onsdag 29 april 2009

shoppingspree


Jag har gått runt överallt för att leta efter diverse små prylar till hemmet och jag har haft siktet på lila saker. Men när jag kikade runt så hittade jag allt annat,Bla denna orangea lilla lykta. Jag tyckte den var så fin, så jag övergav allt vad färger heter och köpte den. Den finns att köpa på Hemtex.
Under samma stadsbesök hittade jag den vita skålen(som egentligen ska vara under en kruka) på Åhlens och hjärtana kommer därifrån också.
Fick ett brev på posten igår där det stod att jag kunde hämta ut mina varor på OK. Har ju beställt tyg och lila handdukar från Jotex(kolla under 25:e mars).
Men iaf så bestämde jag mig för att köpa två kuddar från Indiska så nu är det äntligen gjort, men bilder på dem kommer nån annan gång.
Mötte upp A för att åka och handla på COOP idag inför morgondagen, och när vi kom ut därifrån hade vi händerna fulla med kassar,så när vi kom hem var vi väldigt trötta, men som tur var så sken solen och vi satt ute från 15.30-17.20 (mycket härligt).
Imorgon är man ledig så då ska jag försöka mig på att få en sovmorgon för det lär bli en lång dag.
SKriver mer imorgon, men vad ska ni hitta på då??

söndag 26 april 2009

helgen

Lila/blå penseér

Utsikt från köket kl 20.00

Helgen har mestadels spenderats utomhus.Det vackra vädret lockade ut en och man har suttit många timmar i solstolen .Igårkväll var vi bortbjudna till ett par grannar på middag men gubben jobbade sent så han kom förbi senare,så jag var solo ett tag. Maten hade ett italienskt tema och vi åt och vi åt, och drack. Ja, alla andra hade vin i sina glas men jag drack cola. Men kul hade vi det ändå.
Världen är bra liten alltså, grannen hade bjudit dit ett annat par, och karln i det sällskapet var kompis med gubbens kompis. Och den här gemensamma kompisen umgicks med As storebror då dom var ung hehe.
Igår köpte jag också de första penseérna för i år. blev en liten zinkbalja till, men resten av vår lilla jordplätt får vänta, för snön har inte riktigt tinat bort ännu. Men ni kan tänka er vad glad jag blev då jag såg att mina taklökar klarat vintern OCH den dumma traktorn, som envisas med att köra över våra rosbuskar varje vinter.
Nu har förresten Wipeout börjat. Så nu ska jag avrunda det hela. Det är ju söndagsnöjjet här hemma. Tack o lov för att jag gav det programmet en chans, för det är ju skitkul att se folk studsa ner i vattnet insmord i gegga hehe.

fredag 24 april 2009

hur svårt ska det va?

Efter praktiken mötte gubben upp mig och jag hämtade ut lite mer medicin. The mission for today var att leta efter lila kuddar och gärna en lila duk.Som jag skrivit i ett tidigare inlägg så finns det ju ingenstans att uppbringa, och det var likaså idag. Hur svårt kan det vara att ha lila grejjor i sortimenten? Jag kan heller inte köpa vilken lilafärg som helst utan det är gardinerna som satt ribban. Men alldeles petig är jag faktiskt inte.
Sökandet får fortsätta helt enkelt.

Kom iaf hem med lite jordgubbar och det ska vi väl hugga in på ikväll. A jobbar i helgen så då får man mycket ensamtid. Är vädret bra så ska det nog inte vara några bekymmer.
Höll på att glömma, men jag köpte också en grå kjol på Åhlens för endast 100:- . Det var halva reapriset.
Ikväll ska vi bara hålla oss hemma så det blir tv och "Så ska det låta" och efter det "Berg flyttar in". Spännande värre va ;)!

torsdag 23 april 2009

läkarbesök

Idag har jag varit hos läkaren. Visste redan om blodprovssvaren och dom var normala. 140 i hb och 5 i sänka. Så det enda jag gjorde där var att prata om tiden som varit, receptförnyelse och kollade blodtrycket i båda armarna.
i vänstra armen hade jag 87/70 och i den högra(den bra) 108/70. Det är normalt att det kan skilja 10 i armarna men när det är uppåt 20-30 så är något fel, och än så länge är det för stor skillnad.

Fick hem en remiss från Fys Lab om att jag ska på Ultraljud nästa vecka för att se om inflammationen gått ner. Har bara ätit medicinen sen februari så det är nog lite för tidigt att göra ultraljudet, och det kan nog styrkas med att blodtrycket fortfarande visar som det gör. Men det kostar ju ingenting och är ofarligt för mig, så det är lika bra att gå dit och kolla upp det och vänta på en ny kallelse senare i sommar.
Fick iaf den tidigaste tiden nästa vecka, är inte det typiskt så säg? Men man kanske somnar under undersökningen?
Vi diskuterade också om jag skulle få göra en ny skiktröntgen eller om det ska bli en magnetröntgen undersökning,men det blir ett senare problem.

Från och med nästa vecka ska jag öka cellgiftsdosen ytterligare, till 6 tabletter.Så nu kommer kanske illamåendet att träda fram. Skulle jag inte klara av det så ska man kunna ta det via spruta men jag är inte så förtjust i den idén(aldrig att jag använder sprutan på mig själv). Nu dröjjer det 8 veckor innan jag ska till läkaren igen, så jag hoppas att det kommer att gå vägen.

Innan lovet så hade barnen på min praktik sånguppträdanden. Någons pappa filmade lite småsnuttar och la in det på Youtube. Letade och såg mig själv 2 ggr i den snutten hehe. Men jag lägger inte ut den här,för jag vill ju skydda barnens identitet.

Dagens höjdpunkt var iaf mjukglassen och det härliga vädret! Hoppas på en repris imorgon!

onsdag 22 april 2009

händelselös dag


Idag finns det inget vettigt att skriva om. Har inte gjort något som är värt att nämna. Solen har skinit och jag har suttit ute en stund efter praktiken,men annars kan jag sätta punkt.Så jag bjuder på två bilder på min favorittjej,min älskade systerdotter som jag tog då jag var hemma i helgen.Isn´t she lovely?

måndag 20 april 2009

Oväntat besök

När jag kom hem från praktiken idag ser jag att det står ett par skor i hallen som jag inte känner igen. A ropar från vardagsrummet och undrar om jag vet vem det är som är här och hälsar på. Tittar på skorna igen och kan inte komma på vem det kan vara.

Sen börjar hon prata och jag hör ju att det är As svägerska. Hon hade ett ärende till stan och passade då på att besöka oss. En väldigt trevlig överraskning och som tur var så fanns det gofika kvar sen As födelsedag.Här hittar ni henne:

http://torpargumman.blogg.se/?tmp=26211130

Efter det åkte vi för att kika på tapeter, vi skulle gärna vilja tapetsera om i vardagsrummet. Men sen när vi kom hem började vi kika efter 3:or och helt plötsligt har vi ställt oss som intressenter på 2 lägenheter. Men vi får se hur det blir.
På eftermiddagen somnade både jag och gubben en sväng så jag hoppas att jag kan somna snabbt då jag väl lägger mig för natten snart.
Nu väntar soffan igen. Det är ju vårat favvoprogram CSI på tvn nu.

söndag 19 april 2009

2½ men


http://www.youtube.com/watch?v=Bgmg3MAIf-4



Den här låten har jag, syrran & Lilla L gått runt och nynnat på sen igår,då syrran visade mig klippet. Det är från serien "2½ men" och jag störtdiggar texten *viker mig av skratt*.


här är texten iaf om ni vill sjunga med ;)!


"i drink from a zippy cup, zippy cup zippy cup
i drink from a zippy cup
´cause im a big kid now


bye bye boobies
bye bye boobies
bye bye boobies

´cause im a big kid now"

Vår familj är lite speciell ;) men roligt har vi iaf *nynnar* :)
Om några timmar åker jag hem till gubben igen. 4 dagar utan varandra får räcka.


fredag 17 april 2009

Lite bilder











Nu är utväxten long gone. Det blev nån brun färg. Varje gång är som ett experiment. När vi kom hem gick jag och Lilla L ut en sväng till berget för att fota, men vädret har varit bra knepig idag. Sol och molnigt om vartannat. Men jag fick många fina bilder på L, och det är ju huvudsaken.
Jag vill helst inte stå framför kameran just nu, för jag trivs inte i hur jag ser ut. Vi tog några bilder på mig, och Oh my God så jag ser ut. Väckarklockan plingade om man säger så. Men värre än så här blir det väl kanske inte?
Nu ska jag fortsätta att vara social, mamma tycker visst inte att det räcker att jag är tills på söndag ;)!

torsdag 16 april 2009

Hos mamma och pappa



I eftermiddags bar det iväg till mamma och pappa. Fast minus pappa som är borta på jobb. Mamma passade då på att bjuda sina vänner på middag och jag har fått vara med på ett hörn ;)!
Lilla L som var hos sin pappa ringde hit och frågade om inte hon kunde få sova över här, så nu är hon här. Mamma bjöd på paj så det fick man äta idag igen hehe, och en härlig blandning med läckerheter till efterrätt...

Blir ett kort inlägg för jag ska snart sova, har gäspat i någon timme nu.När jag väl lägger huvudet på kudden lär det gå snabbt tills jag somnar.
Men först ska jag umgås med L för jag tror hon är lite blyg inför sällskapet som är här och vad är jag för en moster om jag inte ger henne lite uppmärksamhet ;)!
Godnatt!

onsdag 15 april 2009

Mera från dagen

Åkte in till stan idag för att hämta As brorsdotter som kom med bussen. Vi gick en sväng på stan och sen hämtade jag ut paketet från H&M, som tur var så satt klänningen bra så man slipper lämna igen den. Sen började jag med kladdkakan och vi spelade Chicago, det gick inget vidare,men födelesedagsbarnet vann, och det var ju rättvist ;)

A dinner for three.Åt gjorde vi på finservisen ;) och maten verkade iaf uppskattad. Jag ska definitivt testa på den igen.

Ja såhär blev resultatet på middagen, det blev mycket gott. Och vilken lunch man har till imorgon :) Efter kl 18 kom alla gäster och nu har man svullat så det räcker och blir över. Här är man inte på nån Robinson ö iaf ;)! Nu är det bara jag och L hemma för gubben har åkt på jobbet.
Men vi ska nog klara oss ändå. Man är ju i gott sällskap.
Imorgon bär det hem till föräldrarna. Pappa är bortrest så mamma ska ha några tanter på middag så då får man ju fortsätta svullandet.
Nu ska jag passa på och umgås med vår gäst, så nu får det räcka såhär!
Adios!

Grattis älskling!


Idag är det hans dag för idag fyller gubben 27 år.Tiden går, vi träffades när han var 18 och nu börjar han bli halvgammal ;), hehe, bara skojjar :p!Den fina vasen på bilden fick jag av gubben för några år sen.Vi blev väckta imorse av att någon borrade i väggen, men nu när vi stigit upp har dom slutat, lägligt va?

Om någon timme ska jag in till stan och möta upp As brorsdotter på busstationen och sen ska vi gå en sväng på stan.

Klänningen som jag skickade efter ska ha kommit också, så den måste jag hämta ut.
Emellan allt som jag har planerat så hoppas jag kunna sitta ut en stund.
Nu ska jag fixa frukost så att magen slutar kurra.
På återseende!

tisdag 14 april 2009

Desperate housewives

Nybakat
Idag har man fått massa saker gjorda. Åkte till sjukhuset för att ta blodprov. Det gick bra, men jag kommer aldrig att vänja mig vid nålen. När jag drog av det hemska plåstret(man blir alltid "vaxad" av deras plåster) såg jag att nålen verkar ha tagit lite galet, för jag är alldeles mörkröd under huden.
Sen åkte jag ner på stan för lite ärenden, köpte bla ingredienser till räk & krabbpajen jag ska göra imorgon. Den pajen åt vi sist jag var hemma, och den var så god att jag bara måste göra den igen, för imorgon får vi besök av As brorsdotter.
Solen kom hit till oss idag också så man ville ju inte direkt gå på stan nån längre tid.
Annars har jag varit en duktig hemmafru som bakat(se bilden ovan). Det var första gången jag bakade dessa och jag måste säga att dom blev mycket goda. Imorgon ska jag göra kladdkakan och sen får det vara nog med bakandet en tid framöver hehe, har även varit duktig och städat & tvättat.
Snart är det dags för ytterligare cellgifter, så ikväll ska jag bara ligga i soffan och tur som jag har börjar nya Ugly Betty avsnitt och sen dubbla avsnitt på Desperate Housewives. Så mig kommer det inte att gå nån nöd på, om man säger så.
Men innan det börjar måste jag leta upp papper och penna och skriva ner frågor till min läkare som ska ringa mig imorgon, men det är inte så farligt om jag glömmer något för nästa vecka ska jag ändå dit.
Peace Out!!

måndag 13 april 2009

Min dag i bilder

Det underbara vädret lockade ut en, och vad lockar inte mer än hembakat?! Måste säga att kakorna är ännu godare idag. Lyxade till det med den fina assietten som kommer från Rörstrand och heter "Swedish Grace" i färgen Äng.Samlar nämligen på den serien.Och tur nog så är det 30% rabatt på den ända fram till slutet på april :). För att inte bli helt uttråkad tog jag med mig lite böcker ut att kunna läsa. När jag gör kladdkaka gör jag till 99,9% microkladdkaka men till onsdagens kalas ska det få bli en kladdkaka gjord i ugnen. Lycko er som får komma hit och smaka ;)!


Eftersom det var så varmt ute och jag började känna mig lite slö drack jag vatten till fikat, men det var inte helt fel. Är ganska dålig på att dricka vatten, så ibland måste man ju kompensera det. Har suttit ute i 2 omgångar idag och jag hoppas på en repris snarast möjligen. Nu får vi i norr också känna på vårvädret, tror nästan att det var årets varmaste dag här idag.


Gubben jobbar ett grispass idag så man har haft många timmar att slå ihjäl. Har städat hela lägenheten och passade då på att sätta om blommorna och ge ny blomjord och näring.
Fick lite sovmorgon imorse och framåt förmiddagen kom solen och värmen, så jag liksom många, andra bestämde sig för att ta en promenad i det vackra vädret. Skulle ta med kameran men batteriet dog. Om vädret fortsätter såhär så kommer det att göra under för mitt skelett. Då kortisonet kan göra det svagare,är det viktigt att man belastar det rätt så att det blir lite motstånd, så promenader i solsken gör jag gärna kontinuerligt.



Såhär ser det ut i vardagsrummet. Bilderna är tagna vid samma tillfälle(en oktoberdag) med en vanlig digitalkamera. Jag är mycket nöjd med resultatet. Nu skulle man bara fått tapetsera om.Men vi vet inte hur vi ska göra, om det är värt det, för vi skulle gärna vilja flytta till en 3:a.

Här sitter jag nu. Mamma hjälpte mig att hänga om lite tavlor igår och tavlan här hängde tidigare i vardagsrummet. Nu får den vara i sovrummet. Det blev över av påskriset så jag gjorde en liten bukett som får pryda skrivbordet, och nu börjar dom snart blomma ut.

söndag 12 april 2009

Oväntat besök

smet som ska bli apelsinkaka med choklad

Ingen skönhetssömn blev det inatt. Vaknade flera gånger. Värst var nog ändå när A fick ett jobbsamtal vid 06 tiden imorse. Somnade om och vaknade sen igen av att As föräldrar ringde. Dom var på väg upp till oss.
Ojdå, det hade vi ingen aning om. Vi hade pratat om att dom borde komma upp, för A fyller år till veckan. Så dom antog att vi visste att dom skulle komma. Så vi klev upp på en gång och jag började att baka.

Vi skulle inte ha besök idag så jag hade planer på att storstäda och baka i eftermiddag. Skulle ta fina bilder till bloggen osv, men i all stress så är det här det enda jag kan erbjuda. Fanns som ingen tid att grejja med annat.

Började först att baka en mjuk äppelkaka och den blev klar strax efter att dom kom hit. Sen högg vi in på fikat. Då vi inte har en bil brukar vi åka på ICA MAXI och handla då dom är här, så vi gjorde det idag också, och när jag går runt och strosar ringer mamma.
Det var planerat att dom skulle komma hit imorgon, men dom ville komma idag istället. Så helt plöstligt kände man sig lite stressad.

När vi kom hem så började jag baka apelsinkakan med mörk choklad och efter det bjöd jag på glass. Hann inte baka något mer, men hade tänkt baka mera på As födelsedag.
Jag brukar vanligtvis baka samma sak varje gång, men nu har jag bakat kakor som jag aldrig bakat förut. Men dom verkade uppskatta det iaf.

Mamma hjälpte också till att hänga om lite tavlor i vardagsrummet, så nu ser det okej ut.
Lilla L frågade mig om hon kunde få ärva en av dom, haha. Jag tror jag hellre skickar efter en sån tavla så att hon får en egen :p!

Eftersom familjen kom idag så har jag absolut ingen aning om vad jag ska hitta på imorgon. Trots den härliga ledigheten känner jag mig lite rastlös.
Nu tror jag att vi inte ska få mer oväntat besök för idag, så nu ska jag slänga mig i soffan och se vad kanalerna har att erbjuda.

lördag 11 april 2009

Bortglömd

En mycket viktig fråga kommer nu:

Har vädergudarna helt glömt bort den här staden eller?
Alla pratar om hur fint väder dom har runt om i landet, men här har man inte sett solen på flera dagar.Igår morse vaknade jag och fick se att det kommit mer snö under natten, och idag tyder inget på att det ska spricka upp heller.

Very depressing!

torsdag 9 april 2009

Glad Påsk

Pimp my påskris

blandfärgade tulpaner

fina kycklingar

Då hade man lov då. I 10 dagar får jag vara ledig,känner att jag behöver det faktiskt. Och vad har man för planer då då?? Jo, det är tänkt att As brorsdotter ska komma hit någon dag, jag ska åka hem en sväng, gubben fyller år, och jag ska bara vara.Har köpt lite blommor också, blandfärgade tulpaner och nån bukettplock. Det luktar ljuvligt i lägenheten av dem, så de ska jag köpa oftare. Lär ju bli lite dyrt, men man får välja sina stunder då man ska lyxa.
Påskriset står som en bukett på köksbordet och är pimpade med massa söta små figurer inköpta på bl.a Mias Lustgård & Åhlens.
Var på Hemköp idag och vid godiset fastnade jag vid en godismonter. En pappersaffisch med världens finaste kaninras. Det var en miniMusse. Hela jag blev alldeles varm av glädje av den bilden. Tänk att jag hade en sån tur att få ha Musse.
I gårdagens Diagnos:Okänd fick man en flashback, de undersökningar hon fick göra har jag ju nyss gjort. Hennes oro gällande lymfkörtlarna var verkligen en de´ja vú. Diagnoserna dom letade efter var verkligen Pest eller kolera. Vad väljer man, cancer eller en sjukdom som kan ha dödlig utgång(Lymfom vs SLE)??
Några dagar innan jag uppsökte akuten i vintras såg jag på en dokumentär. http://ttela.se/nojekultur/1.51206 .
Den handlade om en svensk tjej som hade diagnosen SLE(Lupus), hon valde först att inte ta vanliga mediciner utan åkte iväg för att testa den österländska, och när det inte hade nån effekt påbörjade hon medicineringen. Men försent. Sjukdomen hade redan börjat slå ut hennes organ och det enda som kunde rädda henne var en organtransplantation. Men hon hann inte så långt. Och för att göra saken ännu värre, så hade hennes mamma(som också var med i dokumentären) cancer. De var dom två mot världen.
När jag sett klart den så tror jag att jag hamnde i nån sorts akut tillfällig depression. Den var så sorglig att jag inte kunde tänka på annat flera dagar senare.
Dum som jag var googlade jag efter SLE och insåg då att flera av symtomen stämde in på mig, så den natten sov jag inte så gott.
Men för att återgå till programmet så fick Sandra tillslut diagnosen SLE och jag hoppas att allt kommer att gå bra för henne.

SLE
Immunförsvaret angriper den egna kroppen
SLE, Systemisk lupus erythematosus, är en kronisk inflammationssjukdom som hör till de reumatiska sjukdomarna. SLE är också en så kallad autoimmun sjukdom. Det innebär att immunförsvaret angriper den egna kroppen
Hoppas ni får en trevlig skärtorsdag med påhälsningar från Blåkulla :)

onsdag 8 april 2009

Nya pjucks


Jag har minifötter, både längd och bredd. Har jättesvårt att hitta skor som passar. Eftersom jag har smala fötter så sitter sällan skorna bra och glappar då man går, så nu hittade jag ett par fina skor på Skopunkten med rem & helt okej pris var det också. Egentligen hade jag velat köpa flera par men ekonomin säger nej. Bara för att dom har många skor som tilltalar mig för tillfället.
Har också svårt att hitta byxor. Industrin tänkte knappast på mig då dom tillverkade byxor. Måste alltid lägga upp dem. Jag har även väldigt smala handleder så armband kan jag sällan köpa eftersom dom bara åker av.
Men nog om klagovisan.

Kalaset igår var väldigt trevligt. Hon bjöd på hemmagjord tårta och kakor. Presenterna vi gav verkade hon nöjd med. Vi köpte en sån där ljushållare man hänger upp(på tex gardinstången) i vitt glas, själv har jag en i grönt och sen fick hon salladsbestick i trä.
Vid 21 åkte vi hem och tröttheten slog till i bussen, tror jag slumrade till, så direkt när vi kom hem hoppade jag i säng. Andra natten i rad som jag somnar vid 21. Men ikväll ska jag hålla mig vaken till Diagnos: Okänd. Detta avsnitt handlar om en tjej med ledvärk och oförklarliga febertoppar, exakt samma som jag haft, så det ska bli ett intressant fall att få se.

Måste också länka till Sabinas blogg, som gick bort i hudcancer för en vecka sen. Fy för den hemska sjukdomen :(
http://mittlivsabina74.blogspot.com/

tisdag 7 april 2009

Kalas

de nya muggarna

As pappa var snäll och skickade upp sladden igår så den var i postlådan då jag kom hem. Vi hade fotat en hel del nu då vi var hemma, så nu ligger de äntligen i datorn.
Dessa muggar köpte jag på Hemtex och kostade 39:-/st. Lagomt stora och sköna att hålla i.

Idag fyller min kära vän H år. Närmare bestämt 25, så ikväll blir det kalas. Efter praktiken gick jag och åt en hamburgare och om ca 40 minuter ska jag ta cellgiftet och efter det ska jag vänta 2 timmar innan jag kan äta igen. Egentligen är det väl 1½ timme man ska vänta, men för att slippa illamående och att jag får behålla maten så väntar jag 2 timmar efter mat, innan jag tar medicinen och sen 2 timmar till innan jag äter något annat. Vill ju inte missa det som bjuds ikväll bara för att tisdagar råka vara "cellgiftsdagen".

Imorse var vädret inget vidare så man klädde på sig, men självklart ville ju solen kika fram under dagen och man hade verkligen fel kläder på sig. Kommer dröjja länge innan man lär sig att klä sig rätt.

Gubben fyller år nästa vecka och jag har ingen aning om vad jag ska köpa till honom. De senaste gångerna har vi köpt stora saker gemensamt som födelsedagspresenter, men nu vill jag ju faktiskt ge honom något men vad? Och inte en bok, för det får han så ofta och vi har inte plats med några fler böcker....

måndag 6 april 2009

Lite blandat

Jaha, då skulle jag föra över bilder till datorn, men självklart hittar jag inte överföringsladden. A glömde den hemma hos sina föräldrar, lite irriterad man är då *suck*, så det blir ett bildlöst inlägg.
Han ringde nyss hem och dom skulle skicka upp den med posten.

Fick ett samtal från sjukhuset idag. Dom är så nöjd med hur behandlingen tagit så nu ska jag få börja med 5 Methotrexat(cellgift) istället för fyra. Dom vill skynda på och samtidigt skona skelettet. Hoppas bara att man får må bra. Man hör ju hur vissa blir väldigt illamående vid den låga dosen.
Det kommer bli lite krångligt imorgon , då det är tisdag = cellgift och sen ska vi på kalas, så jag får äta en tidig middag så att jag kan få äta det som kommer att bjudas på imorrn.
Är annars nere på 4 Medrol.
Fick veta att:

sänkan låg på 2
hb på 135

hbt är lite lägre än sist, men ändå bra, men sen åt jag ju en redig dos kortison också när värdena steg så mycket. Både lever- och njurvärden var bra. Så än flyter det på som det ska.
Nämnde också till sköterskan att jag haft problem med magen, och händer det igen snart så ska jag höra av mig.
Nu väntar jag bara på att få en remiss på ultraljud så att man får se om inflammationen i kärlväggen blivit mindre.

CSI ikväll och Grissom kommer att lämna serien. Mycket sorgligt! Men serien lär ju överleva ändå. Jag följer alla CSI versioner, men Las Vegas är klart bäst.

Var en sväng på stan efter praktiken idag och letade efter en present. Men vad som ska köpas kan jag inte avslöja här idag,men fick iaf med mig hem ett par panelgardiner jag velat ha och 4 par muggar. Bilden på den får jag visa en annan dag.

När jag var hemma så passade jag på att leta recept i alla mammas damtidningar. Det blev några st så efter att ha packat upp satt jag länge och renskrev dem. Räk & krabbpajen vi åt i lördags var så god, så den hade jag tänkt bjuda på när As brorsdotter kommer på besök. Så snälla L, kom gärna snart ;)!

lördag 4 april 2009

Lördag med familjen

Mamma har dukat fint
Igår åkte jag hem till mina föräldrar och A stannade hemma hos sina. Vaknade tidigt imorse men kunde somna om en liten stund. På förmiddagen åkte vi in till stan. Hade hoppats på att hitta lite saker, men kom hem tomhänt.
Alla andra shoppade loss men jag kom hem 10 kronor fattigare(parkeringsavgiften). Kanske lika bra det, för när jag kommer hem har jag en lista med saker som jag vill köpa.

Hade ju beställt paj till kvällens middag så jag hjälpte mamma med dem, och syrran, hennes pojkvän och systerdottern kom hit som middagsgäster.

Mamma visade bilder från senaste resan och tydligen var det så att mamma hade pratat om sina döttrar för någon balinesisk guide, och han ville gärna att mamma och pappa skulle ta med mig dit till nästa resa så att han kunde få träffa mig haha.A fick visst lite konkurrans ;)! Han valde nog mig för att jag var närmast hans ålder hehe.
Har ätit hur mycket som helst så nu sitter man här proppmätt. Man vet att man inte borde ta den där godisbiten, men då den ligger där i skålen kan man ju bara inte motstå frestelsen.

Gubben har vår kamera hos sig, så jag lånade mammas kamera. Den är, om jag får säga mitt, skitdålig, och det får jag säga för det tycker hon med. Once you go systemkamera you never go back!!

Ni som läser bloggen, kan ni kommentera, eller orkar ni bara inte??

fredag 3 april 2009

Smått orkeslös

Gårdagen var den värsta på länge. Jag vaknade 05.30 och på en liten stund hade jag besökt toaletten 3 ggr. Vid 07.15 klev jag upp,eller gav upp rättare sagt.
Vi skulle åka in vid 12 och jag började bli nervös, hur skulle jag klara av bussresan?
Så jag försökte ringa Reumaten för lite tips,men dom hade självklart inga lediga tider att ringa upp.
Valde då att ringa sjukvårdsupplysningen. Man ska alltså undvika fibrer, är jag dum, eller är jag den enda som trodde att fibrer skulle göra det bra igen?? men men, nu har jag iaf lärt mig en läxa.Jag ska alltså äta mycket vitt bröd bla. Vitt bröd segar till det i magen och det är så man ska göra.

Som tur var så valde min kropp att ta en paus på 4 timmar, så jag lyckades komma hem till gubbens föräldrar innan allt strejkade igen.
Men framåt eftermiddagen blev jag så matt, illamående och fick huvudvärk plus att andra saker värkte. A hade köpt proviva blåbärssoppa och den är uppdrucken nu.

På kvällen åkte alla till As brorsons träning för att vara med och/eller kolla på, men jag valde att stanna hemma. Somnade då kl 21 i soffan och A hade visst försökt väcka mig några ggr när han kom hem. Så man kan säga att jag sovit från 21-07.
Nu ska vi snart äta frukost och sen ska vi göra oss iordning för begravningen.

Måtte bara magen vilja ha ett längre upphåll.

onsdag 1 april 2009

packning pågår


Då har man börjat att packa inför morgondagen. Ska bli så skönt att få komma hem. As syster har kommit upp så henne får vi träffa imorgon. Längtar efter pojkarna också (hennes två barn). Ska bli kul att se hur mycket dom växt sen sist vi sågs.
Eftersom jag känner A så väl så vet jag att han kommer att packa imorgonbitti :p. Själv packar jag gärna någon dag innan åsså går jag igenom väskan och packar ner kläderna dagsvis. .På så vis glömmer jag sällan något.Viktigastär kläderna inför begravningen.

Har så många necessärer så den silvriga får agera som medicinväska då jag åker bort.

Stannade hemma från praktiken idag också. Jag hade tänkt gå, men efter frukosten började magen att krångla och då är det ingen idé att röra sig nå längre sträckor. Hoppas innerligt att det går över till imorgon för jag börjar bli lite less faktiskt.

Jag är en sån där person som åtar mina plikter även fast jag är sjuk (tex vid feber). Jag har spelat innebandy med feber, fotboll likaså. Jag blev matchens lirare en gång när jag spelade med feber. Bäst på plan med feber, och det var ingen skitmatch precis. Dumt,jag vet,men jag vill bara inte svika någon. Sist jag gjorde så var på den senaste praktiken. Då hade jag en febersväng på 2 veckor, men jag tog en alvedon och gick på jobbet och stupade då jag kom hem igen.
Så nu när man för en gångs skull ringer och sjukanmäler sig så känns det ändå dumt. Visst, jag är där just pga att jag ska vara där för att "komma tillbaka" och få komma ut i arbetslivet, men att vara hemma 2 dagar tar emot lite.

Fick hem deklarationspapprena idag. Var bergsäker på att jag skulle få bakskatt, men icke då. Det blev ingen summa värd att nämna men det var iaf ett plus.
Gjorde ett test på http://www.expressen.se/mode "vilket plagg är dyrast?" och det gick ganska skapligt måste jag säga, 8 av 10 rätt fick jag. Kan du se vilket plagg som är dyrast?

Längtar verkligen hem nu. Jag ringde mamma tidigare idag och bestämde maten inför lördagen. Ha, matlusten har ännu inte försvunnit.