söndag 31 januari 2010

Lördag

Pappa fortsätter att få fina blommor!


Det enda man gjorde igår var att äta. Först åt vi en avokado- och purjolöksoppa, sen blev det fikabröd med kaffe (minus kaffet för min del) och en schwarzwaldtårta på det.


Ikväll är det sista dagen här hemma. Men det blir en lugn kväll då förkylningen gör sitt. Men jag tror nog att jag ska orka offra mig och ta lite av gårdagens rester.
Något jag inte ska göra är att skotta iaf ;)!

lördag 30 januari 2010

solsidan

Missade ni fredagens nya tv program Solsidan, så kan ni se dem här. Jag ska definitivt se nästa vecka! Mia Skäringer, Felix Herngren, Johan Rehborg och Josephine Bornebusch gör alla en trovärdig roll. Watch and see!

fredag 29 januari 2010

Grattis pappa!


Idag är det pappas födelsedag och det firas med en middag. Imorgon är det sagt att gästerna ska komma så han får fira i dagarna 2. Han öppnade nyss min present, som var musmatta med ett foto av mamma och pappa.
Ikväll kommer Andreas ner så nu slipper vi sakna varann. Men jag har haft sällskap av Lilla L och det är inte fy skam det heller.
Nu kurrar magen, den vet att det ska bjudas på gomat.
Ha en trevlig fredagskväll!

torsdag 28 januari 2010

Many faces...

I mamma och pappas dator hittar man många bilder man glömt bort.

Gemensamt har vi pimpat upp stugan lite pö om pö, och i somras var det mesta gjort.

Blond, solbränd och frisk, those were the days!

onsdag 27 januari 2010

Jag ser det snöar...

Det enda jag har gjort idag är att skotta snö, snö, snö och åter snö. Det riktigt vräker ner,och det verkar inte ge med sig i första taget. Vilken jäkla tur att man var smart nog och gick på stan igår och inte idag. För snön har verkligen piskat i ansiktet.
Har även fuskat och hållit igång på trampmaskinen hos mamma och pappa. Jag får egentligen inte anstränga mig, men jag har både skottat snö och trampat mig lite andfådd. Förlåt eller något. Men nu får det vara nog. Nu när jag vet att jag snart ska bli kortisonfri vill jag bli av med alla överflödskilon som fastnat på kroppen sen jag började medicineras.
Tur att mitt favoritprogram Biggest Loser börjar snart, det kanske kan ge en inspiration...

tisdag 26 januari 2010

Airliners

För er som gillar, är faschinerad eller bara är nyfiken, kan man se tusentals bilder som fotoentusiaster runtom i världen tagit.
kolla in hemsidan här

måndag 25 januari 2010

flowers in my hair

Pappa har fått många fina blommor av sina vänner.
Idag har jag skjutsat runt honom på diverse ärenden. Han får ju inte köra bil själv på några veckor så nu får han nöjja sig med att sitta i passagerarsätet. Imorgon har vi lite fler saker att uträtta och blir det fint väder ska vi ta oss en promenad längs vattnet och förhoppningsvis är det fotovänligt väder. Där nere har jag ju tagit en av mina finaste foton (en av bilderna ser ni på höger sida).


söndag 24 januari 2010

Lilla L

Idag har man varit igång sen tidig morgon och först nu känner jag att jag har tid att sitta här. Lilla L skulle till mormor och morfar och jag mötte upp henne halvvägs.
Det blev ett x antal bilder i det halvfina vädret, vackra som galna, men det är ju ganska roligt att se de som blev galna. Skriet bilden skulle väl passa bra som ett studentplakat år 2018, eller vad säger ni?


lördag 23 januari 2010

skvallertidningar

Vilken perfekt gäst Johan var. Då han har en liten flicka hemma så är han van att kliva upp tidigt på mornarna. Imorse klev Andreas och jag upp kl 09, och då hade Johan redan varit vaken ett tag. När jag stiger in i köket ligger det en massa skallertidningar som jag vet att jag inte har köpt.
Då har han alltså gått och handlat och köpte då dessa tidningar till mig. Tack tack tack så mycket. Nu har jag lite läsning när jag sitter i bilen hem till mamma och pappa.
Mamma och pappas grannar är här i Umeå och har hälsat på deras dotter så jag kunde få åka hem med dem. Så nu väntar jag bara på att dom ska höra av sig. Packningen står i hallen, fejjan är kollad, läst alla bloggar jag följer,tvätten är tvättad, disken är diskad, småkollar på reprisen av Lets Dance och känner mig ganska redo att åka hem. Det ska bli kul att se hur pappa har återhämtat sig.
På återseende!

fredag 22 januari 2010

fredagen i bilder

Ikväll kom Andreas kusin Johan på besök. Ett biobesök stod på schemat.

Men först visade jag honom hur man ska spela Happy Aquarium på Facebook. Han ligger några levlar under mig och jag har ju vanan inne nu.

Hade en gratis biobiljett som äntligen fick komma till användning.


Men jag ville inte se samma film som grabbarna.Filmen de såg var Daybreaker och bilden nedan visar vad dom tyckte om den. Icke godkänd alltså. Dom önskade att dom gått samma film som jag.

Själv såg jag Its complicated, och den fick bättre betyg. Är galet proppmätt efter popcornen och nu känns det inte som om att jag kommer orka äta på bra länge, men det lär ju vara bortglömt till imorgon. Nu ska jag vara social. Inte varje dag som man har finfrämmande :)

torsdag 21 januari 2010

behandling nr 2

Idag var det alltså dags för ännu en omgång rävgift som det kallas på avdelningen. 2 stick blev det innan sköterskan träffade rätt och 2 timmar senare hade det sista av droppet kommit in i kroppen. Den här gången låg blodtrycket på 91/68, lite väl lågt tycker jag med tanke på att förra gången låg på 99/72.
Men jag mår bra och det är huvudsaken. Fick frågan hur det hade varit de senaste 2 veckorna och ska jag vara ärlig så känner jag ingen skillnad mer än att man kan se att sänkan gått från 10 till 5.
Mötte läkaren i korridoren som ville att jag ska börja med "operation:kortisonnedtrappning". Ligger på 2½ tabl/dag just nu, men nästa vecka ska det bli 2 st. Och om ett par veckor till ska kortisonet bort. Så kanske, kanske, har svullnaden i kroppen gått tillbaka till sommaren.
Man får verkligen hoppas på det!

onsdag 20 januari 2010

The look

Tänk, om inte den unge amerikanen tagit med sig skivan av Roxette hem till USA , hade dom nog aldrig fått den framgång som dom fick tack vare The Look.

Här kan ni se Svt:s "Hitlåtens historia"

tisdag 19 januari 2010

rosa tulpaner

Inför helgen köpte jag rosa fina tulpaner. Nu har dom dock börjat slokna och är inne på sista varvet...
Så därför klippte jag av stjälkarna och kan på så vis ha kvar dem någon dag längre...

Det finns noll solljus i lägenheten och bilderna blir så dystra. Jag längtar såååå till sommaren och hoppas att tiden tid går snabbt.

måndag 18 januari 2010

Blodprov

Måndag och nytt blodprov inför torsdagens behandling. Som vanligt var Blodcentralens väntrum fylld till sista sittplats, och 55 minuter efter att jag kommit dit blev mitt namn uppropat. Den här gången blev det 2 stick, till skillnad från de senaste gångerna. Hon lyckades träffa rätt ven men självklart slutade blodet att rinna efter 2 rör så hon fick sticka om mig.
Har fått låna en massa filmer som vi försöker plöja igenom. På fredag kommer gubbens kusin upp och då ska vi på Bio. Jag har en gratis biobiljett som måste utnyttjas. Inte mig emot om man säger så.

söndag 17 januari 2010

söndag

Det är grått och tråkigt ute, men vad gör det när man kan ha ljust och mysigt inomhus?

lördag 16 januari 2010

Mamma kan.


Tvättlappen på Andreas nya tröja!

fredag 15 januari 2010

the search continues...

Varje morgon loggar jag in på Bostadens hemsida för att kolla vilka bostäder som erbjuds för dagen. För någon dag sen hittade jag en 3a som låg närmare stan än var vi bor nu.
"perfekt",tänkte jag. Så jag lade till mig som intresserad och tänkte inte mer på det. Någon dag senare loggar jag in på mejlen och ser då att jag har fått ett erbjudande.
"Du står som nr 1 i listan", ojoj. Spännande. Så när kvällen kom ringde vi till personen i mejlet och vi bestämde att vi skulle få se lägenheten ikväll.
Innan vi åkte iväg hade jag memorerat planlösningen, men redan då var jag tveksam till hur vardagsrummet skulle se ut.
Vår lägenhet har varit vårt hem i 4 år, och vi älskar den. Men det enda problemet är att det inte är en 3a. Den börjar helt enkelt att bli lite för liten för oss. Så för att vi ska flytta måste "wow" känslan infinna sig, och nu när vi klivit in i hissen, kände jag direkt att det här kan bli problem.
Hissen var liten, och hu skulle vi kunna frakta upp alla våra möbler? Och mina farhågor besannades när vi steg in i vardagsrummet. Svårmöblerat. Lite sunkigt. Och solen nådde inte till dem. Så vi tackar nej, men sökandet fortsätter. Tror nästan att grannarna tyckte det var bra att vi inte ska flytta på ett tag ;)!
Och vi skulle sakna dem alldeles för mycket också. Jag hade helst velat stoppa dem i fickan den dagen vi lämnar området och ta dem med oss.

torsdag 14 januari 2010

listor

Dagens humör: Fundersam
Dagens mående: Trött, vaknade av igentäppt näsa
Dagens borde: det vanliga; städa,tvätta
Dagens frisyr: Utsläppt
Dagens klädsel: Jeans,tröja,kofta
Dagens planer: Hälsa på grannen a.k.a frugan
Dagens vill ha: en filt från BOOM.
Dagens längtan: Att få åka hem
Dagens inköp: Mat från lillkonsum
Dagens fundering: När kan jag åka hem?
Dagens beroende: choklad
Dagens tråkigaste: det verkar som om att det dröjer innan pappa får lämna sjukhuset
Dagens tidning: Aftonbladet läser jag så fort jag startat datorn
Dagens låt: "Happy" Leona Lewis

its a beautiful day

När jag vaknade imorse var det grått och mulet. När jag skulle gå och handla möttes jag av det här fina vädret. Att det var -10 är bara en petitess när man får uppleva solsken och vackra vita träd. Men helst av allt skulle jag vilja ha sommar nu !
Pappa får komma hem vilken dag som helst och hade det inte varit för behandlingen hade jag redan åkt hem. Man får hoppas att jag håller mig frisk! Men först måste jag ta blodprov (gruvar mig redan..), och behandlingen som sker nästa torsdag.
Hoppas veckan går snabbt.

onsdag 13 januari 2010

kalas


Årets första kalas ska vi på ikväll. Det är grannfrun som fyller år, men man avslöjar väl aldrig åldern på en dam ;-) Först är det dags att ta ett bad för man kan ju inte se ut hur som helst vid sådana tillfällen.
På tal om badkar, det hade vi inte i vår förra lägenhet, så när vi flyttade hit var det en stor bonus. Men trots att man har det går det i perioder när den används, när man orkar, har tid osv. Vi är ju bortskämda med både badkar, klädkammare och egen tvättmaskin, så det går lite trögt i jakten efter nästa perfekta boende. Det slutar väl med att vi bor kvar här på 67 kvm med 10 barn eller nått sådant.

tisdag 12 januari 2010

MariMekko/Iittala

Den här fick följa med när vi var på stan och shoppade.
Den gröna skålen fick jag av min storasyster i julklapp

Grön: check
brun: check
Nu saknas bara blå och lila!

måndag 11 januari 2010

Fegt

Och det här gör mig heligt förbannad. Hur kan man? Bara tanken får mig att koka. Musse var min följeslagare i 8 år, och jag skulle aldrig någonsin kunna göra något sådant mot ett sånt fint djur som kaniner är. Skäms!

somliga har det inte lätt....

Stackars henne. Kan inte vara lätt alla gånger. Men vad gör det när man har en sisådär 100 ungar, flera mansions, åker runt omkring världen och räddar barn i nöd, och spelar in en film när hon har lust. Men nu är hon _för_ snygg också?Ojojoj!

söndag 10 januari 2010

Sverige bakar

Med Aftonbladet kan man varje vecka köpa en receptbok, och nu får jag snart inte plats med några fler. Trots att det är 14 böcker kvar som ska ges ut. Kladdkakeboken är än så länge min favorit, men de som känner mig vet ju det vid det här laget ;-)
Den här helgen har gubben jobbat och jobbat och jobbat. Imorgon har han dock lovat mig att vi ska gå på stan, det blev ju aldrig av sist pga den hemska kylan.
Fick nästan en chock (åt det andra hållet) när jag såg att temperaturen bara visade -3 idag. Tillsammans med grannen tog jag en uppfriskande promenad, och efteråt kändes det väldigt bra. Ett bad på det, Glee, fejjan, och krossad choklad kommer göra söndagen ännu bättre!

lördag 9 januari 2010

småvinster

Solen sken och himmelen var blå idag. Med tanke på hur vädret sett ut den senaste tiden var oddsen rätt låga för fint väder, men man klagade inte.
Hälsade på pappa idag och nu skrapade han sitt lott som han fick av mig tidigare, och även han fick en vinst på hela 10 kr, så jag gick ner och löste ut en ny lott, den här gången blev det en vinst på 20 kr.
Nu saknas bara miljonen!

fredag 8 januari 2010

Glee

pic: Google
När vi hade sett klart alla avsnitt av True Blood trodde jag att jag skulle vara uttråkad under tiden man fick vänta på den kommande säsongen, som ännu inte har börjat. Men nu har jag hittat ett väldigt bra tidsfördriv som gör att jag inte saknar TB allt för mycket.
Och det programmet stavas Glee
Jag hade hört talas om den men trodde inte att den skulle vara bra, även fast det fått mycket bra kritik av diverse medier, men nu är jag fast. Igår var det ett litet marathon av avsnitt och jag satt som fastklistrad i soffan. Perfekt när gårdagen ändå gick åt till att vila.
Ikväll är det Big Love som får mitt intresse dock

torsdag 7 januari 2010

Nu har det börjat...

Då var första behandlingen av många avklarad. Fick först träffa en läkare för att fylla i en hälsoblankett. Gick igenom de senaste blodproverna och sen fick jag gå och välja säng i dagvårdsalen då jag var först dit, efter en stund var alla sängar upptagna.
Då jag blivit så svårstucken fick jag ha på mig 2 värmedynor runt armarna så att dom kunde locka fram blodkärlen. Med tanke på kylan utomhus var det ganska skönt med värmen.
Blodtrycket togs på vänster arm och denna gång låg den på 98/73, som vanligt ganska lågt.

Under 2 timmar fick jag remicade i blodet. Det är väldigt viktigt att man inte har någon pågående infektion i kroppen vilket kan leda till blodförgiftning som i sin tur leder till döden. Låg för det mesta stilla i sängen, förutom då kuratorn kom förbi och ville prata med oss en och en.
Men det blev inte så mycket snack om mig om man säger så.

Remicade behandlingen kan ge massor med biverkningar var det viktigt att säga till om något kändes konstigt. När droppet var klart fick jag då ligga kvar 1 timme för observation och passade då på att äta då magen började kurra.
Behandlingen gör immunförsvaret ännu sämre så nu är det ännu viktigare att jag inte utsätts för allt vad sjukdom heter. Nästa behandling blir om 2 veckor och efter det blir det längre mellan gångerna. Nu får man hoppas att det gör det den ska göra så att jag kan bli kortisonfri. Det vore inte helt fel.
Var upp till pappa en sväng och han såg så svag ut. Det gör det så ont att se honom gå igenom det här, pappas lilla flicka som man är. Men det värsta är förhoppningsvis över!

onsdag 6 januari 2010

Goda nyheter...

Pappa opererades igår morse och han är redan fräsch (så fräsch man kan vara efter ett sådant ingrepp). Att få höra dessa nyheter gjorde att det blev en bra start på dagen. Men det verkar iaf ha gått över förväntan och jag är superglad.
Håller på att städa bort julen nu, men det går lite segt för man hamnar hela tiden här av en konstig anledning. Men om nån timme borde jag vara klar om jag tar det i den här takten ;)!
Jag ska bara......

tisdag 5 januari 2010

Väntan....

Just just nu sitter jag och håller tummarna hårt. Om någon timme kommer telefonen att ringa för att meddela hur det gick. Jag vet att det kommer gå bra (det måste det!), men man är ändå nervös. Det suger att sitta på andra sidan(man är ju inte direkt van vid det). Men det är bara att gilla läget och ta det som det kommer.
Idag var det tänkt att gubben och jag skulle göra stan, men när han får veta hur kallt det är ute lär han ångra sig. Men jag är rätt sugen på Indisk mat så det borde ju locka honom.

måndag 4 januari 2010

blodprov & tialott

Idag var det dags för ett nytt blodprov inför behandlingen. Och som alltid krånglade det. 4 stick för 3 rör blod blev det den här gången. Och lika less blir man. När jag var klar passade jag på att köpa en tialott till mig och pappa. Han ska skrapa sin efter operationen är gjord och han är på fötterna, så att han har något att se fram emot. Själv skrapade jag min nyss och till min förvåning vann jag 10 kr, dvs en ny lott. Nu är jag ett steg närmare miljonen ;)

fotobok

Håller på för fullt med att skapa vår egen fotobok. Lite finslipning kvar sen är det dags att skicka iväg för beställning. Mammas och pappas var på 24 sidor,medans den här blir på 36 sidor med 106 bilder i.
(Bilderna är klickbara!)





söndag 3 januari 2010

fredag 1 januari 2010

Nytt år nya möjligheter!

Det nya året firades in tillsammans med våra grannar och andra vänner. Värdinneparet gjorde ett bra jobb och allas magar blev mätta och belåtna. Kvällen kan summeras med besök av en pirat, sällskapsspel, tjejsnack, spå i tarotkort och en massa bubbel och babbel.
Hur hade ni det?