mig, men efter nån timme var jag på plats och nu har jag precis kommit hem. Mitt första extrapass, och jag hoppas att det blir fler framöver.

Det är ju kul att jobba, så håll tummarna att det blir så för mig!!

lördag 7 januari 2012

fredag 6 januari 2012

Sweet dreams



Se så fina påslakan set. Hade jag kunnat så hade jag köpt allihop, men det går ju inte. Den nere till höger är en favorit. Hoppas bara den finns kvar innan beslutsångesten tagit över.

torsdag 5 januari 2012

Babyshower

Igår var jag på min första babyshower. En på praktiken ska få barn, ja idag om bebisen bestämmer sig för att hålla schemat. Så igår samlades vi 7 st för att bara snacka och ge den blivande mamman/ familjen lite presenter. Det var jättelyckat och jag kom inte hem förrän senare på kvällen.

Babyshowers är ju inte vanligt här i Sverige, men det är en rolig grej som jag också skulle tänka mig att få ha när den tiden är inne. Läs HÄR om du inte vet vad en babyshower innebär.

onsdag 4 januari 2012

Home sweet home





Hemma hos mamma och pappa försöker jag alltid ta en promenad längs vattnet. Det blev några bilder, som ni kommer få ta del av de närmaste dagarna. Det är i det här området jag tog ett foto som sen skulle bli min favorit bild, och som varit det sedan dess.

tisdag 3 januari 2012

Tidningen har kommit...



Min julklapp har kommit och den är redan utläst. Man har visst fått lite för mycket fritid!!

måndag 2 januari 2012

Blomman igen...



En ljusare bild av arrangemanget jag fick i fredags. Känns riktigt konstigt att inte länge ha något att göra på dagarna (tills vidare alltså). Jag saknar alla redan, men på onsdag är jag bjuden på en babyshower så det ska bli trevligt att få träffa de flesta igen (killarna skulle av någon konstig anledning hålla sig borta haha).

Nu ska jag väl gå ner och boka tvätt tid. Jättekul, verkligen!!

söndag 1 januari 2012

Happy New Year!!


Kvällens frisyr...


Dukat till bords....




Vad är nyår utan raketer? Jag köper inga, jag fotograferar dem hellre och man borde ha haft ett stativ, men den är hemma i lägenheten, så nästa nyår får man kanske hålla sig på hemmaplan så att raketfotograferingen blir bra....

Det var en alldeles perfekt nyår för min del, familj,god mat, klassiska filmer, frysa händerna för att man skulle fotografera utomhus och en sen kväll.


Hur var ert nyår?