måndag 31 januari 2011

kavaj

pic: HM

Efter att ha gått och velat i några dagar bestämde jag mig idag för att köpa denna kavaj. Det var priset som avgjorde det hela, 199:-. Så skynda och fynda!

Sen jag antog klädutmaningen har shoppandet minskat väldigt mycket. Impulsshoppandet har minskat drastiskt och nu håller jag hellre i pengarna än slänger dem på onödiga saker. Har planer på att köpa en ny bordslampa till hallen, men tänker inte köpa någon förrän det säger "klick", kan bara inte bestämma mig om jag ska ha en vit lampfot eller en silvrig. Ja det är den stora frågan för tillfället!!

söndag 30 januari 2011

fredagen i bilder

Middag för 4. Jag åt indiskt, sambon åt pizza och de andra två åt sushi. Alla fick som man ville men jag tror nog att alla ångrade sina val när dom kände doften av min mat :p

Vi hade lånat grannfruns pojkväns föräldrars lägenhet, då dom var borta. Som ligger på fel sida älven ;) ja somliga förstår kanske vad jag menar :p. Men fint bodde dom!

Lånade bastun i "huset"


På hemvägen. 15 minuters promenad och vi trivs verkligen bra över att ha fått kommit så centralt!!

lördag 29 januari 2011

Happy birthday



Det här inlägget tillägnas till pappa som fyller år idag. Synd att vi inte kunde vara med er, men du har säkert en kanonbra dag, som mamma planerat. Puss & kram / C

fredag 28 januari 2011

dinner with friends....

Om några timmar ska jag möta upp gamla grannfrun T på stan. Vi ska sen hämta upp lite mat och åka vidare till ett annat ställe, äta gott och umgås. Våra gubbar ska självklart också få vara med. Dit vi ska är bara promenadavstånd från där vi bor, så det gillar vi, stadsbor som vi nu är :)

onsdag 26 januari 2011

skyltar











Pics:


Om jag kunde hade jag gärna haft dessa skyltar. Bild 2 & 3 är nog mina favoriter.
Vilken är din?

tisdag 25 januari 2011

Durance Verveine Verbena

Min vän H, ska i dagarna bosätta sig lite längre söderut för ett jobb, som hon kommer att ha fram till sommaren. Så lördagens festligheter var den sista festen tillsammans på länge. Hon var en av de få som hunnit vara hemma hos oss, och hade då köpt en inflyttnings present som jag redan hade, dvs glasunderläggen från Mosaik, så hon lämnade tillbaka dem.

På festen får jag/ vi en annan present, men det visade sig att vi hade den också, vi fick boken "Inred lantligt, inne & ute" som vi redan köpte med jultidningarna.
Så idag kom hon hit, 3e gången gillt, efter lite tips av mig, med en annan liten present. Nämligen doftpåsen från Durance. Vi har en redan i badrummet och eftersom den luktar så god är det inte fel att ha en till. Vi fick även små tvålar i samma doft så det tackar vi för.

Nästa köp blir nog doftljuset i samma doft. För man kan ju aldrig få för mycket ljus :)

söndag 23 januari 2011

take a pic, it will last longer


Det var trevligt att få klä upp sig lite. Är så sällan man gör det nu för tiden. Dessvärre blev det inte mycket fotande alls under kvällen. Många som var här är lite kameraskygg och avskyr att bli fotade så då vill man ju inte ta så mycket kort heller.

Paus

Några dagars bloggpaus. Skööönt! Kul att ni kikat förbi ändå! Hade världens roligaste gäng hos oss igår, dessvärre var det många som inte kunde komma, men de får komma hit en annan gång!! Solen skiner och man känner sig nästan sugen på att gå ut, men man kan ju inte bara lämna de sovande gästerna!!

torsdag 20 januari 2011

Masterchef USA

Vissa program köps ju in av tv kanalerna ett bra tag efter att dom sänts i ursprungslandet, och ikväll fick vi se finalen av MasterChef USA. Min favorit genom hela tävlingen var 22 åriga (den yngsta) Whitney.

Blev jätteglad av att se att hon vann titeln och fick fin fina priser. Jag hoppas att det kommer sändas fler säsonger, för det här har blivit ännu ett program som jag och sambon ser tillsammans.

Här kan ni läsa intervjun med henne!

onsdag 19 januari 2011

Just ja...

Idag är det även 7 år sedan jag tog körkortet. Så grattis till mig!!

details


Dessa tavlor (på ett och samma motiv) har jag fotat och redigerat. Originalet funderar jag på att göra en canvas av.




Dessa saker är köpta bla på Himlen Runt Hörnet, och ett ställe här i stan som heter Mosaik. Det runda lilla bordet i bild köptes på loppis i höst som jag målade vitt.

tisdag 18 januari 2011

läkarbesök

Ett givande besök hos läkaren idag. Trots förkylningen jag dragit på mig var värdena bra, men någon behandling blev det inte idag. Hon tyckte att vi lika gärna kunde vänta ut förkylningen. Trots att vi nu exprimenterar med medicindosen är sjukdomen lugn så vi fick ännu en anledning att jubla, och nu är skillnaden i blodtrycket bara 11 steg, vilket är det normalaste jag haft.
Jag fick även se alla bilder från alla ultraljud jag har gjort och kunde se hela sjukdomsförloppet i blodkärlet, hur förträgningen blivit större för att sen minska, så just nu kan man kanske säga att man ligger på topp. Och det känns ju faktiskt ganska bra :)!

söndag 16 januari 2011

strålande ljus...





När vi krypit ner i sängen för att se på film tände vi en massa ljus. Det gjorde att jag var tvungen att ta fram kameran och filmen fick vänta en stund. kan inte bestämma mig bara för vilken konstellation som blev bäst, så jag bjuder på alla 3 :)!

lördag 15 januari 2011

lördags chill


Efter att ha spenderat dagen med Andreas bror med familj som kom upp en sväng, är det chill som gäller. Har nyss glott på datorn och snart väntar soffan. Det behövs faktiskt inte mer än så!!

fredag 14 januari 2011

Josephine fin fin

Efter 6 veckors väntan har vi äntligen fått lampan som ska vara i sovrummet. Dessvärre måste vi vänta tills nån kunnig (läs: förälder) kommer hit, eftersom lampan var lite krångligare än väntat. Men har man väntat 6 veckor kan man nog vänta lite till. Men nu finns den ju här!!

torsdag 13 januari 2011

lite allt möjligt

Idag har vi äntligen kunnat få lämna tillbaka nycklarna till gamla lägenheten och var med då lägenheten skulle besiktas. Så nu är det gjort, skönt att få lägga det bakom sig.
Imorse lade jag märke på att jag har blåmärken lite varstans på kroppen. Trodde bara att jag hade ett (som är jättestort på armen), men kunde räkna till 6 stycken. Så nu märker man att huden är extra ömtålig. Var på sjukhuset för att ta blodprov så egentligen är det väl 7 st nu.
Både jag och gubben har blivit förkylda, det började först med mig och sen smittade jag nog honom. Hade halsont i början och nu har man fått slemhosta. Är det inte borta på tisdag får jag inte göra behandlingen, men föhoppningsvis med lite vila blir det bättre snart.
Nä nu väntar tvätten, det har ju blivit en del den senaste tiden!!

onsdag 12 januari 2011

bilder del 2

Hall
FÖRE

EFTER



Vardagsrum
FÖRE


EFTER



måndag 10 januari 2011

bilder del 1

Sovrum

FÖRE

EFTER


Kök

FÖRE



EFTER



Gästrum

FÖRE



EFTER




söndag 9 januari 2011

hem ljuva hem

Nu kan man kalla lägenheten för ett hem. I princip allt är klart, lite småfix och sånt men det allra värsta är gjort och vi är toknöjda. Den gamla lägenheten är urstädad och om någon dag ska vi åka och lämna tillbaka nycklarna så nu är vi officiellt stadsbor :)
Återkommer med bilder när jag känner mig redo för det!!

fredag 7 januari 2011

Trött tröttare tröttast

Under 5 (väldigt) långa dagar har vi fraktat saker till lägenheten och jag är äckligt trött och less. Imorgon kommer flytthjälpen (läs: släkten) och hjälper oss med de tyngre möblerna. Mamma kom igår och vi har jobbat som tokar. Igår kväll hade man en klump i magen, då gardinerna var försvunna och allt var i en enda stor röra. Men idag har det faktiskt blivit lite bättre så nu ser man nästan fram emot morgondagen.
Vi har i alla fall fått internet hit, så nu är man inte helt utråkad mellan varven då man får en liten paus ;). Vi har nu träffat alla grannar som bor i vårt hus och det verkar lovande.

torsdag 6 januari 2011

flitig som en myra...

Från morgon till kväll har vi åkt fram och tillbaka till lägenheten, varit och handlat, och gjort allt däremellan. Än är kvällen inte slut och vi lär hålla på bra länge till. Men nu sover man med gott samvete när man vet att man jobbat på bra.
Men en sak är säkert. Det kommer att bli skitbra.
Tappar internet imorgon förmiddag och förhoppningsvis har det kommit till nya lägenheten så snart som möjligt!!

onsdag 5 januari 2011

frågor

Jag gör som Linnea och svarar på lite frågor, är lite upptagen med flytten så det återgår nog till det normala efter helgen. Men idag fick vi i alla fall träffa en av grannarna och säga hej. Porslin har diskats och saker har tagits fram, så lite har vi hunnit med idag.


1. Hur gammal är du om 5 år?
Blir 27 i Augusti (OMG) så jag är då på mitt 32:a år
2. Vem var den senaste du träffade? Andreas
3. Hur lång är du?
Teeny tiny 159 cm, det är väl 5"2 i amerikanska mått mätt.
4. Vilken är den senaste filmen du sett? På bio? RED
5. Vem ringde du senast?
Mamma, hon kommer upp och börjar smygstarten med flytten
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem?
"Är du fortfarande på angående flytthjälpen" skickade jag till H
7. Vad är dagens planer?
Har varit i nya lägenheten och fixat och nu ska vi städa här hemma.
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Ringa,helt klart. Lättare att få sagt det man vill.
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Dom är gifta sen 1982
10. När såg du senast din mamma? När jag var hemma sist över julen
11.Vilken ögonfärg har du?
Skulle vilja säga melerad, då de både är mest gröna men lite brun / blå också
12.När vaknade du idag? Klev upp vid o9
13. Har du någongång hittat en katt? Nej, men övergivna fåglar osv
14. Vilken är din favoritplats? Måste nog svara stugan
15. Vilken plats föredrar du minst?
När man är med personer man känner sig osäker med, hos tandläkaren, och sjukhuset
16. Vad skrämde dig som barn? Ormar och mörker
17. Vem fick dig att skratta senast? Andreas
18. Hur många landskap har du bott i? 2 st
19. Vilken är din favoritglass? Krossad choklad
20.Vad skulle du göra om du vann en miljon? Åka utomlands med familjen, spara, gifta mig.
21. Vad dricker du till frukost? mjölk eller juice
22. Känner du någon med samma födelsedag? Ett par stycken
23. Vill du ha barn? Ja såklart
24. Har du någonsin åkt ambulans? En gång
25. Vad spenderar du helst pengar på? kamerautrustning, inredning
26. Äger du dyra smycken? Min ring är det dyrbaraste, både emotionellt och materiellt.
27. Välj ett ärr på kroppen. Vid levern efter en leverbiopsi
28. Vad har du för ringsignal? Agnes, Release Me
29. Läser du dagstidningen? På internet ja
30. Har du fått fortkörningsböter? Nej
31. När var du i kyrkan senast? När våra vänner gifte sig i somras
32. Vem utmanar du? Vem som helst får göra denna lista :)

tisdag 4 januari 2011

flyttpackning

Tack vare världens bästa H kunde vi frakta saker till nya lägenheten. Dom har en rymlig bil som vi packade full och körde 3 vändor. Allt är inte klart, men tack vare hennes hjälp kunde vi i alla fall få bort väldigt mycket.
Tack tack tack!
Imorgon åker vi dit en sväng till för att småfixa lite, och på torsdag kommer mamma och då kör vi igång på riktigt. På lördag kommer resten av flytt hjälpen så det blir en lång vecka, men ganska så rolig när det väl är klart.
Bilder kommer när vi fått iordning på stället. Blir nog bäst så!! Igår var det en kille som tapetserade både kök och vårt sovrum, idag när vi kom dit var det klart, så här går det undan.
Nu ska vi försöka att slappa i soffan för det blir lite av den saken framöver!

måndag 3 januari 2011

det jag kommer att sakna mest...

Vi har ju trivts jättebra i den här lägenheten, men den börjar helt enkelt att vara för liten. Gästerna har tvingats sova i vardagsrummet och man stör varandra, så att äntligen få en lägenhet med ett extra rum är guld värt.
Det vi kommer sakna mest med denna lägenheten måste nog vara att vi har tvättmaskin. Man har kunnat tvätta när man vill och hur ofta man vill, och det kommer ju inte att bli så framöver, även fast vi bara kommer dela tvättastuga med 3 andra lägenheter.
Men så öppnade vi dörren tíll det nya förrådet, och man kan nästa säga att vi bor i en 4a, vi blev riktigt imponerad över storleken,eftersom den vi har nu är jättelitet.
Dom har börjat med tapetseringen nu och vi längtar att få se de slutliga resultatet och att det äntligen kan få bli ett hem snart.

söndag 2 januari 2011

The dress

Såhär blev resultatet på nyårsafton!!

lördag 1 januari 2011

Dubbelt firande på årets första dag.

Den första dagen på det nya året ska vi spendera i soffan, titta på jättedåliga filmer som visas på tvn, äta gott och fira att den nya lägenheten officiellt är våran :) Idag firar vi även att det är exakt 5 år sedan sen vi flyttade in i denna lägenhet.
Nu hoppas vi på många år i nya lägenheten!!