torsdag 29 september 2011

The lazy song



Från och med i går eftermiddag fick jag helg. Är ledig en dag i veckan, och lördagens jobb gjorde att jag blir ledig imorgon också. Sweet. Var upp till 23.30 igårkväll, wow liksom hehe!

Idag har jag inte gjort många knop och så kommer resten av kvällen att fortsätta. Tar tag i allt annat imorgon. Ja så får det bli!!

onsdag 28 september 2011

Bron

Det mest man ser på tvn är producerat från USA, men något vi nu börjat följa, som visas i 10 delar är Bron. En svensk-dansk kriminaldrama som utspelar sig i Malmö-Köpenhamn. Varje onsdag kl 21.00 på SVT1. Nyfiken? Kolla då in SVT Play!!

tisdag 27 september 2011

Nä det här går ju inte

De senaste dagarna har det inte hänt ett skit. Man vaknar, äter frukost, är på praktiken, åker hem, slappar, sover och sen är dagen till ända. Så det finns ju ingen anledning att skriva många meningar om det. Det händer inte mycket på bröllopsplanerarfronten heller. Lite frusterarnade, men man har ju ändå hunnit med att göra en hel del. Snart bara 10 månader kvar!!

söndag 25 september 2011

Top Gear



Top Gear är i vanliga fall inget program jag följer. Men programmet som visades i morse är det roligaste jag (och Andreas) sett på länge. Dessa tre programledare skulle under 8 dagar åka 120 mil på motorcykel genom Vietnam, och på vägen få vissa uppgifter att följa.

Naturligtvis gick det inte problemfritt och vi skrattade så mycket att vi låg och tjöt i soffan.Motorcyklarna gick sönder så ofta att dom tillslut blev tillsagda att dom endast fick använda egna verktyg om något gick sönder. En extra motorcykel hade dom att tillgå, men att motorcykeln hade den amerikanska flaggan sprejjad över hela motorcykeln var kanske inte den bästa idén(alla vet väl om fiaskot för USA i Vietnam?) så dom gjorde allt för att deras skruttiga fordon skulle hålla hela vägen.

Dom jävlades med varann när allt gick snett och köpte presenter till varandra efter varje bus streck .En av dem hade aldrig någonsin kört motorcykel innan och nu skulle han frakta en tavla halvvägs genom landet bak på motorcykeln, En annan fick ett stort fartyg gjort i trä och den tredje fick en stenstaty. Naturligtvis var inget av dem hela vid mållinjen.

Kul att ett sånt program som vanligtvis skulle få en att somna istället blev det roligaste man sett på länge. Synd att ni missade det!

lördag 24 september 2011

Oj vilken dag.

Det var ett event på praktikplatsen idag där jag fick klä ut mig (ett av "fördelarna" av att vara praktikant). Vinkade åt hundratals personer. Kramade ett 20 tals barn, skrämde några små stackars ungar och bar en väldigt otymplig dräkt. Rätt svettigt blev det, men denna dag gör att jag får långledigt inför nästa helg istället. Och det är ju inte fy skam det heller!!

torsdag 22 september 2011

naturen från sin vackra sida...



Inte så konstigt att man blir inspirerad av att fota när naturen visar sig
från sin bästa sida.

onsdag 21 september 2011

varannan onsdag.

Nu har jag fått testa på och jobba eftermiddag, och jag måste medge att det var riktigt roligt. Det händer så mycket mer på eftermiddagarna och jag mår som bäst när man har saker att göra. Hur kul är det att bara stå rätt upp och ner och klockan har aldrig gått saktigare?

Nä när kunder behöver hjälp med att hitta den perfekta presenten eller när kön är lagomt lång, då är det riktigt skoj. En annan positiv sak är att man får sovmorgon och tar sig tid för härliga promenader. Hela veckan har man hört folk snacka om regn, regn och åter regn, men än så länge har solen varit framme, och har det regnat så har det hänt under natten (och då är det okej).

Ny dag imorrn och den kommer bli extra lång. Men får vara glad att man är ledig på fredag!

tisdag 20 september 2011

En hjälpsam vän...

Pratade nyss med T, min gamla granne. Hon ringde för att säga att dom låg och pratade om bröllopet. Hur laddad hon var och hur roligt det kommer att bli.
Och snäll som hon är erbjöd hon sig att hjälpa till med bestyrena kvällen innan.

Alla som kan (och vill) är mer än välkomna att göra det också :-D
Skulle definitivt ta bort en del av stressen, som jag vet, kommer infinna sig då!

måndag 19 september 2011

Positiv respons

Tidigare berättade jag om att jag fått höra en massa bra saker om mig från personalen. Idag när jag hade rast kom en av säljcheferna som var där på besök, in till lunchrummet, och säger:

"Jag har en hälsning till dig Camilla från en kund"
"Från vem då", frågade jag nyfiket.
"En äldre dam, som stannade mig för att hon ville hälsa till den blonda tjejen som stod i kassan tidigare, att hon var mycket trevlig och oerhört hjälpsam".

Att få höra sådant gör ju inte dagen dålig. Men att veta att säljchefen fått höra det första hand är inte fy skam. Kul att höra att man uppskattas från båda hållen. Från personal och kunder.

söndag 18 september 2011

Höstpromenad




Vilken underbar dag vi fått njuta av. Jag hade egentligen bara tänkt gå en bit, men då det var så varmt och älven visade sig från sin bästa sida började vi att gå utan mål. Det fanns massor med saker att fota längs vägen.Som hästarna tex. Den vita gick och betade på en äng, en bit ifrån sin hage, och vi undrar om ägarna visste om att hästen var lös?

Önskar att jag kunde visa alla 300 bilder som togs, men det säger ju sig självt att det inte går, så ni får se ett par stycken de kommande dagarna istället...

lördag 17 september 2011

fredagsmys



Då sambon jobbat ett långt pass mot fredagsmorgonen var han väldigt trött, så förutom tvätten hände inte mycket igår. Så att se en film nerbäddad i sängen var rätt skönt. Trots att sambon var ledig idag så blev han utbeordrad i några timmar, men det blir nog en repris när han kommer hem till kvällen.

fredag 16 september 2011

Dagens I landsproblem

I vår tvättstuga har vi två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp, vilket innebär att man kan tvätta undan rätt snabbt. Trodde jag, tills för förra gången jag tvättade. En 40 snabb tvätt tar ca 40-45 minuter(har ju tvättat ett x antal gånger sen vi flyttade hit så man kan ju tvättprogrammet) och på varje tvättpass får man 5 timmar, så man hinner ju en del.

Men i alla fall, förra gången skulle jag tvätta ett gäng "40 graders" tvättar, som alltså skulle gå snabbt, men för varje gång jag gick ner till tvättstugan i tron att det var klart snurrade det på. Den tvätten tog 2 timmar och 10 minuter, lite skillnad från vanliga 40 minuter?!!

Trodde först att jag kanske räknat fel på när jag la i tvätten, men vet med säkerhet att så inte var fallet. Idag skulle jag tvätta jobbtröjjan och lite träningskläder, och denna gång varade det i 2 timmar. Så på måndag måste jag ringa och klaga och förhoppningsvis hittar dom något fel så det inte bara ska vara så, för så ska det inte vara!!

torsdag 15 september 2011

blodkärlsundersökning



bild: google
(ungefär såhär har blodkärlet sett ut, men när det var som värst var det ett flera centimeter lång del av blodkärlet som var påverkad av förträgningar)


I morse hade jag tid på Hjärt & kärlmottagningen för ultraljud på blodkärlet som är drabbat. Själva undersökningen gick förvånansvärt snabb men sen fick jag ligga ensam i undersökningsrummet medan sjuksköterskan kallade på läkaren,och det tog sin lilla tid. En läkare måste alltså godkänna undersökningen innan patienten får gå. När jag har gått så sitter den ansvarige och kikar igenom hela "bandet" mer noggrant innan han lämnar informationen vidare till min läkare.

Men det han kunde så där och då så såg det ut att vara som vid förra undersökningen för ett år sen. Så stabilt blir nog svaret. Jag är så tacksam att det är en skonsam undersökning, att man slipper nålar och såna hemskheter. Man kan tro att nån som spenderat mycket tid på sjukhuset de senaste 9 åren borde vara van, men det är tvärtom. Så när det är undersökningar med enbart ultraljud är stegen till sjukhuset mycket lättare.

Sambon jobbar och jag kommer inte att få träffa honom förrän i morgon eftermiddag, men så är det när man går om varandra. Men vi kommer få hela helgen tillsammans och då blir det nog ett True Blood Marathon som heter duga.

onsdag 14 september 2011

klädesinsamling

Under tre dagar har Åhléns & Myrorna samarbetat. Man kunde alltså skänka sina kläder på Åhléns och få en värdecheck om man handlade för en viss summa pengar. Nu tänker jag inte göra av med så mycket pengar för att få ta del av det, men det var ju bra att man kunde rensa garderoben och bli kvitt med lite plagg som ändå bara ligger.

Jag köper så sällan kläder numera, men de kläder jag har är ju ändå som "nya" då man varit i en ny miljö, så nu går jag i princip garderoben runt och har på så vis inte haft behovet med att komma hem med påsar varje dag. Känns ungefär som Klädesutmaningen jag antog för ca 1 år sedan.

Men den här månaden behöver man inte bry sig om vad man har på sig då alla ska ha likadana tröjor på sig, för en viss händelse.
Har fått frågan varför jag inte skriver om praktikplatsen, men jag känner att lite ska jag hålla för mig själv, de jag känner alternativt pratar med på Facebook vet eller kan jag berätta för. Men vissa saker har inte med denna blogg att göra.

Fick i alla fall höra en massa positiva saker om mig från chefen idag. Han tycker att jag har bra framförhållning, och han berättade även att de andra i personalen bara haft goda saker att säga. Och det är ju inte fy skam!

måndag 12 september 2011

Det där med efternamn och gästlista.....



Det är inte alltid lätt att planera bröllop.

söndag 11 september 2011

huvudvärk

Somnade en stund på bussen och nu har jag lite huvudvärk. Är så trött att det blir soffan för resten av kvällen och en tidig kväll, så roligare än så här blir det inte....

lördag 10 september 2011

Man vet när man är i en by....


...När någon tar en fyrhjuling för att handla mat....

fredag 9 september 2011

its a done deal.


Mer än såhär kan jag inte visa :) hehehehe

torsdag 8 september 2011

Stängt

Är hemma hos mamma & pappa för en kort visit. Skulle ha provat klänning idag (trodde jag), men när jag kom dit såg jag att ägaren ville ha ledigt och stängt just den här dagen, man blev lite snopen när man stod där i regnet och lamporna var släckta. Men jag gör ett nytt försök imorgon. Wish me luck!!

onsdag 7 september 2011

Fy vad tragiskt

Skulle snabbläsa lite tidningar på nätet när man möts av att ett helt ishockeylag från Ryssland kraschat i en flygolycka. Det är min värsta mardröm. Och trots att flygplan är ett av de säkraste sätten att färdas med händer det ändå ett par olyckor per år. Det är tragiskt att ett helt hockeylag försvunnit, på bara nån minut. Men alla dessa män (och säkert några kvinnor också) är ju någons son/dotter, pappa/mamma, man/fru, eller vän.

Det är ofattbart tragiskt och jag hoppas verkligen att alla saknade hittas så att familjerna får hem de sina!

tisdag 6 september 2011

A hallelujah moment

Nu har IKEA och kommunen kommit överrens om vilket område som IKEA kommer att hamna på. Jag ser verkligen fram emot att detta ska bli verklighet. Detta innebär att man slipper åka (härifrån) ca 57 mil tur och retur för att få shoppa där.

Och det är det verkligen dags att fira för!
ÄNTLIGEN!

måndag 5 september 2011

Oh the joy...

För några veckor sen åkte jag på en dunderförkylning, med både torrhosta och slemhosta. Det gav med sig tillslut för att ännu en gång komma tillbaka. Inatt vaknade jag 3 gånger så imorse var det lite mos i skallen. Jag kände mig ändå inte tillräckligt sjuk för att vara hemma för en sådan sak, men sambon tyckte att jag borde ta hand om mig själv.

Väl där gick det bra, tills det blev min tur att stå i kassan, hann bara med en kund när jag fick världens hostattack så jag blev avbytt en stund tills det lugnat ner sig (inte så kul att se en kassör med gråten i ögonen för man hostat som en dåre, och för att förtydliga grät jag inte för att jag hostade utan för att halsen kliade och orsakade då tårarna).

Men i alla fall, när jag slutat skulle jag köpa mer medicin då två tagit slut. Räknade fel på kostnaden så det blev dubbelt så dyrt som jag trott och fick glatt betala. Skulle även fylla på busskortet, men eftersom de pengarna gick till medicinen var jag tvungen att gå på banken. Väl där möttes jag av en lapp där dom hänvisade oss till en annan lokal pga fel i deras maskiner. Så då blev jag tvungen att traska tillbaka den väg jag kom ifrån.

Tog en kölapp och såg att det var 40 nummer före så jag gick i de butiker som låg bredvid för att fördriva tiden. När det blev min ur tog det naturligtvis bara 2 minuter.
Sista punkten var att fylla på busskortet och jag sa klart och tydligt:

"Jag vill fylla på busskortet för EN månad". Då började deras maskin krångla så hon fick dra det manuellt. När det skulle vara klart fick jag helt plötsligt två busskort i handen och såg att det dragits 980 kr, alltså det dubbla. Men jag fick tillbaka 500 kr i handen och sen satte jag mig på första bästa bussen hem. Och nu ska jag ingenstans.

söndag 4 september 2011

countdown

49 veckor. 343 dagar. Behöver inte säga mer :)

lördag 3 september 2011

Indiskt för en.



Det är förbannat tråkigt att laga mat till en själv när sambon jobbar så ikväll
unnade jag mig indiskt.Blev sjukt mätt för den som undrar!!

fredag 2 september 2011

Bridezilla light

Tack vare att syrrans karl hjälpt oss att installera Publisher fick jag inspiration att googla runt efter Festhäfte-material. Och inspiration i massor finns det på nätet. På en kväll fick jag ihop festhäftet (med reservation för vissa sidor som inte kommer kunna fyllas i förrän de sista veckorna). Men att ha gjort så mycket redan har lyft en sten från bröstet.

Man är ju hyffsat rookie, och man är helt clueless, då man inte gjort något sådant tidigare och man har bara sig själv att få hjälp av (förutom en massa blivande brudar som finns på diverse forum)...Men igår när jag skulle förhandsgranska materialet fick jag näst intill ett psykbryt.

Jag har klippt ut ett mini häfte och skrivit i vad alla sidor ska innehålla och numrerat varje sida och följt den till punkt och pricka, men förhandsgranskningen visade att datorn inte fattar ett skit och allt såg bara skit ut. Jag har ju slitit och gjort allt rätt, men datorn håller inte med och förstår inte det där med att det ska vara text på båda sidorna.
Tur att man har sambon som fick förklara att jag har gjort allt rätt. Men det återstår att se.

Vill ju testskriva ut sidorna NU helst, så att jag kan slappna av. Annars kan det hända att man lägger ner skiten (och då har det ju gått riktigt långt).

Så fort vi fått sett det preliminära resultatet kan jag andas ut, och börja tänka på allt annat istället!!

torsdag 1 september 2011