lördag 31 juli 2010

fotbollscup


Lilla L spelar fotbollscup och vi är så stolta. 4 matcher spelade, 4 vinster, många mål och noll insläppta. Imorgonbitti väntar semifinal, och oavsett hur det går har dom gjort det jättebra.

Idag har vi hunnit med att gå en sväng på stan, sett fotboll, handlat, ätit och nu är det Family guy marathon. Ganska slapp dag, men det får ju vara så iblland!!

fredag 30 juli 2010

torsdag 29 juli 2010

Mot huvudstaden

bild: google
Nu är flygstolarna bokade och betalda. 6 dagar i slutet på augusti ska vi turista i storstan. Kommer bli riktigt trevligt. Jag ska tvinga med mig sambon ut på timlånga stadsvandringar (med många pauser för att vila fötterna annars kommer tom jag att klaga).
Bara han får ta med sig en bok under armen så kan jag nog få med mig honom lite varstans jag vill :).

onsdag 28 juli 2010

celebert besök i stugan del 2


Längtar med spänning på det färdiga resultatet. Tjejerna som kom på besök var hur mysiga som helst.

Inget onödigt fick stå framme.

Fina blommor som stilleben


Trappen är nymålad och fin.
De 5 timmarna som gästerna var hos oss gick i raketfart. Pratade om allt mellan himmel och jord och man gled lätt ifrån det ämnet som dom var där för. Fick även lite tips om fotografering av fotografen, och det tackar man hjärtligt för. Att bara få se hur hon jobbade var guld värt!

celebert besök i stugan 1

De senaste dagarna har vi jobbat som tusan i stugan för att få det färdigt inför gårdagens händelse. Mamma och syrran gjorde ett kanonfint jobb med stylingen.

En äkta dagstidning från 1932, aldrig läst.

Stilleben för fotografering. Gamla fotoalbum från 1910 på gamla släktingar.


Mumsigt fika som främst var till fotograferingen men som åts upp så fort det var klart :) Blev riktigt nöjd med Cupcakes´en som jag bakade enligt Leilas Bakbok.

söndag 25 juli 2010

möhippa


Igår var vi 7 tjejer som skulle vara med på vår vän Ullis möhippa. Lekar,frågesport och lunch i parken för att sen åka iväg och drejja. Det var första gången för oss alla.

Det blev 8 helt olika te och kaffekoppar som bruden ska få på bröllopet. Öronen och glasyren ska föreståndaren fixa till oss. Min gåva är den 4e från vänster.

När drejjandet var klart åkte vi vidare för lite ost,kex och massa snack. Bruden fick även svara på frågor som brudgummen svarat på en vecka tidigare. Middag på restaurang senare på kvällen.

Sen gick vi på Olle´s där man fick se "Daniel" från Skilda Världar DJ:a.
En supertrevlig dag och kväll med supertrevliga tjejer. Nu ser vi fram emot det ståndande bröllopet som sker i mitten på augusti. Då får vi se de färdiga kopparna :)

fredag 23 juli 2010

Jag ska måla hela världen, lilla mamma.

Igår åkte familjen till stugan för en övernattning. Gick över till vår kusin en sväng och hennes minsting är en riktig charmknippe. "Det är dott men lite durt" sa hon om de halvmogna rödvinbären.
Imorse var det lite jobb i stugan som gällde. Målade lite möbler vita och man fick ju inte göra något annat än att försöka ta bort alla vita fläckar man fick av färgen.
Efter några timmars slit åkte vi tillbaka (inte lång väg hem till föräldrarna som tur är), har ätit en kebab och börjat packa inför morgondagens roligheter.
Men vad det är återkommer jag om nästa gång jag loggar in på bloggen. Tills dess, hoppas ni njuter av vädret!!

torsdag 22 juli 2010

husmorstips

Det lönar sig att läsa mammas damtidningar. Visste ni att när man blivit blålila på händerna när man plockat blåbär ska man ta lite bakpulver och liiiite vatten och gnugga på de områden som man är lila på. Försvinner på en gång. Funkar kanon!

tisdag 20 juli 2010

Grattis!!

Familjen skålar för hennes dag...

Efter middagen bjöds det på kakor och tårta....

Och kvällen avslutas med Nummer kubb. Födelsedagsbarnet vann ena gången. Mycket viktigt att tillägga ;)

måndag 19 juli 2010

Lite färg gör susen

Nu har syrran fixat mitt hår. Blev åt det mera naturliga hållet and i like it alot. Efter fotot hade tagits hjälpte hon mig med att färga ögonbrynen också så nu ser man ut som en helt annan människa. Men det är inte helt fel det heller.

söndag 18 juli 2010

Lonely but busy...

Tvättar, städar,packar,diskar,solar,Facebookar, ja man hinner med mycket när man är ensam.

lördag 17 juli 2010

fredagsmys? Knappast...

Gubben har åkt hem för att gå på svensexa så jag är gräsänka hela helgen. Hade egentligen tänkt att inte göra något särskillt igår, men de planerna ändrades då grannfrun bjöd med mig ut. Man var uppe "way past my bedtime" om man säger så ;).
Dessvärre hade jag ingen kamera och de bilder som togs finns på de andras mobiltelefoner. Så kanske kan man få dem vid ett senare tillfälle.
Efter att ha sovit alldeles för lite vaknade jag av att solen sken så man har suttit ute mest hela dagen. Måste passa på då morgondagen inte kommer bjuda på samma fina väder.
Ikväll är det "Handen som gungar vaggan", undrar om man vågar sig på att se den alldeles själv??

fredag 16 juli 2010

Undercover Boss

Nu har vi hittat ytterligare ett program som vi kan se tillsammans, nämligen Undercover Boss. Där cheferna får se sitt företag från andra synvinklar, och självklart vet ingen vem dom är förräm dom avslöjar sig. Riktigt intressant faktiskt. Programmet sänds på SVT 1.
Vill ni veta mer kan ni klicka HÄR

torsdag 15 juli 2010

en dag vid rymdlekparken

Vi fick låna gudsonen och hans storebror för lite lek nere vid ängarna.

Storebror vågar. Crazy kid. Lillebror fick snällt stå på marken och titta på.

Vätskepaus emellanåt.


Och på slutet passade vi på att leka lite med bollarna. Efter 2 timmar blev vi lite less på solen och begav oss tillbaka. Men vi lovade att vi snart skulle tillbaka dit bara vi fyra. Det var ju inte direkt jobbigt med dessa söta pojkar :)

onsdag 14 juli 2010

mer bilder...









När vi kom fram blev vi mötta av Ullis, väl hemma hade hon gjort iordning kycklingsallad som vi åt ute på gräsmattan. En sväng på stan hann vi också med men köpte inget. Förvånad hur duktigt man höll i pengarna ;)
Sista dagen åkte vi på stranden men då fick kameran vara hemma. Men ni kan tro vad glad jag blev när jag såg att det var kaninhoppning alldeles intill.
Resan hem var inte direkt en drömresa men helgen gick nästan lite för snabbt. Har en del bilder till att visa men det lägger jag ut en annan dag.
Är så trött nu, har spenderat hela dagen ute så nu har man lite huvudvärk trots att man drack massvis med vatten. Tur att grannen hade poolen framm, för man svalkade sig typ 7 ggr


Men det är dumt att klaga, för det får gärna vara lika varmt imorgon och morgonen efter det...

tisdag 13 juli 2010

Inte den här gången heller....

Sökte på en lägenhet för några dagar sen. Vi sökte med Andreas sida, då han har 6 år och 3 månader på sin användare. Vi kom på plats nr 8, sen kom helgen och resan, så vi ringde till hon som skulle visa lägenheten och igår fick vi komma och titta på den. Då var vi på plats nr 6 och ingen annan hade varit där och tiden skulle gå ut idag. Imorse hade vi hamnat på plats nr 4 men där slutade det. Det hade alltså varit någon som tackat ja utan att ha sett lägenheten så nu får vi leta vidare.
Annars har vi ätit hembakad pizza med grannen och så fort solen kom fram fick bikinin åka på. Rena utlandsvärmen men jag klagar inte, för jag har ju vattensprutan som svalkar gott.

måndag 12 juli 2010

resan

Solen kom fram när vi satte oss i bussen, inte det ultimata resvädret...

Vi passerade Skellefteå. Hit åker man ju inte så ofta precis...

och Piteå.

Efter lite mer än 4 timmar var vi äntligen framme.

Sist man var i Luleå var för en herrarns massa år sedan...

Hoppade av vid Universitet där vi blev mötta. Ditresan gick ganska smidigt och det är väl mer än vad man kan säga om hemresan. Bussen var försenad, och när vi hoppade på hamnade vi vid en tjej som luktade gammal svett. Och odörer är väl ingen hit när man inte kan ta sig ifrån det. Sen fick vi vänta i över 30 minuter på att våran skjuts kom, och medans vi väntade höll vi på att bli inlåsta men som en skänk från ovan kom Securitas och fixade ut oss.
Kom hem efter kl 24 och hoppade i säng direkt. Idag har vi fått njuta av ytterligare en fin dag så man har knappt varit inomhus, men det är väl som det ska vara en fin sommardag.

fredag 9 juli 2010

Traveling



Snart ska man sätta sig i en buss i 4 timmar, jag och H. Vi ska hälsa på U och spendera helgen uppe hos henne. Må vädergudarna vara med bara. Ska bli riktigt skönt att få lite miljöombyte,för det är inte så ofta man åker dit vi ska.
Så nu försvinner jag i ett par dagar.
Adios!

onsdag 7 juli 2010

4 generationer av ringar

Mammas morfars ring.
Är det jag som har smala fingrar eller var det han som hade tjocka ;)??


På bilden finns mammas förlovning- och vigselring. Min förlovningsring. Min mammas morfars ring och mormors och mammas mormors ringar. Provade dem alla när jag nu var hemma på besök, och jag kan ju säga att jag inte ärvt mina fingrar efter mammas sida. Trots att fingrarna svällt av medicinen kan jag fortfarande inte ha den minsta ringen här på bilden (som inte är min). Hoppas att min/mina ring-ar kan få nytta en dag då man själv inte längre finns.

tisdag 6 juli 2010

Last day




I eftermiddags åkte vi hem, men först hann vi med ett besök till stugan som jag ville visa grannfrun, och som hon älskade det. Då det var så varmt gick vi ner till vattnet och njöt av det fina vädret. Vi gjorde ganska mycket på dessa två dagar men roligt hade vi.

Nu ska man bara gå igenom alla 510 bilder man tagit sen fredagkväll, lär ju ha fullt upp nån timme framöver.

måndag 5 juli 2010

Finbesök







Har finaste grannfrun på besök hemma hos mina föräldrar. Hämtade upp henne på busstationen, shoppade lite, satt i hamnen och åt glass. Gick en sväng på loppis. Sen åkte vi hem för att sitta ute i det fina vädret.
God mat och en promenad på det med flera bilder. Grannfrun fick leka modell, så det blev många vackra bilder.
Imorgon blir det ett späckat schema så vi hinner så mycket som möjligt innan vi beger oss hemåt till oss. Nu är det dags att vara lite social med frun innan vi stänger våra blå (och gröna)

söndag 4 juli 2010

Gårdagen 2


I helgen var det hamnfest och vi hade lovat Lilla L att vi skulle gå tillsammans dit under dagen.
Själv är jag ingen karusellmänniska. Ju äldre man blir desto fegare är man, så jag och mamma tittade på när A och L åkte virvelvinden och Superfly. Virvelvinden kan jag väl sträcka mig till men där går gränsen.



Vi hade iaf tur med vädret och jag fick mig en munk så jag var lika nöjd som Lilla L blev av besöket. Vi åkte dit senare på kvällen också. Så idag får man sota för det då man varit tröttare än tröttast.
Vaknade kl 05.30 av att det var stekhett i rummet. Kunde inte somna om förrän 2 timmar senare och fick då bara 6 timmars sömn. Så ikväll blir det en tidig kväll. Fönstret har stått öppen hela dagen men det känns inte. Men så är det 29 grader inomhus trots att det är molnigt ute.