torsdag 30 september 2010

målaroutfit


Har precis kommit innanför dörren, efter att ha gått en promenad i det fina vädret. Men nu är det gamla mys byxor och Andreas slitna tshirt som gäller när det ska målas. Ska alldeles strax gå iväg och måla andra varvet.

Mysbyxorna är väl använda, speciellt under perioden då ledvärken var som värst. Då kunde jag inte ens ta på mig sockarna själv och heller inte knäppa ett par byxor.

Under senaste skovet var jag utomhus endast en gång på 6 veckor, oh då för att åka på akuten, och att jag nu kan ta en långpromenad och måla ett bord är något man inte ska ta för givet.
Att bara kliva upp ur sängen är ju en självklarhet för de flesta, men när man inte ens kan göra det blir man tacksam när de första få framstegen sker.

När man är sjuk känner man sig ynklig och känslan man får när man lyckades gå till toaletten utan att behöva använda kryckor är storslagen.
Så att jag nu kan måla ett bord är egentligen en ganska stor grejj!!

onsdag 29 september 2010

Black Jesus

Jay Smith ska bara gå vidare i Idol 2010!!

billionaire

tisdag 28 september 2010

Behandling nr 7

Idag var det dags att träffa läkaren igen, och tydligen var det behandling efter det. Det hade jag ingen aning om då det på pappret stod att man skulle ta blodprov en vecka innan läkarbesöket, och vid behandling ska det helst bara ske när det är 4 dagar kvar tills behandlingsdag.
Men men, nu är det gjort och det gick bra. Men sköterskan tryckte på rätt bra så blodet började spruta och armen blev helt röd. Tur att man låg ner så att man inte svimmade ;)
När det var klart åkte vi för att kika på en lägenhet. På pappret såg det bra ut, men när vi väl kom dit kändes det inte bra. Köket var jättelitet och man kunde inte möblera lägenheten med de möbler vi har, så vi tackar nej och vi får fortsätta letandet helt enkelt.
Blir det 5e gången gillt nu då, för oss??

söndag 26 september 2010

Oväntat besök

Dagens loppisfynd

Gårdagens loppis fynd


Idag har vi haft besök utav Andreas föräldrar. Vi visste inte om det, och dom trodde i sin tur att vi var införstådda med det, men det var bara att hoppa i duschen, äta frukost och skippa städningen som vi skulle ta hand om. Loppisen fortsatte idag, och As mamma ville gärna dit (inte mig emot :)) och då slog vi till med bordet som jag tittade på igår. Fick ge 100 kr för det (som dom betalade och gav mig i försenad födelsedagspresent).
Igår hittade jag dock lådan som jag letat efter men inte kunnat hitta. Vet ännu inte vad jag ska ha i och på den, men det är ett annat problem, för nu har jag äntligen ett.
Ska boka snickeriet igen och måla bordet vitt.
Vi visste ju att vi skulle få användning av den färg som blev över :)! Skålarna på bordet kostade några enstaka kronor, men har ännu inte bestämt mig om jag ska behålla dem själva eller ge bort dem ;)! Får fundera på den saken en stund!!

lördag 25 september 2010

loppis

Idag blir det en heldag med H&H (nu har vi träffats mycket hehe). Jag och H ska på loppis, och grabbarna åker hem til H&H för lite fotboll. Förhoppningsvis är det lite bättre den här gången än vad det var vid förra då vi endast köpte kaffe och kaka (minus kaffet till mig).
Kontanter finns i plånboken och en plastpåse är nerpackad utifall att. Men nu är det dags för frukost innan dom kommer och hämtar upp oss!

fredag 24 september 2010

light up the night

Det bästa med att det blivit så mörkt och kallt är alla de ljus man kan ha tända. Har massvis med blockljus,stearinljus och värmeljus. Vet inte exakt hur många men det känns som om att det aldrig tar slut hur många ljus man än tänder :)!

torsdag 23 september 2010

besök

Igår var vi bortbjudna till H&H, glodde på Idol och bara umgicks. Idag är det tänkt att jag ska kika på Ts nya lägenhet, men hur det blir vet man aldrig med den virrpannan ;)
Inflyttningsfesten är inställd på lördag pga sjukdom så vi ser fram emot loppisen istället. Det ska man inte missa för allt i världen.
Vädret de senaste dagarna har varit helknasiga. Sol ena dagen för att regnet ska störta ner dagen efter, igår var det återigen kanonfint men nu är det skit.
I övrigt har denna vecka varit rätt tråkig och ointressant, så höjdpunkten är väl att Glee börjat sändas igen i USA. Det är ju en perfekt (skit-) dag att se sånt på.

måndag 20 september 2010

Inget internet

Åkte hem till föräldrarna ett par dagar. Vaknar vid 05 tiden av att regnet öser ner och att det åskar, så på morgonen fick man veta att intenet inte fungerade och har då inte haft tillgång till internet under tiden hemma. Men som tur är har man haft fullt upp ändå.

Höjdpunkten var nog IKEA resan, med ett besök på Ittala outleten, där det blev lite inköp av den fina Swedish Grace serien och nya lyktor från Ittala Kiwi.
H
ade gjort en lista på vad som skulle inhandlas men självklart blev det lite mer än så. Jag skyller på att man inte är på IKEA så ofta så därför gör det inget att man köper så mycket hehe!
Nu ska jag Facebooka, städa, tvätta och krama Andreas.
På återseende!

onsdag 15 september 2010

Nu är det färdigmålat...

För lite drygt 6 veckor sen målades komoden om.

Och då det fanns färg över fick den billiga IKEA pallen också bli vit.

Köksmöblerna och detta lilla bord målades med oljebaserad snickerifärg så nu är fläkten på för fulla muggar då det luktar ganska starkt. Det lilla bordet används som ett nattduksbord och var tidigare ljusgrå men då det även fanns en massa färg kvar så fick det också målas om.
Nu finns det inget mer att måla om för denna gång och det är nog sambon ganska glad över :p!! Fast å andra sidan kommer det vara en loppis om två helger, så man ska väl aldrig säga aldrig hehe!!

måndag 13 september 2010

Resultatet


Sådär ja, nu kan man äntligen visa det färdiga resultatet. Många timmar i snickeriet men det var det värt.Vågar dock inte använda det ännu och ska låta det få torka lite mer över natten för säkerhets skull.

söndag 12 september 2010

purple



Såhär såg jag ut, födelsedagen och bröllopet till ära.Klänningen är bara använd en gång tidigare så jag tyckte att den kunde få användas igen.

lördag 11 september 2010

random pics






Lite bilder från besöket i storstan. När vigseln var klar i stadshuset åkte vi båt till feststället som låg 1½ timme bort. Jättekul för oss norrlänningar att få se stan på det viset. Vi var bara 3 personer som kom från norr så man blev väl lite av en snackis där vid bordet. Dom tyckte nog det var lite skojjigt att få lyssna på en annan dialekt :p!!
Har massa andra bilder men dem får jag visa en annan dag!

torsdag 9 september 2010

Lägesrapport.

Fyra stolar och ett bord.Tre varv målning av allt blir femton strykningar. Imorgon fixar vi de sista två(!) vi har alltså målat 13 varv!!
Men idag kom jag på den briljanta idén att jag ville måla om sängbordet också, så imorgon ska det slipas lite mera och målas några fler varv. Andreas jobbar hela helgen, så nu har jag ett projekt och blir inte sysslolös. Vi har ju ändå en massa färg över så det är lika bra att vi fortsätter. Andreas var väl inte sååå road över idén. Men då jag la fram det att det var jag som skulle fixa det gick det genast bra ;)!

onsdag 8 september 2010

före..


Nu har vi hunnit en bit på vägen.På fredag är vi klar och sen får dom stå och torka över helgen innan vi bär hem möblerna. Det kommer bli grymt bra. Så byebye till denna tråkiga träslag.

Jag måste vara grymt otränad som har fått träningsvärk av allt målande, men det är knappast ergonomiska ställningar man har när man målar. Om ett par dagar får ni se det färdiga resultatet och jag längtar redan.

tisdag 7 september 2010

vitt vitt vitt





Nu har vi äntligen kommit igång med målandet av köksmöblerna. Snickeriet på gården bredvid är lånad så nu har vi nånstans att hålla till. köksbordet och två stolar har grundmålats och resten tar vi imorgon. Eftersom allt har slipats så orkade vi inte med allt idag. Som tur är så får vi låna snickeriet så länge vi behöver så man behöver inte stressa heller.
Det är jäkligt drygt, men när allt är klart kommer det definitivt vara värt allt slit.

måndag 6 september 2010

kalas del 2



Här är presenterna som inte kom med igår!!

söndag 5 september 2010

kalas

cupcakes,chokladbollar, chokladkaka och mjuk äppelkaka.

Matchande Iitala set. Ljuslyktorna fick jag av mamma & pappa


Scarfen och tröjjan fick jag av fina H när dom var här i torsdags. Men idag fick jag egendesignat halsband av systerdottern, påslakan set,ljuslyktor,och presentkort från Himlen Runt hörnet
.
När vi var i Sthlm fick jag en parfym,mascara, två små skålar och en bok där man kan ha bilder i av min syster, men dessvärre kom dom inte med på bild.Får visa dem en annan dag helt enkelt :)

onsdag 1 september 2010

clouds beneath me...








För en flygplansentusiast som jag var flygturen på hemvägen var lite trevligare då det var soligt och inte lika mycket moln, som gjorde att man kunde se ner på kustlinjen. Silja Line färjan nedanför såg ut som en liten myra. Flygplan är en skräckblandad förtjusning för mig, samtidigt som jag tycker att det är riktigt coolt kan man nästan börja bita på naglarna när det blir lite skakigt.
Men de få gånger man flyger är det ändå rätt roligt :)