söndag 28 februari 2010

inte vidare nöjd...

Såhär ska inte fotona bli av en nyreparerad kamera, håller ni inte med? Imorgon skickar vi tillbaka den och hoppas att det löser sig. Annars måste vi kräva att få en helt ny kamera. Det jobbigaste med det här är att vi inte kommer kunna fota när vi åker ner när As syster med barn kommer upp.Taskig tajming!

Maria Maria

Idag har man visst namnsdag. Inte för att man ska fira eller så, men man försöker iaf komma ihåg det. Nästa gång jag har namnsdag är om en vecka. Nu ska jag fortsätta den glamourösa dagen med tvätt och plocka bort efter gårdagens fest. What a lovely day!

lördag 27 februari 2010

to good to be true?

"Utbyte av bländarmekanism, justering och kontroll"
Det är vad dom har gjort med vår kamera. Idag fick vi hämta den.Men säg den lycka som varar?! Det första jag gjorde när jag kom hem var att testfota och självklart blev bilderna lika dålig som innan lagningen. Vi ska testa att fota litegrann, och fortsätter det måste vi åka in och lämna in den IGEN på måndag :(
why why why?
Ikväll får vi iaf besök, men av hur många vet vi inte ännu, men det blir ett par styckna iaf.
Men nu är det dags för käk innan man ska fräscha till sig!
Adios!

fredag 26 februari 2010

kalas

Har ganska nyligen kommit hem från kalas. Grannpojken fyllde 4 och nu är han stora pojken. Hur många ungar vet att gogoplex är det största talet? Han vet det iaf, för det har han fått lära sig på dagis!
Imorgon får vi hämta kameran och det är ju jättebra men samtidigt börjar man undra varför det gick så snabbt, det har ju bara gått två veckor och till oss sa dom att det skulle dröjja en månad. Så nu börjar man fundera på om det var något fel. Är det inte så får vi betala en saftig summa och det är inget som vi vill göra precis.
Kläderna som jag hämtade ut idag är allihopa keepers. Nu längtar jag till sommaren så att dom kommer till användning. Jag vill ha sol,sol sol och ännu mer sol!

torsdag 25 februari 2010

rubrik saknas...

Äntligen pep det till i min mobil. Imorgon ska jag hämta ut HM paketet så nu får jag hålla tummarna att kläderna är så fina som jag tror att dom är.
Bok rean började idag och jisses vad man fick trängas. Kom hem med några böcker iaf. Andreas såg ishockeymatchen imorse så han orkade inte följa med. En bokälskare som inte orkar följa med och köpa böcker ;)! Han blev så besviken över matchen att han hotar med att bojkotta resten av OS. Själv var jag ganska säker på att det inte skulle gå bra så jag blev inte lika besviken.
Idag var det bara -11 grader och strålande sol, så idag kunde man tom gå med öppen jacka. Snacka om härligt.
Äsch, nog med struntprat!
C´ya!

onsdag 24 februari 2010

Onsdag

Nu har även jag drabbats av snöovädret. H&M paketet som skulle ha kommit för någon dag sen är försenad pga transportförseningar och dom vet inte när den ska dyka upp. Snacka om I-landsproblem men jag längtar att få prova och se om det är som jag förväntat mig.
Dagens positiva: räkningarna var inte så många som vi trodde att det skulle vara
Dagens negativa: -20 idag igen.
Dagens mat: parisare
Dagens humör: bra, i guess.
Dagens program: Det Okända. Och OS såklart!
Dagens saknad: Min kära kamera som varit borta i 12 långa dagar.
Dagens väder: Solen sken och himlen var blå, men shit vad kallt det är.

tisdag 23 februari 2010

btw....

Det har varit minusgrader i 73 dagar i rad här i länet. När ska det vända?

My favorite color

måndag 22 februari 2010

diamonds are a girls best friend

Kortisonet har ju gjort att hela kroppen svällt och likaså med fingrarna. Inför PET scan undersökningen jag gjorde förra året var jag tvungen att ta av mig ringen och efter mycket möda(och mycket Yes diskmedel) åkte ringen av, men sen den dagen har jag fortfarande inte kunnat fått på mig den.
Så nu är man i valet och kvalet. Vi har pratat om att jag ska få en ny ring (inte mig emot egentligen), men samtidigt vill man avvakta och se om fingarna blir normala när man väl slutar med kortisonet(men det kan ju dröjja evigheters evighet innan det händer).
Har kikat runt efter ringar och nu tror jag mig veta vad jag vill ha för sorts ring. De här ovan kan man ju iofs fortsätta drömma om, men nästa ring får iaf ha en liten sten på sig. Gubben, visst skulle det vara fint ;-)?

söndag 21 februari 2010

Nikon D90

Nästa kamera som vi kommer att köpa blir nog denna skönhet. En aningens mer avancerad än vad vi har nu. Det som lockar iaf mig, är att den även går att filma med. Sitter och plöjer igenom en blogg som handlar enbart om just denna modell och det tar sin tid, men jag har ju inte direkt bråttomt.
Nyfiken? då kan ni hitta bloggen här

lördag 20 februari 2010

fly me...to the moon

Jag var påväg att skriva ett inlägg när det ringde på dörren. Det var grannfrun och hon räddade min ensamma kväll. Efter en stund kom hennes väninna hit och då började partyt. På med Singstar och vi har sjungit oss hesa.
Måste dock tillägga att jag vann varenda låt och jag tror nästan dom blev lite trötta på det ;-)
Melodifestivalen nu och det imponerar inte för 5 öre. Var det inte tänkt att vi skulle höja kvaliten på tävlingen för att ha nån chans i övriga europa? Verkar inte fungera iaf.
Antar att det är fler än jag som är redigt less på denna kyla. Det fina vädret bedrog när man såg att tempen låg på -20. Men ut gick jag ändå. Längtar grymt efter en härlig sandstrand, klarblått vatten,gröna palmer och svalkande drycker. Kan man inte snabbspola till den dag det blir verklighet?

fredag 19 februari 2010

orange flowers




Förutom rosa rosor, ranunkler och prärieklockor är vita liljor min favoritblomma. Den sistnämnda fick jag i helgen och dom är lika fina idag som då jag fick dem. Dessvärre har jag ju ingen kamera som kan göra dem rättvisa, men ni förstår nog. Det är väldigt vackert att lägga blicken på iaf.

Igår fick vi en invite för Voddler och det tackar vi för. Kommer ha mycket ensamtid i helgen så då får jag passa på och använda mig av det.

Vilken är er favoritblomma?

torsdag 18 februari 2010

behandling nr 3

Man var inte direkt taggad när man såg att det var -20 imorse och man visste att man tvunget skulle ut i kylan. För idag var det behandlingsdags. Sköterskan lyckade träffa rätt på första försöket så denna gång gick det riktigt snabbt att få iordning allt.
En stund inpå droppet blev både Andreas och jag så trötta att vi båda somnade. Själv fick jag sova i en timme och vaknade av att droppställningen pep till. Idag var vi bara 3 på rummet som skulle få behandling så det var rätt lugnt.
När jag vaknade hade kvinnan bredvid mig precis fått sitt dropp och nyfiken som jag var frågade jag henne vad hon fick för dropp eftersom hon var tvungen att dricka massvis med vatten. Hon skulle få cellgifter och behandlades för Sklerodormi, en ovanlig sjukdom det också men inte lika ovanlig som min. Den timmen som återstod för mig gick i rasande takt för vi hade mycket att prata om.
Under dessa 3 behandlingar har det varit olika folk alla gånger, lite tråkigt när man börjar lära känna folk, men det beror ju på att vi alla har olika behandlingsscheman. Nästa gång jag ska dit igen blir inte förrän v 15 på Andreas födelsedag.
Nu ska jag bara vila (ännu mera) och ta det lugnt för det tär ju på kroppen att få sånt här rävgift in i systemet. Men solen skiner och det är man ju glad för!

onsdag 17 februari 2010

Polyvore

Kolla in den här sidan ---> Polyvore om ni vill göra egna kollage till er blogg. Själv har jag redan gjort flera stycken :)

tisdag 16 februari 2010

sneakpeak

Ursäkta de dåliga bilderna, men ni ser väl vad det är ändå.
Här får ni tjuvtitta på några sidor från fotoboken.
Bilden nedan är en massa bilder på oss tagna lite varstans.

bilden här till höger är fotad i trädgården hos svärmor o svärfar, extra kul att en fluga ville vara med på bilden. de andra två är tagna hos mamma och pappa

En väldigt fin sensommarkväll gick vi en promenad i närheten av stugan


bilderna till höger är tagna i trädgården hemma hos mamma och pappa, och den högra bilden är tagen i stugan, den är även en canvas här hemma.

måndag 15 februari 2010

blodprov

Man kan hitta coola snöskulpturer inne i stan...
Idag är en bra dag.
Blodprovstagning på morgonen stod på schemat och för en gångs skull lyckades dom sticka rätt på första försöket. Och sen har det varit blå himmel utan några moln i 4 dagar nu. Så inget har kunnat dra ner mitt goda humör idag.
I love those days!

söndag 14 februari 2010

helgen

Såhär blir fotona med systemkameran, så visst borde det vara något fel på den? Letade fram den gamla kamerans laddare och överföringsladd,så nu får man använda sig av Olympus en månad framöver.

igår sken solen och himmelen var blå, så jag tog med mig gubben ut på en promenad.

Utomhus tar den helt okej bilder, men inomhus suger den och jag saknar verkligen min Nikon. Jag får helt enkelt hoppas på fint väder så man kan fota utomhus under tiden vi väntar på att kameran ska bli lagad.


Nu har Andreas föräldrar varit här och vi har fått en ny tv och vi är mycket nöjda. Det är ingen därute som vill köpa en tjocktv för en liten summa ;-)?? Vi har en iaf hehe....

lördag 13 februari 2010

We are the world

Vadå mäktigt. Nackhåret reste sig för det var så bra. Nu är det 25 års jubileum för den hår låten och kändisarna försöker samla in pengar till Haitits offer.Mäktigt!

fredag 12 februari 2010

the september issue

När katten är borta dansar råttorna på bordet. Nåja, gubben jobbar med fotbollslaget ikväll vilket innebär att jag har hela kvällen för mig själv. Då passar jag på att se de filmer jag vill se. Ikväll blir det The September Issue

Följde med och hämtade gudsonen o storebror på dagis idag, och sötnöten den mindre blev helt lyrisk av att se att jag var där. Att se ett barn le det största leendet och springa rätt in i famnen får en att le lika stort.
Jag visade fotoboken för dom. Storebror blev imponerad, men han är ju van att jag alltid har med mig kameran, men när han bläddrat klart i boken frågade han:
"Men varför är det inga bilder på mig?" hahaha, vad svarar man till det? Jag sa iaf att det inte var en sån bok och att det bara var bilder på naturen och på mig och Andreas. Men i hans värld så är det ju självklart att det ska vara en bild på honom också, så fy mig ;)!

torsdag 11 februari 2010

Ledsen i ögat

Idag beslutade vi att lämna in kameran för lagning. Den senaste tiden har den inte varit som den brukar. Bilderna blir kritvita (överexponerar bilden till oigenkänlighet). Tog lite testbilder igår och vartannat foto blev så dåligt att vi nu blev tvugna att lämna in den, så håll tummarna att dom kan hitta ett fel som går att åtgärda.
Nu får vi dock vänta drygt en månad innan vi får tillbaka den och det blir jag lite ledsen i ögat för, men huvudsaken det går att fixa så att jag kan börja fotografera lagom till vårkanten.
Förutom att dagen började dåligt (i sinnesstämningen) så såg jag att traktorn ännu en gång struntat att skotta vid oss, så imorgon är det vi som ringer för 6:e gången denna vinter för att klaga.
Kan inte vintern vara slut snart så man slipper detta tjatande. Guud vad jag längtar till värmen!

onsdag 10 februari 2010

fotobok

Fick en rolig överraskning i postlådan idag. Fotoboken har äntligen kommit.
34 sidor med mina (våra) favoritbilder. Och jag är riktigt nöjd med resultatet :)!
Förhoppningsvis kan vi göra fler böcker för det här var en riktig höjdare.
Det var helt klart värt varenda krona.

tisdag 9 februari 2010

speechless

Ja jag gav ju Glamourama en chans igår, som många andra. Och jag tvivlar starkt att det programmet kan vinna några priser. Möjligtvis som en rip-off av Sex & the city som en annan bloggare beskrev det hela. Ska man vara stolt över att man har 20 säckar med kläder som tog 100 tvätt timmar att tvätta? Inte glammigt what so ever!
En av tjejerna har jag alltid tyckt varit vacker(när man sett bilder på henne i hennes blogg), men när jag såg henne igår ändrade jag åsikt. Jeeesus, vad har hon gjort med sitt ansikte? Såg bedrövligt ut.
Ett program som fått pris och som sändes igår var Himlen kan vänta. Och som jag väntat på att få se vad som hände sen. Mycket sorg men ack så mycket glädje.
Alla dessa människor har berört en på ett djupare plan, men speciellt Frida, som fick diagnosen Hodgkins lymfom. Den cancerform man först trodde att jag hade fått. Henne kunde jag relatera till även fast jag hade turen att jag inte led av det.
Jag minns det som igår,när läkaren bekymrat sa att det fanns två alternativ till varför jag mådde som jag gjorde. Akuttiden jag fick till onkologen, alla människor som satt i väntrummet, dofterna, rädsla och förtvilan, men även hopp.
Den glädjen man kände när läkaren kunde ge ett svar, stenen som föll från hjärtat. En livslång sjukdom, men som ändå inte var farlig. Det var bara det, och jag hoppas innerligt att det också kommer ordna sig för dessa människor

måndag 8 februari 2010

läkarbesök


Läkarbesöket idag gick bra. Fick ett schema inför kortisonnedtrappningen och det känns snarare som om att man kommer bli normal framåt hösten och inte till sommaren, som man hade hoppats. Men det är bara att vänta och se. Ska på ultraljud innan maj månad och jag längtar faktiskt dit.
Förra gången var det ju ett litet nederlag så nu får man hoppas att det gått åt rätt håll sen sist. Sänkan låg på 4 och blodvärde 130. Blodtrycket vet jag faktiskt inte vad jag ska säga för det visade olika med blodtrycksmaskinen och när hon gjorde det manuellt. Men det är fortfarande för mycket i skillnad för att vara normalt.
Nu är det dags för att se Glamourama och sen väntar en kväll fylld med bra Millanprogram...busy busy!
Idag är det även Js födelsedag, hela 4 år fyller han. Puss på dig!

söndag 7 februari 2010

Barnkalas


Två stiliga pojkar som i dagarna fyllt 2 & 4 år.



Nyss hemkommen från kalas nr 1. Magen är mätt och belåten. Lilla J fick sitt paket idag och storebror får sitt paket när vi ska dit på tisdag för andra kalaset. Grädd tårta serverades idag så det var tur att gubben jobbade idag då han inte är så förtjust i grädde (konstig kille!).
Nu ska jag gå igenom alla bilder, för det fotades ju en del och det lär ju ta ett litet tag!

Lista

Här kommer en lista jag tagit av Elin

Hur bor du?
I en 2a på 67 kvm. Har tvättmaskin,badkar och klädkammare. Vi trivs kanonbra men vill flytta till större så småningom

Brukar du komma i tid?
Alltid! Är hellre 10 minuter för tidig än 1 minut för sen.

Hur lång är du?
Alldeles för kort :(

Kan du laga mat?
Ja men tycker det inte är så roligt. Att baka är roligare.

Vad jobbar du med / pluggar?
Är sjukskriven. Funderar dagligen på vad det är jag vill göra. Svårt!

Vad har du på dig just nu?
Jeans, vitt linne, blå tunika.

Har du någon fobi?
Jag avskyr ormar.

Hade du en bra kväll igår?
Det var mycket trevligt.

Vilket är ditt senaste inköp?
Förutom mat köpte jag en hudlotion och filt tidigare i veckan.

Din favoritdryck på morgonen?
Mjölk. Nu måste jag börja dagen med mjölk då medicinerna smakar äckligt med allt annat än just mjölk.

Vart fick du dina senaste pengar ifrån?
Försäkringskassan

Har du sovit i din egen säng i natt?
Ja

Vad hade du sönder senast?
Ett glas. Jäkla klantarsle!

Vem snackade du med senast?
Andreas

Varm favoritdricka?
Varm choklad

Favoritdricka när du är riktigt törstig?
Beror vad jag har tillgång till. Kall juice är aldrig fel.

Alkoholhaltig favoritdricka?
Cider

När gjorde du senast något riktigt dumt?
Oj, det vet jag inte.

Saknar du någon just nu?
Det finns många jag önskar att jag var tillsammans med nu. Död som levande.

Vad ska man göra för att få dig riktigt irriterad?
När någon har fel och vet om det men är ändå envis med att personen ska ha rätt.

Något jag stör mig på?
Denna vinter har jag stört mig ofta på hur dåligt dom skottar vid oss.

Senaste person du kramade?
Andreas, innan han gick på jobbet imorse.

Senaste person du ringde?
Grannen

Vad drack du senast?
Mjölk

Senaste person som ringde dig?
Mamma igårkväll. Jag tänkte på henne och rätt som det var ringde telefonen och det var mamma.

Vill du ha barn?
Yes indeed!

Längtar du till din nästa födelsedag?
Ja det gör jag väl, men det blir väl mindre med det ju äldre man blir.

Har du rakat benen nångång?
Ja

Är du sugen på något just nu?
Nä faktiskt inte.

Hur många koppar kaffe dricker du per dag?
Jag dricker inte kaffe. Jag gjorde det som barn, då mormor lärde mig men tycker inte om det längre.

Använder du hudkräm?
Ja

Attraheras du av män med skägg?
Njäää, tycker bättre om när dom är lena.

Micropop eller poppa själv?
Micropop

Brukar du baka?
Jajjemen

Röstade du i senaste valet?
Det som var för 4 år sen ja.

Är du nöjd med livet som det är nu?
Jag är nöjd med hemmalivet men grubblar mycket om framtiden, om utbildning främst.

Vilken låt lyssnade du senast på?
Agnes på MTV

har någon annan sovit i din säng i natt?
Andreas såklart

Vad tycker du är äckligt?
Som Elin skrev, blodiga filmer. Att spy är ingen höjdare heller.

Har du pengar på mobilen?
Ja, jag har kontantkort.

**********Kopiera och skriv din lista******

lördag 6 februari 2010

spådom & visdomar

Kvällen blev ganska oväntad. Grannfrun kom förbi en sväng och då bestämde vi oss för att hon äntligen skulle spå mig, som vi så länge pratat om.

Mina kort bestod mest av röda och lila som hon sa var väldigt starka kort.

Och ju mer hon gick igenom korten desto starkare var dem. Allt som hon sa stämde till 100%. Det var nästan läskigt att hon kunde se allt som rörde sig i mitt huvud utan att hon visste om det innan.

Tillfället krävde massvis med ljus, utan störningsmoment och lugn musik


De kort jag fick var bla prinsessa i svärd, riddare i brickor, vinning, rikedom,prins i svärd och eonen (det sistnämnda har hon bara stött på en gång tidigare). Det flöde som rådde mellan korten hade hon heller aldrig sett tidigare så det blev en väldigt intressant kväll. Jag ska även få en dotter i framtiden, så nu vet jag det ;-)!

Nåja, jag kan alltid gå tillbaka hit och se om det stämmer. Men det blev en oförglömlig kväll och när Andreas kommer hem från jobbet ska han få läsa de 2 a4 papprena jag skrev ner.
Men nu ska jag äta fruktsallad och se Melodifestivalen som jag missade, så säg för guds skull inte vem som gick vidare!

Melodifestivalen och födelsedagar



Igår var jag nyttig så att jag kan unna mig till Melodifestivalen ikväll. Lite festligt att det sänds i hemstaden. Har ingen aning om hur låtarna går eller vilka artister som ska ställa upp men det märker jag när det drar igång.

Idag är det ingen vanlig dag, för det är vår gudson Josef´s dag. 2 år fyller han och det känns som igår de här fotona togs. Varje gång jag kommer dit kommer han springandes mot mig för att ge världens största kram. Så go och så busig. Tack för att jag får vara i ditt liv.
Imorgon blir det kalas för honom och presenten ligger här och väntar på att få bli öppnad. På måndag fyller hans storebror Julian 4 år och på tisdag får han ha sitt kalas. Inte mig emot att få gå på två kalas så nära inpå varann :)
Mer bilder kommer imorgon.

fredag 5 februari 2010

Långa naglar

De mediciner jag äter ska ju göra mig frisk. Men det finns vissa nackdelar också. Skelettet blir skört, immunförsvaret blir skört, och naglarna likaså. Men jag undrar jag om det sistnämnda. Det som gör mina naglar sköra är av alla de gånger man öppnat burken till kortisontabletterna. Det går helt enkelt inte att ha långa naglar och kunna öppna burken samtidigt.
Sen kan man ju undra vem som kom på hur flaskan ska se ut. Den lilla delen till höger i bild har varje gång jag öppnat en ny gått sönder och tjänar ingen nytta.
Därför har jag börjat med en dossettlåda(en sån där som man ska hålla koll på alla mediciner man tar) och kan därför få långa fina naglar.
På måndag får jag veta hur blodproverna ser ut och förhoppningsvis även lite information inför vad som komma skall!

torsdag 4 februari 2010

HM

Nu har jag klickat hem lite kläder inför sommaren. Samtidigt som jag väntas få hem dem kommer även fotoboken. Så nu har jag massor att se fram emot. Pengarna som skulle gå till jackan är på sparkontot och får frodas där ett tag till.



pic: hm.com

onsdag 3 februari 2010

Nästa vinter

pic: google
Nu har jag ringt runt och Fjällrävenjackan jag vill ha är slutsåld för den här säsongen. Vadå typiskt! Så nu får jag spara dessa pengar och köpa en när dom kommer tillbaka till nästa vinter. Då ska jag vara först och inte sist.
Once you go Fjällräven you never go back. Bästa investeringen enligt mig.
När jag tittade ut genom fönstret imorse såg jag att traktorn har varit här och skottat innergården, men självklart har dom inte skottat vid oss. Så nu har vi ringt och klagat för 5e gången denna vinter. Varenda gång lovar dom att det aldrig mer ske, men likt förbannat gör det det ändå. Man börjar bli lite less om man säger så!
Men jag har på känn att det inte är sista gången man kommer ringa dit innan vintern är slut....

tisdag 2 februari 2010

shopping

Äntligen har jag fått min filt. Dum som jag var så köpte jag ingen till mig själv då jag köpte en till mamma i julklapp. Men efter 1½ månads väntan hade dom fått in den i butiken igår. Efter en halv dag så var halva lagret slut så jag är mycket nöjd över att jag fick tag i en.Så skynda er att köpa en om ni också vill ha en. Filten kommer från Boom. Men jag märkte att dom smyghöjt priset med 10 kronor sen innan jul. Lite sniket :p!
Gubben var ledig idag så vi åkte in på stan. Presenter inför helgens kalas inhandlades och även denna goda body lotion som luktar citron.Himmelsk god! Jag har doftpåsen och väntar nu på att dom får hem doftljuset, då kommer hela lägenheten lukta citron!


Den egentliga anledningen till dagens shopping var att vi skulle åka till Intersport för att se om det fanns en Fjällrävenjacka till mig, pengarna har jag men självklart var dom slutsålda, så nu får jag ringa runt i hopp om att den finns nån annanstans. Gör den inte det får jag vänta tills nästa vinter innan det blir ett köp.
Idag är det också min mormors födelsedag. Hade hon levt hade hon blivit 92 år. Så grattis till dig älskade mormor.

måndag 1 februari 2010

Precious

Efter att ha sett senaste avsnittet av Skavlan letade jag upp filmen och nu har jag precis sett den. Precious är en 16 årig,snart 2 barnsmamma som drömmer om att bli känd men verkligheten är långt ifrån det glamorösa liv hon så gärna vill ha. Pappan som våldfört sig på henne under hela hennes uppväxt är nu borta och mamman gör allt för att göra livet surt för henne.

En oerhört gripande film som inte lämnar en oberörd.