fredag 31 december 2010

Happy New Year!

Om 2 timmar ska vi bege oss till H&H. Håret är halvt gjort, mysbyxorna är fortfarande på och jag har ännu inte sminkat mig. Men det hinner jag nog.
Man kan säga att jag inte har haft nån panik alls inför denna dag, klänningen köptes som sagt för ett bra tag sedan och nu äntligen ska jag få använda den.
Hoppas ni får en trevlig kväll och att det nya året börjar bra!!

torsdag 30 december 2010

2010

Har du några nyårslöften?

Ja, det är väl att man ska komma igång med motionerandet igen.

Blev några av dina vänner föräldrar i år?

I Andreas släkt ja, men inte i min. Sen har bekanta fått barn men ingen av de närmaste.

Vilka länder besökte du?

Var enbart inom Sveriges gränser, men mot sommaren åker vi till värmen en vecka.

Vilket datum från 2010 kommer du att minnas bäst?

När våra vänner gifte sig och självklart vår 10 årsdag.

Vilken är din största framgång under 2010?

Det måste nog vara att kroppen svarat så bra på behandlingen. Vet ju att många med denna sjukdom haft det kämpigt, men än så länge har jag fått hålla mig relativt frisk *ta i trä*

Bästa köpet?

Det måste nog vara sakerna till vår nya lägenhet.

Vad spenderade du mest pengar på?

Förutom mat, inredningsprylar & möbler.

Gjorde något dig riktigt glad?

Nyheten om att vi skulle flytta är nog årets höjdpunkt. Sen att se vänner som allra lyckligast på deras stora dag.

Det jobbigaste du har gjort under 2010?

Definitivt packandet. Att man sparat på sig så mycket skit är en gåta.

Favoritprogram på Tvn?

CSI, True Blood, Americas Next Top model. Svenska Hollywoodfruar är ju rätt roande.

Vad gjorde du på din födelsedag?

Firade här hemma i lägenheten.

Favoritlåtar från 2010

Jason Derulos låtar, Katy Perry/ Timbalands låt If we ever meet again, annars kan ni se fliken Youtube för fler alternativ.

Vem firar du in 2011 med?

Förutom Andreas, blir det med Helen & Håkan och Ullis & Christer, vad som är bestämt för tillfället!

tisdag 28 december 2010

back to reality

Efter världens segaste busstur är vi (äntligen) hemma hos oss igen. Efter en vecka med diverse trevligheter är det nu dags att ta tag i flyttandet. Adressändringen är skickad, hyrorna är betalda, och några fler säckar har blivit fyllda.
På vägen upp fick jag veta att området vi bor i (men inte så länge till) hade drabbats av 2 vattenläckor så vissa var utan vatten. Det kändes ju jätteroligt att höra, men som tur var hade det lagats lagomt till vi kom hem.
Ett under att våra blommor klarade sig, men de var något törstiga på vatten. Men så går det när man bara åker iväg sådär.
5 dagar kvar till vi får nyckeln. Tiden svichar ju bara förbi i galen hastighet!

söndag 26 december 2010

Julafton i bilder

Granen hemma hos mamma och pappa. Julklapparna fick vänta tills kvällen efter vi träffat släkten.

Kallaste julafton på länge. Vi besökte gravarna och fick i princip springa till och från bilen eftersom det var så kallt ute.

Morbror och hans fru hade bokat en hembyggdsgård för oss att vistas i. ca 30 personer, släkten med allas respektive med deras familjer.

Himla fint ställe.





Det syns att våran släkt gillar att använda Fjällräven jackorna :p På andra hängaren bakom hängde fler Fjällräven.


Mycket mat på borden.


Kvällens charmörer som är kusiner.


De minsta fick sina julklappar under kvällen och när festligheterna var slut fortsatte vi hemma. Jag fick en locktång, fickpengar till utlandresan vi ska göra till sommaren, presentkort, inredningsgrejjor och lite annat smått och gott.





Hur firade ni?

lördag 25 december 2010

bilder kommer sen....

Är och har varit alldeles för upptagen för att lägga upp alla bilder man tagit de senaste dagarna, men jag återkommer så småningom med bilder på festligheterna!
Firar jul även idag för denna dag är vi hos sambons familj, så nu ska man stoppa i sig lite mer julgodis och se vem som vinner i kvällens avsnitt av Fångarna på Fortet, och sen lär jag stupa i säng eftersom jag gått och gäspat konstant sen jag vaknade.
I´ll be back!!

fredag 24 december 2010

Merry Christmas

God Jul till er alla. Dagen började med julgröt och skinkmacka, och snart ska vi göra oss iordning. Vi firar med våra kusiner denna dag, och sen åker vi hem på kvällen för att fortsätta med bara familjen.
Här fortsätter den hemska kylan. Hela -25 grader men solen skiner så det blir en fin julafton!

Hoppas att eran blir detsamma!

torsdag 23 december 2010

Nytt i bokhyllan




Ja egentligen ska vi inte köpa så mycket böcker då det svämmar över av det hemma hos oss. Men när systerdottern säljer jultidningar får man faktiskt lov att ställa upp. Fast nu får man iaf en trevlig läsning en stund framöver.
Men resterande av bokhyllan ska granskas noga efter flytten!

onsdag 22 december 2010

tisdagsmys

Hälsade som sagt på hos gudsonen och hans storebror igårkväll. Deras mamma hade sagt att jag skulle komma dit med en julklapp till dem så dom var väl ganska glada av att se oss :).

Gudsonen är i den åldern då han gärna vill kramas, och så fort man stiger innanför dörren kommer han springandes och kramar en jättehårt :)

Jag vet inte hur många gånger jag hörde mitt namn sägas, men det var säkert 100 ggr då dom i varje mening sa "Kom Camilla", "Följ mig Camilla", "Rummet Camilla", "Leka Camilla", "bär mig Camilla", "förlåt Camilla" "jag också fota Camilla". Ja ni förstår säkert.

På bilden ville lillebror hjälpa till och lägga julklapparna under granen efter att noga ha granskat dem. Hade barnen fått bestämma hade dom rivit upp paketen på en gång, men dom får vänta tills tomten kommer på fredag.

Dom är uppväxta med att jag ofta har kameran med mig och igår satte dom sig vid sin julgran för att bli fotade. Inget tjafs och inget bråk, men så älskar dom ju att få se sig själv efter varje kort är tagen också.

Dom är bra fina de där ungarna!

tisdag 21 december 2010

stressig tisdag

Idag ska man grejja med mycket. Efter middagen ska vi gå och lämna julklappar till gudsonen och hans storebror, jag ska packa inför hemresan och därefter kommer tjejen som ska flytta in i vår lägenhet.

Hon ska få ta över kontraktet tidigare och då har vi skrivit ut en fullmakt som vi ska slänga på posten. Så vi slipper betala dubbelhyra fullt ut. Båda hyrorna ska vara betald innan den 31/12 så det är ju ett antal kronor vi pratar om.

För att slippa en dubbelhyra måste båda stå på kontraktet men det innebär att min kötid hamnar på noll och de kändes inte helt okej, inte nu när min "kötids poäng" ligger på 5 år, och det lär säkert inte bli den sista flytten (även fast vi ska bo i vår nya lägenhet en lång tid).

Men det löste ju sig till det bästa eftersom den här tjejen gärna ville flytta in så fort som möjligt, och då ska vi låta henne få göra det också :)

måndag 20 december 2010

Jag ser det snöar...

En bild tagen strax innan vi skulle gå och lägga oss igårkväll. Vi hade skottat bara några timmar innan men det syntes ju inte, tur att traktorn kom imorse och tog bort det värsta men snart ser det ut såhär igen eftersom snön fortfarande vräker ner.

lördag 18 december 2010

If You really knew me

Snacka om att man blir blödig när man ser If you really knew me på MTV. Om det inte redan finns så tycker jag att Sverige borde göra sådant i alla skolor i alla åldrar.
Då skulle mobbingen minska drastiskt. Om man bara kände personen bredvid.
If you really knew me you would know that im a nice person and a good friend!!

fredag 17 december 2010

Fredagsmys



Första fredagen utan Idol i tv apparaterna. Enligt tv tablån visas det bara skit. Men vi får göra det bästa av situationen ändå. Kanske en perfekt kväll att fortsätta packandet på. Men å andra sidan känns det sådär att ägna en fredag åt det.
Borde be sambon om massage då jag har ont i ryggslutet. Han har ju faktiskt fått lära sig att massera och det kan man ju inte låta honom slippa undan ;)

torsdag 16 december 2010

En snäll främling

Imorse behövde jag en sak från sambons plånbok, men jag kunde inte hitta den där han sa att den skulle vara. Med en klump i halsen insåg vi att den kunde ligga någonstans mellan hemmet och Konsum, där vi hade handlat igårkväll. Oddsen för att hitta den på marken där det kommit en massa snö är ju ganska liten. Men för en stund sen gick A till Konsum för att förhoppningsvis hitta den.
Det visade sig att en snäll främling hittat den på parkeringen utanför Konsum och kommit in med den.
Så tack snälla främling för den fina gärningen.

onsdag 15 december 2010

Nedräkning

19 dagar kvar tills vi får nyckeln till nya lyan. 24 dagar kvar innan vi flyttar in på riktigt. Det är sjukt vad tiden går snabbt. Det var ju nyss vi fick reda på att vi skulle flytta och då var det 12 veckor kvar.

tisdag 14 december 2010

Kul i snön

pic: google

Nu ska jag trotsa kylan ( ja -20 grader är på gränsen till smärtsam) och gå över till gudsonen och hans bror med en liten sak. Det är ju massor med snö så det är väl ganska lägligt att dom ska få dessa stjärtlappar nu.

måndag 13 december 2010

Nyårs blåsa


Man kan kanske kalla det att jag har "halvt syndat" då jag har köpt mig en klänning till nyår, men till mitt försvar så har jag knappt några fina klänningar och jag har inte köpt ett endaste vardagsplagg sen starten på min Klädutmaning (så där har jag inte syndat)
Jag är iaf väldigt nöjd, både över klänningen och hur länge jag har hållit i plånboken för onödigt slösande!

söndag 12 december 2010

Dagens i-lands problem

I början på december beställde jag Koziol lampan då ägaren till butiken sa att han kunde få in den lagom innan jul (och vår flytt). Dom skulle ringa när den kommit till butiken och idag, av alla dagar, fick jag samtalet jag väntat på. Men jag fick inte höra det jag ville höra.
Nu kan jag kanske få den i början på januari (om jag har tur) då den hade blivit en restvara och imorgon ringer ägaren upp för att berätta mer. Den måste bara ha kommit innan den 8e januari annars är risken stor att jag blir en jobbig kund.

lördag 11 december 2010

Flyttpackning

Dagens planer sket sig, så då fanns inga ursäkter att sitta still. Så nu passar jag på att flyttpacka medans gubben är på jobbet. Han lär få sig en rejäl chock när han stiger innanför dörren, för här råder det K-A-O-S!
Spotify är på på högsta volym så man kommer in i städ-andan.
Bara 23 dagar kvar tills vi ska hämta nyckeln!
Ps. Remind me to not get any more stuff. Ds

fredag 10 december 2010

Idol nästa?


Girl can't sing the right notes

Reklam nu för Idol finalen och vad passar bättre då än att kika runt på vad internet har att erbjuda, hehe :p Bara ett fåtal personer i världen kan nog göra den här låten rättvis, och tyvärr är inte den här tjejen en av dom.

torsdag 9 december 2010

Its been a while...

Det var minsann ett tag sen det här kortet togs, men minns att jag och två andra i laget hittade blommor vid fotoplatsen som vi alla satte i håret.
Min systerdotters kommentar när hon fick se bilden:
"Va, hade ni långärmat hahaha"
Ehhh ja bland annat haha...

tisdag 7 december 2010

måndagsmys

Gårdagskvällen spenderades med H&H.
Det bjöds på knäck, lussebullar, fudge,pepparkakor och en massa annat. Mycket bra gjort av värdinnan! Gott var det också.

tvbrasa

Härligt att få vara bland julpyssel när man själv bor i ett kaos.

Spelade kort (som vanligt) och hur det gick ska vara osagt ;) Men oavsett det var det en jättetrevlig kväll, som vi förhoppningsvis gör om snart igen!

måndag 6 december 2010

IKEA

Det kommer att bli mycket jobb att montera ihop allt detta.
2 byråer
2 sängbyråer
1 bokhylla
1 dvd hylla
1 badrumshylla
och en massa annat som inte syns på bild. Man blir nästan svimfärdig över bara tanken, men det blir säkert bra. Eller hur?!

söndag 5 december 2010

helgen

På fredagen tog jag bussen hem till föräldrarna. Eftersom vi skulle på IKEA dagen efter. Denna hoppbacke har haft många landslag som tränat här.

På ett lagomt avstånd från nya busstationen ligger Himlen Runt Hörnet. Ägarinnan har berättat för mig att det är många som åker hit från andra städer enkomt för just denna butik. Can´t say i blame them :)

Ljushuset som skymtar i skyltfönstret inhandlades vid förra besöket för två veckor sen.
Sen dess har dom sålt slut på alla utom denna.

När vi kom hem från IKEA åkte vi hem till mamma och pappas vänner. Som har en av de finaste lägenheterna i stan.




Middag intogs på en nyöppnad Thairestaurang.






En vacker dag flytttar man nog tillbaka :) Men nu är man tillbaka i lägenheten och stället är fylld med massor med IKEA prylar. Och mitt i all röra ska vi försöka få ihop ett system så att packningen blir relativt smärtfri!

lördag 4 december 2010

IKEA

Nyss hemkommen från en tripp till IKEA. Mamma och pappa följde med och vi tog pappas buss. Det behövdes då det inhandlades en bokhylla, två byråer, två sängbyrålådor, ett dvd ställ och en hylla till badrummet.

När vi hämtat och betalat det stora lastade vi in det i bussen för att gå in i möbelvaruhuset en gång till. Då handlades det lampor, fårskinnsfäll, en tavelram, en bild, ljus och mycket annat.


Hann med att gå en sväng på Iittala Outlet och köpte där 4 ljuslyktor i klar glas.En effektiv och mycket givande dag, och plånboken, den är lite tunnare!

fredag 3 december 2010

Paranoid?

Häromdagen var vi ju på teater, då gubbens kusin uppträdde. Efteråt gick vi och snackade med honom och han fick en kram när vi skulle gå. Nu har jag fått veta att han haft magsjuka och man blir ju inte lite nervös.
Av alla dagar på hela året får jag INTE bli sjuk ikväll/imorgon för då ska vi på IKEA. Men man kände sig nästan lite sjuk av bara tanken att man kan bli smittad. Immunförsvaret ligger ju på botten så man skulle ju inte bli förvånad.
Men snälla snälla, hoppas att jag klarar mig åtminstonde till efter imorgon.
Syrran var snäll och fixade utväxten på mig ikväll och snart börjar Idol, fredagsmyset kan börja!

torsdag 2 december 2010

spegel

Vår guldiga spegel skulle äntligen få sig en omgång. Den är ju inte ful som den är, men vi ville ha något nytt, och en burk vit färg är ju lite billigare än att köpa en ny spegel.

Det var spännande att få se spegeln få sin nya färg.

Och det blev ju inte helt fel. Undrar vad man kan hitta på härnäst?

onsdag 1 december 2010

Kanske Romeo & Julia

Nyss hemkommen från stan. Vi var på lunchföreställningen Kanske Romeo & Julia av och med Jens, som är Andreas kusin, som bjöd på en timmes skratt .
Hade ont i kinderna ett bra tag efter att det var slut.
Här hittar ni hans blogg.