lördag 31 oktober 2009

Tjuvstartar 9 årsfirandet!

Nu ska vi åka ner på stan och gå ut och äta. Eftersom jag mår bra efter sprutan så passar vi på att fira vår 9 årsdag i förskott. Sminket är lagt,kläderna är på och håret är borstat. På tisdag är det vår riktiga dag och då fortsätter firandet.
Innan vi kommer hem ska vi hyra en film för kvällen och mysa lite mera. En perfekt lördag!
Grattis i förskott gubben <3

fredag 30 oktober 2009

Sleepless in bed.

Natten var jobbig. Var för det första inte särskillt trött. Sen vill jag gärna vrida och vända mig innan jag bestämmer hur jag ska somna, och det går ju inte att sova på den arm där man fick vaccinet.
Vaknade säkert 5 ggr under natten varav en gång pga sockerdricka i vänster hand. Det senaste halvåret har det blivit så. Jag får sockerdricka av ingenting känns det som, vet inte vad det beror på, kanske är det sjukdomens fel? Men det är inte så skönt faktiskt.
Det värker mer i armen idag än vad det gjorde igår, men har ännu inga andra biverkningar, och det tackar jag för. Men jag ska nog inte prata för tidigt. Men det har snart gått 24 timmar sen jag fick sprutan.
Gubben har jobbat dubbelpass så nu väntar jag på att han ska komma hem så vi kan göra helg på riktigt. Längtar iaf riktigt riktigt mycket till imorgon. Det blir mys!

torsdag 29 oktober 2009

Rosa Bandet-Galan

Glöm inte att kika på Rosa Bandet Galan kl 20 ikväll på tv3.

Vaccinering

Nu är det äntligen gjort. Jag såg verkligen inte fram emot det, men när det väl var gjort var det inte mycket att vara orolig för. Vi kom dit strax innan det skulle börja, men möttes av en kö långt bort på parkeringen. Räknade att det var minst 70 personer före oss i kön (gubben följde snällt med mig som moraliskt stöd) och det var minst 40 personer efter oss. Vi fick stå ute i 30 minuter innan vi fick komma in till värmen. Väl där tog det inte mer än 10 minuter innan det blev min tur, och det var över på ett kick.
Så ni som är oroliga behöver inte vara det. Det kändes knappt när hon sa att det skulle sticka till. Nu måste jag dock ringa till Reumaten och fråga om det kommer bli en 2:a spruta, för man har fått höra många bud, att en spruta räcker, men i informationsbladet man fick för ett tag sen står det att det ska vara 2.Det enda jag känner av just nu är lite träningsvärk i armen, hoppas att det håller i sig, men det var bara 3 timmar sen jag fick sprutan också.
Nu ska vi kika igenom http://www.jultidningsforlaget.com/ för lilla L säljer jultidningar och vill så gärna ha en Nintendo DS, och det fattas lite till hon når upp till den nivån. Men vi ska se vad vi kan göra för att hjälpa henne :)

onsdag 28 oktober 2009

Tacksamhet & nya kontakter

Jag har nu sammanlagt kommit i kontakt med 2 kvinnor,
med samma sjukdom som jag har. För mig är det viktigt att kunna dela med sig av sina erfarenheter gällande, medicinering, undersökningar och rädsla, då det inte finns så mycket information om det på nätet.
Det jag har förstått av att tala med dessa två är att jag verkar ha kommit lindrigt undan(om man nu kan kalla det så). Min sjukdom är inte kul,men det upptäcktes tidigare än vad det gjorde för dem.
Blir man inte behandlad kan man få feber, huvudvärk, ledvärk,muskelvärk, i vissa fall fel på synen och viktnedgång. Dessa symtom är ingenting i jämförelse med utgångar som stroke och hjärtattack om man har otur. Är sjukdomen ärftlig? Svar nej. Inte enligt forskarna.
I Sverige är det 1 på miljonen som nu har denna sjukdom, men dom räknar med att fler fall kommer att uppdagas. I övriga världen är sjukdomen också ovanlig.
Nu råkade jag vara en av dem.Är jag bitter? Inte för 5 öre. Alla har vi något vi måste bära på,i den ryggsäck som kallas livet. Visst kan det bli tungt ibland, men med det stöd jag har,blir allt lite lättare.
Det här året har varit ett bra år för mig. Det beror på att jag nu fått svar på många frågor och slipper nu leva i ovisshet.
Kolla in Vimmelmammans blogg, hon lever dessvärre i ovisshet. Hon bloggar om sin sjukdom och om alldagliga saker.
Ta vara på er!

tisdag 27 oktober 2009

Samtal

Äntligen.
Läkaren ringde imorse, så jag slapp ringa till dem.
Hon hade varit borta,därför dröjde det så länge. Ultraljudet visade att det har blivit en längre bit av kärlväggen som blivit påverkad, men INTE tjockare. Så nu måste jag öka kortisondosen för att se om det hjälper.
När hon ändå var i luren passade jag på att nämna hur svårt det var att få en telefontid,och det tyckte hon var tråkigt. Så får jag feber och inte kommer fram, ska jag åka dit, eller till akuten. Det sistnämnda känns sådär, 300 kr för feber är inte riktigt min grejj.
Sen ska jag i dagarna få en ny kallelse för PET scan, då bussen kommer tillbaka om 2 veckor.Dom hade visst fått skicka hem alla patienter sist, då halveringtiden på spårämnet är ganska kort.
Nu ska jag fokusera mig på tvn, det händer ju viktiga grejjor i såpopernas värld ;-)

måndag 26 oktober 2009

Say hello to my little friend....del 4

Idag hämtade jag ut det efterlängtade paketet från Cyberphoto.


Det blev en vit/silvrig 82 cm reflektskärm.Och jag längtar redan tills tillfälle ges att kunna använda den. Den var mycket billigare än vad jag trodde,inte mig emot!
Sen hämtade jag ut mer medicin, även där fick jag en trevlig överraskning. Cellgiftet kostade bara 45 kronor denna gång, och nästa uttag blir den ännu billigare.


Fick ingen telfontid till Reumaten idag heller, så jag får fortsätta ringa imorrn, och i övermorgon om det ska bli på det viset.
Har kommit på en perfekt julklapp, men till vem kan jag ju inte skriva här, men jag undersöker saken och jag hoppas att det blir bra :) I övrigt har det inte hänt något som är värt att skriva om, så det är bäst att jag avslutar här.

söndag 25 oktober 2009

Kalas

Idag var vi bortbjudna på 1års kalas hos ett par vänner i närheten.
Av oss fick hon två böcker. Då mamman är svensk & pappan är amerikan tyckte jag att det var passande att hon fick en svensk-engelsk ordbok, då flickan kommer att bli tvåspråkig.

Vi åt massa bullar,tårta, fruktsallad och godis. Med allt som stod framme kunde man tro att hon fyllde 18 och inte 1 :)
Såg att det är dubbelavsnitt på Top Model ikväll så det blir soffläge för resten av kvällen.
Nya tag imorgon med många ärenden.
På återseende!

lördag 24 oktober 2009

The secret

Jag tror på makten bakom The Secret.
Gubben & jag skulle spela kort ikväll. Innan vi började sa jag åt honom att jag skulle vinna, precis som i somras då vi spelade som bara den.
Hur gick det ikväll då? Svaret finns ju här uppe. Jag vann. Stort också.
Never underestamate the power of the Secret!

My precious

Att inte ha ringen på fingret känns konstigt,och för att (nästan) citera Maria Montazamy

"Utan min ring känner jag mig bar,naken,exposed och rädd"

fredag 23 oktober 2009

Det blev inget...

Jahaja, var ska man börja?
Jag kom till Röntgen strax innan kl 08 för att anmäla mig.
När jag ska gå till väntrummet möts jag av en kvinna som säger att hon har dåliga nyheter.
Spårämnesinjektionen som skulle fraktas från Finland under morgonen var försenad. Bussen, där undersökningen skulle ske var däremot där.
Men då injektionen måste vara färsk så gick det inte idag. Bussen kommer åter om 2 veckor, så nu får jag vänta och se om jag får en ny kallelse då.
Man blev ju ganska besviken om man säger så, jag vill ju få det bortgjort. När jag kom hem försökte jag kontakta Reumaten, men möttes av en telefonröst som sa att det inte fanns lediga telefontider, och det gör mig rätt sur faktiskt.
När och om jag får feber så ska ju jag kontaka Reumaten och ingen annanstans, men hur ska det gå när man inte ens får möjlighet att kunna prata med dem?
Har heller inte fått veta ultraljudsundersökningen och det har nu gått 14 dagar.
Är svinigt trött och blev illamående en stund, har nyss fikat, men ska försöka somna. Det blir iaf en lugn fredag!

torsdag 22 oktober 2009

PET Scan

De senaste gångerna jag varit hos läkaren har vi diskuterat möjliga undersökningsmetoder som jag skulle göra framöver.
Då jag redan gjort ultraljud och skiktröntgen. Läkaren vill ha minimalt med strålning, så Magnetröntgen var en möjlighet.Men så är den sönder, och det kommer att ta tid innan den är lagad. Så då fanns det PET scan.
[...är en undersökningsmetod som visar den kemiska ämnesomsättningen och funktionen i organ eller vävnadselement. Undersökningen sker med hjälp aven injektion aven radionuklid,vanligen flour-di-glukos..... ]
källa: Netdoktor.
Jag fick uppfattningen om att den undersökningen skulle ske kring årsskiftet,som hon pratade om, så till min förvåning öppnade jag en brev igår märkt från sjukhuset.
"Jaha, har jag fått en tid redan" , tänkte jag. Kikar lite flyktigt mot brevet där det står;
[Välkommen till Nuklerarmedicinska avd... fredag den 23 oktober kl 08..]. Jag kan inte ha registrerat det vid första ögonblicket,utan det är när jag läser om den som jag inser att; det är ju för tusan i övermorgon (igår).
Jag har ju svällt på fingrarna också,och jag trodde att jag skulle hinna bli mindre innan jag skulle bli tvingad att ta av den. När jag insett att undersökningen kommer att ske snart ropar jag på gubben;
"Andreeas, du måste hjälpa mig att ta av mig ringen Nuuuu".
Jag hade testat själv för ett tag sen och jag hade inte fått av den. Men med en massa Yes diskmedel och lite våld fick vi tillslut av den. Undrar bara när den kommer att kunna träs på igen?



Nu kanske ni undrar varför och till vad man använder denna metod?
Jag satt gårdagskvällen och googlade efter information och där hittar man att den används bla för; cancerdiagnostik,epilepsi, diagnos av alzheimer, och kärlkransdiagnoser
Den här undersökningen är 2-3 gånger så mycket dyrare än Magnetröntgen/ct så därför är den mobil. Den körs runt mellan de stora universitetssjukhusen så att alla kan få användning av den.
Något lustigt som jag hittade på den här sidan var ; [...patienten bör dock inte vistas bland barn och gravida...]
Menas det att jag inte får åka buss hem? Får jag inte gå och äta lunch i kafeterian efteråt?Halveringstiden för detta ämne är 110 minuter.
Forsätter jag att läsa kallelsen står det;
"Undersökningen börjar med att du Efter vila i 30 minuter får en spårämnesinjektion i ett blodkärl i foten. Därefter får du vila i en timme. Medan du väntar får du dricka vatten eller kontrastmedel inför bildtagningen. Under bildtagningen ligger du stilla på rygg. Bildtagning pågår i 30 minuter.Totaltid hos oss är 2½-3 timmar"
Stopp stopp stopp.Vadå i foten? Men tydligen använder dom sig av nålar som man använder till bebisar. Och kontrastvätskan? bläää. Men som tur var så fick jag veta att jag ska dricka vatten imorgon, och det bestäms av vikten. 0,5 liter vatten ska jag ju kunna få i mig på 1 timme ;)!
Nu har jag svamlar färdigt, så wish me luck! Och akta er om ni ser någon komma strålandes på vägen ;)

onsdag 21 oktober 2009

Diagnos: Inte längre okänd

Fortsättning från 14/10...
Läkaren tar väldigt lång tid på sig för att ta mitt blodtryck, och man hör henne mumla något. Sen säger hon;
-"jag vill skicka dig på ultraljud, jag har mina misstankar men vill kolla så att det stämmer".
Efter någon dag ringer min läkare från Medicin upp för att höra hur läkarbesöket hade gått. Jag förklarar det hon vill göra, men han replikerar med att
- "Jag vill att du ska göra ett benmärgsprov, för vi kommer ingen vart, då vi inte hittar något"
Hell noooo, blev min reaktion, men han var ihärdig och sa att jag faktiskt var tvungen. Men han skulle ringa och höra om jag kunde få vara nedsövd, så jag slapp oroa mig. En stund senare ringer han upp för att meddela att det inte skulle gå.
Efter vi lagt på var jag näst intill hysterisk. Tack, så oerhört mycket för
att du förstörde julhelgen för mig. Mycket passande samtal! Läkaren på reumatologen ringer upp och jag förklarar för henne att jag verkligen inte orkar med det som komma skall. Hon lugnar mig med det orden
-"Vi tar det lätta undersökningarna först,och sen kan vi se, okej?"
Jul och nyår passerar och jag får en remiss för ultraljud i början på februari, men först ska jag träffa läkaren på medicin. Den här gången är mamma upp och hälsar på så hon får följa med. Blodprovet visar att jag fortfarande har blodbrist och de andra värdena är lite knasiga. Läkaren ska ta blodtryck och även han har bekymmer med att få en siffra.
Snart är det dags för ultraljud och jag hoppas in i det sista att det ska visa något(som Reum Läkaren antydde att det skulle) så att jag slapp göra benmärgsprovet.
Självklart får jag en jättetidig tid och nerverna är på helspänn. Inte för själva undersökningen,men för allt annat.
Kvinnan som undersöker mig börjar med höger halskärl och där går det snabbt. Över till vänster sida och 30 minuter passerar, försöker kika dit mot monitorn så ofta tillfälle ges,men man förstår ju inte så mycket av del hela.
Sen får jag torka av mig i väntan på att läkaren ska komma in för att godkänna undersökningen. In kommer en äldre man, med lustiga glasögon.
-"Mm...aah..just det..Brachialis.....aortan....ingen stenos...mm...kan jag få se där..just det...."
Jahaja,whats up? Talk to me...Han vänder sig mot mig och säger;
-"Du har en förträngning i ditt blodkärl, en sjukdom som heter Takayasus Arterit"
-"Takayasus,vadå?"
"Det är en väldigt ovanlig sjukdom och du är vårt andra fall, vi hör av oss till din läkare så får ni diskutera medicinering, för det antar jag kommer att starta direkt"
Nu börjar tårar att falla från min kind och läkaren frågar mig om det är okej. Jag kan nästan säga att det faktiskt var glädjetårar. Efter 6½ år har jag äntligen fått svar, och det bästa är att jag slipper göra benmärgsprovet.
Äntligen!

tisdag 20 oktober 2009

julklappar

Bild: Google
Vaknade upp till en väldigt fin höstdag, solen sken och det var inte så kallt i luften. Dagens ärende gjorde jag nere på stan. Vi ska på 1 årskalas till helgen, så en present inhandlades.
På samma ställe hittade jag även en julklapp, så nu är 3 köpta.
Är inte direkt ute efter att starta med julklappsinköpen ännu, men råkade bara komma över bra saker som bara skulle köpas. Rätt som det är lär det bli att man trängs med alla andra för en "sista-julklappen-hysteri".
Mamma berättade att L hade sagt till henne att hon ärvt sin duktighet av mig också ;) det får man ju hoppas hehe..Då blir hon snabbare än blixten!

måndag 19 oktober 2009

I våra fotspår


Fick nyss höra att älskade lilla L har börjat spela innebandy. Precis som moster och morfar. Jätteroliga nyheter tycker jag, eftersom jag älskar att spela innebandy, kan tyvärr inte spela själv längre, men ack vad kul det är att se på.
Hon har tydligen min klubba och jag hoppas få se henne spela nån match nu i vinter.
I hennes ålder hade jag nån aktivitet varje dag 7 dagar i veckan, och det är nu i hennes ålder som det är roligast att testa på diverse sporter. Hoppas att det håller i sig bara :)
Man kan ju ana glädjen hos morfar att få lira innebandy tillsammans med henne. Det är ju inte direkt många killar i familjen ;)
Gubben är fortsatt sjuk idag. Så det blir nyponsoppa med vaniljglass idag till middag. och kanske en kladdkaksbit till efterätt när CSI börjar!Mmmm....

söndag 18 oktober 2009

promenad

Fina T & jag

Idag har jag varit lite duktig. Tillsammans med T gick vi en promenad, belönade oss med att gå på Rusta & Jysk, som bara råkade ligga i närheten ;)
Sen har städning stått på schemat. Men det är ju inte lika kul att läsa om.


Vi sommaren 2008

Gubben är sjuk idag, stackaren. Det är ju inte så ofta som han är det, så idag är det min tur att ta hand om honom. Det är sjukt vad dagarna går, söndagkväll och det är flera Millan program efter varandra.
Såg en dokumentär för nån dag sedan om att Sverige är det land där flest förtidigt födda barn räddas. Ett tvillingpar lyckades mot alla odds klara sig trots sina fjäderlätta vikter och underutvecklade organ. Nu 4 år senare kikade dom i albumet, och ena pojken pekar på en bild och säger "Där ligger Salii" (Där ligger Charlie). Mitt hjärta smälte då. Så sött :p
Barn kan verkligen göra ens dag <3

lördag 17 oktober 2009

Best Of Blocket

Har ni lite att göra tycker jag att ni ska kolla in http://www.bestofblocket.se/.
Namnet säger ju allt.
Vad sägs om en annons som denna;
"Min fd fru ville ha en liten sportig sak som gjorde 0-100 på ett ögonblick i bröllopspresent. Jag köpte henne en snygg badrumsvåg nere på Konsum och fanskapet slängde ut både mig och vågen. Nu säljer jag vågen för sketna 250:- eller bytes mot en rulle snus (General lössnus)"
Hahaha, hur klockren är inte den ;)

fredag 16 oktober 2009

besök




Igår kom gubbens kusin upp. Dom skulle gå gå på bio, och vilken film dom såg minns jag inte. Men när J kom, så hade han med sig skvallertidningar,en stor Cola & massa lösviktsgodis, till mig eftersom jag skulle sitta ensam.Mycket snällt att han tänkte på mig, men det gjorde mig inget att jag inte följde med ;)
Godis har vi kvar i massor, perfekt till en sån här innesittarkväll. Vädret suger -----.
Såg att Pantertanter visas på Kanal 9. Jippi. Dom tanterna rockar ju. Visste ni det att hon som spelade mamman egentligen var 1 år yngre än hennes "dotter" i serien.

Nu är jag grymt hungrig, sådär hungrig att man nästan blir illamående, och jag åt ju bara för 2 timmar sen. Men får väl ta en vända till, till kylskåpet.

torsdag 15 oktober 2009

Time for a laugh

Igårkväll kom då alltså dagen som vi har väntat på sen i juni, då vi köpte biljetterna. Pablo Fransisco var på sin Sverigepremiär, och var nu på sin första norrlandstur.
Det blev många skrattanfall och kvällens ämne var åt det barnförbjudna hållet.


signaturepose anyone?
Det sämsta var nog att ljudet blev för högt när väl Pablo skulle uppträda, man var tvungen att hålla för öronen ganska ofta innan dom fick iordning på det, men överraskningen igår var nog hur roliga hans gäng, som värmde upp åt honom, var.
Här hittar ni ena....


Man fick inte fota under föreställningen, men efteråt var det fritt fram. Mycket trevliga karlar,och alla ville ha sin bit av dem. Ikväll är det dags för föreställning nr 2 i stan för dom som inte fick biljetter till första showen.
Det var iaf riktigt kul att få komma ut, och hoppas på nått liknande framöver. Skratt gör ju gott har man ju hört!

onsdag 14 oktober 2009

Oktober 2008 del 2

Fortsättning från 12 okt.......
Äntligen fick jag komma hem. 5 dagar på sjukhuset utan resultat fick mig bara att må sämre. Det första jag gör när vi stiger in i lägenheten är att lägga mig i soffan. Gubben gör iordning lite godsaker så att jag får i mig något.
Nu var det torsdagkväll och mamma & pappa ska komma upp på lördagen för att pyssla om mig.
Men på lördagsmorgonen vaknar jag av att jag har jätteont i benen, stiger upp ur sängen och måste stödja mig mot väggen när jag ska gå.
Helgen går och värken stannar kvar. På måndagsmorgonen försöker jag att ringa min läkare, men det finns inga telefontider.Nu har jag även varit liggandes i 25 dagar. Smärtan förvärras och nu måste gubben bära mig till och från toaletten. Förudmjukande,jag vet. När jag själv försökte gå 5 steg fick jag staffas för det, i 10 minuters ren och skär pulserande smärta.
Gubben överraskar mig med den nyaste Sex & the city filmen. Vilken räddare i nöden.
Att sitta vid datorn en längre stund kunde jag glömma, för att sitta upp fungerade inte heller. Så gubben fick starta upp de sidor jag ville kika på så att jag snabbt kunde kolla.
Vi firade även 8 år under den här perioden, men kunde inte fira av förklarliga skäl.
Jag kan nästan gå nu...!
Ringer dagen därpå och mitt meddelande ska lämnas till läkaren. Nu börjar helgen närma sig och jag har fortfarande inte hört av honom.

Eftersom smärtan är likadan efter helgens slut har jag fått nog och ringer till mottagningen där min läkare sitter, men nu får jag veta att han är ledig hela veckan och återkommer inte förrän i början på nästa. Är det här ett skämt eller, tänker jag.
Så vi beslutar oss för att åka in på akuten på en gång. Nu var det en bättre tid trodde vi. Men när vi kommer dit får jag ligga på en säng i väntrummet i 4 timmar innan jag får komma in till undersökningsrummet. Eftersom dom inte visste vad som var felet sist jag var inlagd plus att jag nu åt antibiotika så kunde dom inte ge mig något. Så 7 timmar på akuten med 2 alvedon i fickan och ett stick i arm/ finger fick vi åka hem igen. Sänkan var nu också på 100 med ett järnvärde92.
Läkarstudenten ville att jag skulle läggas in i väntan på att min läkare skulle komma tillbaka, men 7 dagar på sjukhuset är inget jag rekomenderar.

Vanlig syn under 6 veckor med gubbens kläder :)
Efter några dagar ringer min läkare, och eftersom han är mag/tarmläkare ville han remittera mig till reumatologen, eftersom det här inte var hans område. Samtidigt fick jag veta att jag kunde börja praktiken när jag ville. Men fick 1 veckas uppskov innan dom kunde bli tvungen att söka en ny praktikant.
Jag fick låna ett par kryckor av ett par grannar och nu kunde jag börja röra mig utan Andreas hjälp, men ack vad det gick sakta. Men jag var inte lika beroende av honom längre. Vågen visade att jag gått ner 2 kilo sen sjukhusvistelsen, men det var ju inte så konstigt med bristande matlust och stillasittande liv.
Får hem ett brev från sjukhuset. Remissen har kommit och får en tid till 11 december. 3 veckor kvar till den dagen, och smärtan var nu på tillbakagång. Än en gång ett skämt.
Dagen D kommer och när jag sitter i läkarens undersökningsrum säger jag "nu är smärtan borta men det ömmar fortfarande" så den akuta hjälpen för det här är inte längre nödvändig, men så tar hon mitt blodtryck i båda armarna och det tar sån tid.
Vad är det nu då?
fortsättning följer.....

tisdag 13 oktober 2009

Frimärken & försvunna tv-apparater

Ska posta ett brev till Försäkringskassan. Såg då att vi hade dessa hemma, och nu till min fråga; Vilken förtjänar FK att få haha?!Mopsen är ju het;)



Sen till något helt annat, Varför måste alla inredningsprogram inreda bort tvn? Det gör dom ju jämt. Senast i gårdagens "Sveriges fulaste hem". Min tv skulle dom aldrig få röra iaf!

måndag 12 oktober 2009

oktober 2008 del 1

Nu är det ganska precis ett år sedan jag blev inlagd på sjukhuset,och det som sen skulle bli ledtråden till varför jag mådde som jag gjode.
Efter att ha haft feber i en vecka beslöt jag mig för att åka in. Vid tidigare tillfällen hade jag väntat längre men den här gången orkade jag inte. Självklart valde jag fel dag att åka in, en lördag, men det var tvunget. När vi åkte in hade jag "bara" 38,5 graders feber, som hade pendlat upp och ner under veckan.
Först tyckte receptionisten att jag skulle åka hem några timmar och vänta för att sen komma tillbaka, men när jag sa att jag tillhörde Medicin fick jag genast veta att jag skulle stanna kvar. Det tog inte lång tid innan jag blev visad till ett rum. Där fick jag vänta ytterligare 2 timmar innan en läkare kom för att undersöka mig.
Under dessa 2 timmar hade febern ökat till 40 grader, och dom beslöt att genast lägga in mig. Uppe på avdelningen fick jag ett eget rum, tack och lov. Efter någon natt vaknar jag av att fönstret är öppet och slår mot karmen, det var storm ute, så febern kom tillbaka.
Kapselendoskopi
Efter 3 dagar fick jag veta att jag skulle byta rum för det kom in någon som var mer akut, hamnade då med 2 äldre kvinnor i 50 årsåldern. Dom hade båda två Chrons sjukdom, båda med påse på magen och hade lärt känna varann för en massa år sedan.
Där låg vi, 2 st som svettades som grisar pga sin sjukdom och jag som frös som en galning pga febern. Dom ville ha fönstret öppet så jag fick sova med 2 täcken, en filt och min vinterjacka över mig för att kunna klara av natten.
Under de här dagarna tog dom 21 stick varav 11 var lyckade blodprov, så nu var jag måttligt less. Dom provade för allt och dom blev så frustrerade att dom tom testade för HIV, eftersom inget gav utslag.
Näst sista dagen fick jag iaf veta att jag skulle göra en kapselendoskopi
Nu skulle jag vara fastande för att sen dricka Laxabon,vilket inte var någon höjdare.


228:e i länet
På morgonen fick jag förbereda mig innan läkaren skulle komma, och snäll som gubben är fick jag låna hans tröja :p

En läkare kom sen in för att ta på mig den här "mojängen", fästa elektroder från kroppen till datorn och sen skulle jag få svälja pillerkameran. Till höger på bilden satt kameran som registrerade allt som kameran såg, och längre bak till vänster satt batteriet som jag skulle hålla koll på emellanåt.
Undersökningen skulle ta 8 timmar (batteriets livslängd) men mitt slutade inte blinka förrän det hade gått 8 h 40 minuter. Under den tiden satt jag på sjukhusbibliotekets dator, spelade kort och läste. Men ack vad uttråkad man blev.
Febern hade fortfarande inte gett med sig så man kände sig inte direkt fräsch.
Det ser inte så jobbigt ut, men det var det, för utrustningen var tung och den satt så konstigt att ryggen värkte redan efter 20 minuter. Sen fick jag heller inte ligga ner på minst 1 timme så att kameran inte skulle stötas uppåt.
Kvinnorna jag delade rum med gjorde det hela lite lättare med deras skämtsamma attityd. En av kvinnorna berättade för mig att även hon hade gjort kapselendoskopin och att hon var 2a i länet,medan jag blev den 228:e.
Något som fick mig att skratta mitt i alltihopa var att kvinnan sa:
-"Nu Camilla, kan vi inte åka till flygplatsen", jag med bältet och hon med två inopererade klaffar som lät.
När undersökningen var klar bad jag dom om att få bli utskriven, för att ta alvedon kunde jag ju lika gärna göra hemma, sova i egen säng, äta bättre mat(trots bristen på matlust), och se på vilket program jag ville.
Läkaren var oerhört skeptisk till den idén, men gick tillsut med på att ge mig en dos antibiotika innan jag skrevs ut......
Fortsättning följer.....

söndag 11 oktober 2009

Nytt

"Knubbis"
När vi stannade på Ikea fick den här lampan följa med hem.149 riksdaler.
Den ger ett väldigt bra sken och vi är mycket nöjda.

Cupcake
Från Stockhome och kostade 69 :- om jag minns rätt
http://stockhome.se/


Liten gömma.
Idag vaknade jag upp och mådde sådär, men jag klädde på mig, åt frukost och tog en promenad. Det är kallt trots det fina vädret men det var rätt skönt att få komma in i värmen igen.
Nu börjar det "roliga" igen. Vi fick ett nytt fläktsystem installerat förra hösten och så fort det blev minusgrader slutade fläkten att fungera. Självklart har vi ringt om det flera gånger. När jag vaknade idag blinkar det, så nu får vi åter ringa dit och klaga. Ett nytt system ska inte ge upp bara för att det blir minusgrader!

lördag 10 oktober 2009

Blast from the past

Titta vad jag hittade hos syrran i ett album.Med bus i blicken, och naturligt blond var jag också minsann.Tänk vad bekymmersfri man var då.

Tidigt 90 tal enligt syrran ;)

fredag 9 oktober 2009

The Trip del 3

Hemma hos syrran.
Ljust och shabby chick...



torsdag 8 oktober 2009

Ultraljudsundersökning & besök

Imorse hade jag tid på Klin.Fysiologi för ultraljud på halskärlen. Undersökningen tog ca 1 timme och den här gången fick jag inte den läkare som jag hade vid de två tidigare tillfällena. Läkaren som jag haft innan berättade för mig kortfattat vad han sett men läkaren idag var fåordig och sa att det får jag veta när läkaren ska höra av sig till mig.
Men det jag fick veta var att det inte blivit bättre iaf. Likadant som sist med andra ord. Inget nytt på 5 månader. Men nu får jag alltså vänta och se så man får veta exakt. Antar att det inte är aktuellt med att börja anstränga mig som jag vill, men blodflödet såg ändå okej ut.
När jag var klar åkte vi ner på stan och där mötte vi upp gubbens föräldrar som kom upp på besök.
Ikväll blir det inte många knop, är grymt trött och ska bara vila. Som tur är så är det Lyxfällan på tvn ikväll som kan stå för underhållningen. Gubben har fått låna en Nintendo ds så för honom går det ingen nöd på :)

onsdag 7 oktober 2009

The Trip del 2




En självklarhet var att åka in till city och där blev det lite shopping.
För min del blev det inköp från Berry´s, Panduro,KappAhl, Stockhome och löshår från en butik jag inte minns namnet på. Längtar tills syrran kan fixa den så man kan börja använda det.
När vi åt lunch i stan kom det fram en fågel inomhus, det är inte varje dag man ser sådant.


Ett besök till Nacka Forum blev det också, och den var imponerande stor.
En av kvällarna åt vi på en indisk restaurang, och självklart tog jag det mildaste ;) mina smaklökar tål inte så starkt, men det jag åt var himmelskt gott.
Resan var riktigt trevlig but there´s no place like home :)

tisdag 6 oktober 2009

The trip del 1



Höga Kusten bron



Perfekt reseunderhållning. Vi såg ett antal filmer både på vägen dit och hem, här såg vi "På smällen"


Nästan ett obligatoriskt stopp på vägen, mat,bensin och toalett är hett eftertraktad här.
Vi var framme efter nästan 7 timmar och det gick väldigt snabbt.Hemresan på söndagen tog dock lite längre tid för vi stannade till på IKEA, och det gjorde tydligen alla andra för det var näst intill omöjligt att hitta parkering. Det blev lite småinköp då bilen redan var fullpackad, men jag vill tillbaka dit snart igen hehe.
Fler bilder kommer senare!