söndag 31 juli 2011

stillhet





Det var inte bara jag som var ute och fotade. Man kunde nästan tro att det var en Nikon sammankomst då alla gäster hade en kamera av det märket. Festen hölls i en sommarstuga som syrrans kompis familj äger. Denna kompis hade alltså en gemensam födelsedagsfest tillsammans med min syster då dom fyller år bara dagar efter varann.

Put a flower in my hair....


Fler bilder utlovas, men nu ska jag hinna umgås med de andra en sväng innan man måste hoppa på bussen tillbaka. Back to reality!! Tack för en oerhört trevlig fest!!

fredag 29 juli 2011

packa kappsäck



Än en gång står en väska på golvet som är packad och klar. Än en gång ska jag sätta mig i en buss och åka hem. Imorgon blir det 30 årsfest. Först måste jag bara ta mig upp ur soffan, slänga soporna och tömma diskmaskinen. Och sitta i en buss i dryga 1½ timmen.
Imorgon får jag äntligen träffa sambon igen efter att (ofrivilligt) varit gräsänka (då somliga jobbat) i 5 dagar. Hoppas bara att man har tagit med sig allt. Det viktigaste är ju ändå alltid: medicin, kamera och påsen med alla laddare, men nu även den rosa klänningen!

torsdag 28 juli 2011

himmel & hav



Än är det inte slut på bilderna från dagarna i stugan....

onsdag 27 juli 2011

en bit av sommaren













grillat, smultron och barfota i gräset (kusinbarnets lilla fot på bilden) det är så det ska vara på sommaren!!

tisdag 26 juli 2011

En kram räcker långt







När världen visar sig från sin grymma sida är det viktigt att visa de man håller kär hur mycket dom betyder för en. En vänlig handling räcker långt.

måndag 25 juli 2011

En mammas blogg...

Tycker att vi alla ska läsa vad denna norska mamma har att säga. Bloggen hittar ni HÄR

söndag 24 juli 2011

på besök nere i backen

På kvällen då syrran fyllde år blev vi bjudna ner till vår kusin för lite "efterfest". Inte helt fel att få sitta vid en brasa och ha en utsikt som inte är fy skam.












lördag 23 juli 2011

hungry?





Det bjöds på en salig blandning av allt på syrrans födelsedagsfest. Lax,paj, fläskfilé, sallader, potatis, kakor,bullar,tårta och lite annat smått och gott.

Själv stod jag för kladdkake muffinsen och kunde lyxa till det med blåbär från baksidan av gården och röda vinbär från sommarstugan.


Det har blivit en hel del bilder så framöver blir det bildregn (som vanligt)!

fredag 22 juli 2011

festfin

Ett litet livstecken. Ska spendera en kväll till i stugan innan vi åker tillbaka, är dock hemma en kort sväng och passar då på och duscha och fixa med bilder.

I onsdags fyllde syrran år och min andra syster hjälpte då mig att bli fin i håret.








onsdag 20 juli 2011

födelsedagsfirande

Om några timmar åker vi ut till stugan och firar min syster som fyller 30 år idag.
Har man tur kommer man tillbaka imorgon så man kan visa lite bilder, om inte blir det en liten paus här. Men det blir förhjoppningsvis ingen längre sådan då!!

måndag 18 juli 2011

No more utväxt...





Tack vare syrran ser man ut som folk igen.
Hallelulja!!

Under the bridge

... och hann även med att stanna här en sväng.

Från klarblå himmel igår till en mulen dag idag.


Enligt dystra rapporter ska det vara dåligt i flera dagar nu, men vi får hålla tummarna att det inte blir så...










söndag 17 juli 2011

Ute på byn...

....Och fotograferar!



















lördag 16 juli 2011

loppisfynd


En gammal köksvåg blev det idag. Dom är svårhittade och på den 4e loppisen hittade vi den. Tänk vad folk missar. Hittade en kökssoffa som har massor med potential för 100 kronor (och som tidigare kostat 200 kr), med lite slippapper och färg och nytt tyg hade den blivit som ny. Dessvärre behöver vi ingen soffa, men man ser hela tiden saker som folk tycker är rat.
Förhoppningsvis blir det mer loppis till veckan!!

fredag 15 juli 2011

chicago & Knektöppning

Det var egentligen planerat att vi skulle åka neråt på måndag, men igårkväll ändrade vi oss och nu är vi hos sambons föräldrar. Kvällen har spenderats med att spela chicago (där jag fick vinna en gång och det hör inte till vanligheterna i denna spelkunniga familj) och knektöppning.

Imorgon ska vi leta upp en massa loppisar i området, och även fast det inte lär bli några inköp är det bara kul att se vad folk vill kränga iväg. Många gånger har man kommit hem med saker som varit rena kapet.

Nu väntar sängen, det har varit en lång dag och det är ju massor att se fram emot imorgon.

torsdag 14 juli 2011

besök

Fick oväntat besök i afton av H, som var i stan. Kanon att få ha sällskap då sambon jobbar ett långt pass ikväll. På praktiken börjar jag lära mig allt mer ochhar fått stått helt ensam i kassan ett bra tag nu. Men det blir mindre frågor för varje vecka och det är ju inte fy skam. En gammal hund som lärt sig sitta :p

Nedräkning börjar inför min lediga vecka, förhoppningsvis kommer man inte ha glömt bort allt man hunnit lära sig, vore ju riktigt synd!

onsdag 13 juli 2011

Här var det lugnt...

Det har inte hänt så mycket så man har tagit en paus från datorn en sväng. Det enda som (knappt) är värt att skriva om är när jag imorse skulle duscha och när jag ska vrida om kranen så är den helt lös och det kommer inget vatten. Ringde genast kvartersvärden och på en stund kom det dit en karl som löste problemet.

Det var något som hade gått sönder, och hur det gick till vette tusan. För det var inte så sist jag duschade. Men men. Problem solved, och nu kan vi duscha!!

söndag 10 juli 2011

Think pink



Syrrans 30 års fest är i slutet av denna månad och klädkoden är rosa. Naturligtvis ägde jag inget i rosa som var utav intresse, så det blev till att gå runt och leta.
Jag behövde dock inte leta länge då jag fick jackpott på H&M på en gång. Billig var den också.

Har ju så mycket annat fint som jag hade tänkt ha på mig (innan jag fick veta att det var rosa som gällde) så jag ville inte spendera en massa som bara används någon gång. Men denna var både fin och billig så jag slog till, och nu är ett bekymmer ur världen!!

lördag 9 juli 2011

its getting hot in here....


I förra lägenheten hade man tur om det var 23 grader inne, och det hände då man hade använt ugnen. Nu är det sällan mindre än 25 grader här inne. Lägg på 6 personer på det så blir det en gryta. Nu är jag dock ensam. Besökarna har åkt iväg och sambon är på jobbet.


Solen gick nyss i moln så då är det lika bra att man städar undan allt som plockats fram. Men så snart som solen kikar fram igen tar jag blomsprutan* och går ut och solar.


* blomsprutan med vatten gör det uthärdligt att vara ute i värmen då det svalkar skönt med vatten på kroppen.

fredag 8 juli 2011

besök









Idag har vi besök. Vi har varit på lekparken här i området, ojjat oss över värmen, slappat och ätit middag på en indisk restaurang. Barnen har badat i badkar och nu spelar dom X box, och vi vuxna roar oss med mobiler/ datorn.

Nu ska jag snart lämna över datorn, det blir lite av en kölista när man är många som vill kolla sin Facebook sida.

torsdag 7 juli 2011

Ego Boost

Pålitlig. Punktlig. Noggrann.Nyfiken. Ansvarsfull. Lätt lärd. Ja det var några av det ord jag fick höra idag på utvärderingen. Inte fy skam minsann. Tur att jag har sambon som kan ta ner mig på jorden, för det är ju lätt att man blir lite stor av sig annars.

onsdag 6 juli 2011

IKEA till Umeå

De senaste två dagarna har man kunnat läsa i en av ortstidningen att det finns funderingar på om man ska öppna IKEA här i stan. Jag jublar och hoppas att det stämmer, man kan bland annat läsa
om att det varit IKEA som tagit kontakt med staden och inte tvärtom.

Nu har jag nästan 30 mil till närmaste IKEA, och kommer dom hit spenderar jag gladeligen pengar där, för ljus och annat behöver man ju.
Dessvärre lär det dröja länge, men bara det blir verklighet så blir jag nöjd!!

tisdag 5 juli 2011

måndag 4 juli 2011

Helgen i bilder







Vi skålade att As brorsdotter kommit hem efter att ha varit borta ett par månader.



Det blev tårta och smörgåstårta, den sistnämnda hann jag inte föreviga på bild.



Vi tog tåget hem i eftermiddags. Snabbt och smidigt.



Jag hann precis att fota en älg som sprang förbi (vänster i bild)